• betaferon

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #4064  από michaelz21789
 Παρ Μάιος 15, 2009 3:23 pm
Καλησπέρα. Εγώ πλέον έχω κόψει τις ιντερφερόνες αλλά στην αρχή που έκανα avonex η οποία δν ήταν και κατάλληλη για μένα, έπαιρνα ένα mesulid πριν την ένεση και για την υπόλοιπη μέρα δν είχα πρόβλημα. (άσχετα που την επόμενη ήμουν χάλια) Δοκίμασε και mesulid αν θέλεις. Ενα αρκεί. :D καλή συνέχεια. ;)
 #4066  από Giota
 Παρ Μάιος 15, 2009 3:54 pm
ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ BETAFERON ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΧΑ ΚΑΤΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΚΟΝΤΕΥΩ ΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ Κ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ. ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Κ 5 ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΗΜΑΔΙΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΙΣΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΤΙ ΝΑ ΠΩ.
 #4068  από Lena
 Παρ Μάιος 15, 2009 5:43 pm
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΜΑΝΟ ΟΥ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ! ΜΙΛΗΣΕ ΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ!!!
 #4070  από Lena
 Παρ Μάιος 15, 2009 6:12 pm
ΓΙΩΤΑ ΚΟΝΤΕΨΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΟΥ. ΟΙ ΖΑΛΑΔΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ?ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΕΑ ΣΟΥ. ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΑΚΡΕΣ ΔΑΚΤΥΛΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ. :| :|
 #4071  από Giota
 Παρ Μάιος 15, 2009 6:31 pm
NAI ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ. ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ.
 #4097  από ΜΙΜΙΚΑ
 Σάβ Μάιος 16, 2009 12:32 am
Παιδιά κι εγώ όταν έκανα rebif ήμουνα για 5 χρόνια μέρα παρά μέρα άρρωστη. Τα Depon δεν μου έκαναν τίποτα. Αρχιζα με Depon και για να μπορέσω το άλλο πρωί να πάω στη δουλειά έπαιρνα ό,τι έβρισκα μπροστά μου (κυρίως mesulid).

Μάνο, είναι όντως πολύ δυσάρεστο και φοβιτσερό, αλλά θα συνέλθεις. Κάνε κι αυτά που σου προτείνουν τα παιδιά.
 #4103  από maraki12
 Σάβ Μάιος 16, 2009 6:07 am
Μάνο εμένα το σχήμα που έχει πιάσει για Avonex είναι:
1 ντεπόν μισή ώρα πριν, 1 δύο ώρες μετά και άλλο 1 άλλες 2 ώρες μετά.
Αν τα ξεχάσω έστω κι ένα τέταρτο τα βλέπω κωλυώμενα(δεν ξέρω και πως γράφεται αυτό :D )

Α, και ένα φεγγαρι που έπαιρνα Arcoxia(αντιφλεγμονώδες) για μια ηλίθια τενοντίτιδα την έβγαζα καθαρή με αυτό και το ντεπονάκι πριν την ένεση.
 #4195  από just67
 Τρί Μάιος 19, 2009 3:37 am
γεια σου Μανο.και εγω φιλαρακι του betaferon ειμαι.εγω αρχικα για κανενα τριμηνο ειχα τα συμπτωματα που αναφερεις ενω επαιρνα brufen των 400.μετα, με το brufen ημουν καλα μεχρι που το εκοψα εντελως.οταν ομως αλλαξε η συσκευασια του φαρμακου ...παλι τα ιδια:πυρετος, ριγη. αδυναμια..!ξαναρχισα το brufen των 400.μετα απο καιρο πλεον παιρνω το 200αρι και την ξιλοπαλευω.με λιγη(η μαλλον πολλη) καλη διαθεση,νομιζω οτι θα εισαι καλα.σου ευχομαι...ΔΥΝΑΜΗ!
 #4202  από litsaM
 Τρί Μάιος 19, 2009 10:04 am
καλημερα κι απο εμενα.mary-d-ath κι εγω τη rebif κανω και με πιανει κι εμενα αρκετες φορες τρελλη φαγουρα.Οταν ρωτησα το γιατρο μου ειπε οτι δεν εχουν αναφερθει τετοιες παρενεργειες αλλα να πινω ενα 1 xozal(αντισταμινικο)οταν με πιανει.καλα για αυτον σχεδον τιποτα δεν ειναι παρενεργειες :) αλλα οταν επαιρνα το depon μαζι με την ενεση με επιανε και φοβερη νευρικοτητα,μολις μου ειπε να το κοψω για δοκιμη ολα σταματησαν(κατα τα αλλα δεν ηταν παρενεργεια :evil: )αν διαβασεις το χαρτι μεσα λεει κνησμος και νευρικοτητα.παντως με το xozal περναει η φαγουρα και δε μου φερνει και υπνο αυτο οπως τα αλλα.ρωτα το γιατρο σου καλυτερα.
 #4474  από Γιούλη Κ.
 Δευ Μάιος 25, 2009 7:56 am
Καλημέρα και καλή εβδομάδα :P Η σχέση μου με το betaferon κλείνει τα 6,5 χρόνια :roll: Όταν το ξεκίνησα η νευρολόγος μου είχε πει πως συμπτώματα (πυρετός, πόνους στα κόκκαλα, σα να έχω γρίπη...) θα έχω για 3 μήνες, αν συνεχίζονταν περισσότερο θα έπρεπε να κοιτάξουμε για κάτι άλλο (rebif, avonex). Ευτυχώς στους 3 μήνες πέρασαν κι έτσι έχω φτάσει τα 6,5 χρόνια :mrgreen: Αλλά δεν το αντέχω άλλο... κατά τη γιατρό μου τα όρια ανεκτικότητας φτάνουν μέχρι τα 5 χρόνια. Μετά ο οργανισμός αρχίζει να δημιουργεί αντισώματα... Κλείνω λοιπόν τα 6,5 και δεν αντέχω άλλο :twisted: Αυτή την εβδομάδα θα κάνω εξετάσεις αίματος και θα δούμε πώς θα συνεχίσω :roll: