• Γριφος !

• Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #40909  από panos59
 Κυρ Οκτ 03, 2010 8:18 pm
Νικος έγραψε:Ωραίο τοπικ Αχιλλέα
ενα απλο

"Ένας ρακοσυλλέκτης μαζεύει γόπες τσιγάρων για να τα καπνίσει
με 5 γόπες μπορεί να φτιάξει 1 κανονικό τσιγάρο
Το πρωί κατάφερε να μαζέψει 25 γόπες πόσα κανονικά τσιγάρα θα καταφέρει να καπνίσει?"
νομίζω

6
 #40910  από swt
 Κυρ Οκτ 03, 2010 8:21 pm
Σε έναν πάγκο ενός δωματίου χωρίς καθόλου φως είναι αραδιασμένα πολλά cd, τα οποία είναι από τη μια πλευρά πράσινα και από την άλλη κόκκινα. Αυτά που είναι γυρισμένα με την πράσινη πλευρά προς τα πάνω είναι 22. Μπαίνουμε μέσα στο δωμάτιο (χωρίς να βλέπουμε την τύφλα μας - όχι από ώση ευτυχώς) και πρέπει να στοιβάξουμε τα cd του πάγκου σε δυο στήλες, έτσι ώστε η κάθε μια να περιέχει ίδιο αριθμό cd, τα οποία να είναι με την κόκκινη πλευρά προς τα πάνω. Πώς θα τα καταφέρουμε;
 #40917  από panos59
 Κυρ Οκτ 03, 2010 8:59 pm
ahilleas έγραψε:μηπως...... 1113213211 ?
4η δημοτικου???χμ...γεραματα
χεχεχεχεχε
ας τα σάπια !!!!!!!!!!!!
το τσάκισες ........
ΟΛΟΣΩΣΤΟΣ !
:-D :-D :-D :-D
 #40918  από ahilleas
 Κυρ Οκτ 03, 2010 9:05 pm
αναβουμε το φως και τα φτιαχνουμε? ??
και οποιος εχει διπλωπια?
χαχαχα
 #40921  από swt
 Κυρ Οκτ 03, 2010 9:55 pm
ahilleas έγραψε: αναβουμε το φως και τα φτιαχνουμε? ??
και οποιος εχει διπλωπια?
χαχαχα
Όχι δεν είναι τρικ. Έχει λογική λύση.
Επειδή δεν ξέρω αν έγινε κατανοητό: Οι δυο στοίβες δεν είναι ανάγκη να έχουν τον ίδιο συνολικό αριθμό με cd. Τα cd που είναι γυρισμένα με την κόκκινη πλευρά προς τα πάνω πρέπει να είναι ισάριθμα και στις δυο στοίβες.
 #40927  από Νικος
 Δευ Οκτ 04, 2010 12:53 am
Σωστός Πανο
swt έγραψε:Σε έναν πάγκο ενός δωματίου χωρίς καθόλου φως είναι αραδιασμένα πολλά cd, τα οποία είναι από τη μια πλευρά πράσινα και από την άλλη κόκκινα. Αυτά που είναι γυρισμένα με την πράσινη πλευρά προς τα πάνω είναι 22. Μπαίνουμε μέσα στο δωμάτιο (χωρίς να βλέπουμε την τύφλα μας - όχι από ώση ευτυχώς) και πρέπει να στοιβάξουμε τα cd του πάγκου σε δυο στήλες, έτσι ώστε η κάθε μια να περιέχει ίδιο αριθμό cd, τα οποία να είναι με την κόκκινη πλευρά προς τα πάνω. Πώς θα τα καταφέρουμε;
Μπαίνοντας στο δωμάτιο διαλέγεις 22 cd τυχαία , γυρνάς και τα 22 ανάποδα
-αυτό είναι, έχεις πλέον 2 στοίβες με ίσους αριθμους cd με πράσινο χρώμα προς τα πάνω-
Είναι λίγο μπέρδεμα η λύση είναι αφαιρετική, αφαιρείς 22(πράσινα)-χ(κόκκινα) , το χ αν και τυχαίο παραμένει πάντα σταθερό.
(τα cd με την κόκκινη πλευρά προς τα πάνω μπορεί να είναι άπειρα στην 2η στοίβα και μηδενικά στην 1η εκτός και αν έχω δώσει λάθος απάντηση) Εικόνα)
 #40928  από swt
 Δευ Οκτ 04, 2010 7:50 am
Νικος έγραψε:Μπαίνοντας στο δωμάτιο διαλέγεις 22 cd τυχαία , γυρνάς και τα 22 ανάποδα
-αυτό είναι, έχεις πλέον 2 στοίβες με ίσους αριθμους cd με πράσινο χρώμα προς τα πάνω-
Είναι λίγο μπέρδεμα η λύση είναι αφαιρετική, αφαιρείς 22(πράσινα)-χ(κόκκινα) , το χ αν και τυχαίο παραμένει πάντα σταθερό.
(τα cd με την κόκκινη πλευρά προς τα πάνω μπορεί να είναι άπειρα στην 2η στοίβα και μηδενικά στην 1η εκτός και αν έχω δώσει λάθος απάντηση) Εικόνα)
Αφού μπόρεσες να φτιάξεις δυο στοίβες με ισάριθμα cd που έχουν την πράσινη πλευρά προς τα πάνω, το έχεις ουσιαστικά λύσει. Με σχετικά απλό τρόπο μπορείς να τις κάνεις να έχουν ισάριθμα cd με την κόκκινη πλευρά προς τα πάνω...
 #40929  από ahilleas
 Δευ Οκτ 04, 2010 8:26 am
παιδια δε το καταλαβα,αν και ειδα τη λυση.Μηπως φταιει οτι προτιμω το βινυλιο? :character-oldtimer: :-D
 #40930  από panos59
 Δευ Οκτ 04, 2010 8:50 am
KAI MIA ENΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΚΟΥΙΖ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ .....

Δύο αλάνια γυρνάνε στον σταθμό υπεραστικών και μαζεύουν από κάτω γόπες από τσιγάρα ……..
Με κάθε δύο γόπες, στρίβουν και φτιάχνουν ένα τσιγαράκι, μικρούλι, ίσα για 2-3 τζούρες …

Συναντιούνται σήμερα και λέει ο πρώτος :
Σήμερα μάζεψα 8 γόπες! Θα καπνίσω λοιπόν συνολικά …. τσιγαράκια
(πόσα είπε ????)

Λέει και ο δεύτερος :
Κι εγώ 8 γόπες μάζεψα σήμερα, αλλά θα καπνίσω περισσότερα τσιρακάκια από εσένα … Και όντως κατάφερε και κάπνισε περισσότερα …
(Πόσα λέει ότι κάπνισε ο δεύτερος και πώς το κατάφερε ??????)

περιμένω για απάντηση 2 νούμερα και την εξήγηση του πώς τα καταφέρνει το δεύτερο αλάνι να καπνίσει περισσότερα τσιγαράκια...

:obscene-smokingpimp:
 #40936  από ahilleas
 Δευ Οκτ 04, 2010 9:34 am
7 και 8, λεω εγω τωρα,χχαχαχα,ο δεύτερος πηρε και τη μια γόπα που περίσσεψε από τον πρώτο !!!
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ....κλπ.κλπ
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 44