• ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ!

• Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #29205  από michaelz21789
 Σάβ Ιουν 05, 2010 3:26 pm
Λοιπον, αποψη δικη μου (που εχω υιοθετησει μαλλον) ειναι οτι το σωμα μας ειναι καθρεφτης της ψυχης. Ο,τι συμβαινει στο σωμα μας ειναι αποτελεσμα μια εσωτερικης δυσλειτουργιας/ανισσοροπιας/συγκρουσης σαφως σε μια ισορροπια με εξωτερικους παραγοντες ειτε λεγονται ραδιενεργεια, τροφη, εμβολια ειτε λεγεται φλεβικη ανεπαρκεια.. The point is οτι καμια θεραπεια ειτε "ριζοσπαστικη" ειτε κλασικη δεν προκειται να καλυψει και να θεραπευσει κατι που ξεκιναει απο μεσα μας. Δεν μπορεις να γιατρεψεις το "ειδωλο" το καθρεφτη παρα μονο να το κανεις να δειχνει καλυτερα.. Αυτο που πρεπει να κανουμε ολοι μας ειναι πρωτα να αναρωτηθουμε ποια συγκρουση εσωτερικη μπορει να προκαλεσε κατι τετοιο? Που δεν "ακουσα" τον εαυτο μου? Ποιες επιλογες που θα ηθελα δεν ακολουθησα? Σκεφτομαι με τη λογικη η με το συναισθημα? Ποια ανισορροπια μεταξυ λογικης και συναισθηματος εχω μεσα μου?
Η ακομα πιο ακραιες σκεψεις: Μηπως η κακη αιματωση του εγκεφαλου σαν κεντρο της λογικης ειναι και αυτη αποτελεσμα καποιας εσωτερικης ανισορροπιας?
Μεσα απο αυτα τα ερωτηματα μπορουμε ισως να βρουμε απαντηση σε πολλα απ τα συμπτωματα μας και ισως και λυση αυτων.. Οταν γιατρεψουμε την ψυχη μας θα γιατρευτει και το σωμα εν μερει, εγω αυτο εννοω καλη ψυχολογια, ειλικρινεια και γνωση του εαυτου μας οχι δηθεν καλη διαθεση και ειμαι μια χαρα! Ουτε υπαρχουν και χειροτερα αρα αυτο με κανει καλυτερα! Ας ημαστε ειλικρινεις! Σαφως υπαρχουν χειροτερα αλλα αυτο δεν σωζει την ψυχολογια μας, ολοι ξερουμε οτι ο καθενας μας βλεπει το προβλημα του ως το μεγαλυτερο απ ολα και τον επηρεαζει και περισσοτερο απο τα προβληματα των αλλων..
 #29213  από michaelz21789
 Σάβ Ιουν 05, 2010 6:53 pm
sou έγραψε:Η επίσημη "Παστερική"-Δυτική ιατρική δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να δεχτεί αυτά που λες. Ωστόσο, πρέπει και αυτή μια μέρα να κάνει την αυτοκριτική της. Είναι εξαιρετική στο να διατηρήσει το "ζήν" (ατύχημα, οξείες φλεγμονές, μολύνσεις κλπ) αλλά ανεπαρκής όσον αφορά στο "εύ ζήν".

Αν τύχει να πέσει στα χέρια σου, διάβασε το "Anti-cancer: A new way of living" του Schreiber. Μιλά για τη μάχη που έδωσε σαν γιατρός-ερευνητής να σώσει τον εαυτό του από μιά σοβαρή μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο. Πιστεύω ότι θα ενθουσιαστείς. Ο άνθρωπος έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά, αφού σχετικά με οτιδήποτε λέει έχει αναφορές σε μελέτες που το τεκμηριώνουν.

Εν ολίγοις, η μέθοδός του είχε να κάνει με ένα συνδυασμό κλασικών φαρμάκων, συγκεκριμένης διατροφής, ασκήσεων χαλάρωσης, Ανατολικής ιατρικής και ψυχολογικής αναδόμησης, όπως λες κι εσύ. Καμία μέθοδος από μόνη της δεν είναι επαρκής, αλλά αν συνδυαστούν κάνουν θαύματα.
Συμφωνω οτι η αντιμετωπιση στα παντα απαιτει ισορροπια τοσο στην ψυχολογια οσο και πρακτικη αντιμετωπιση συμπτωματων.. Το αν το δεχεται η Δυτικη ιατρικη οπως δεν ενδιαφερει και σενα δεν ενδιαφερει και μενα ;) Αυτα που λεω ειναι ιδεες μεσω ερευνων απο 2 γιατρους (παθολογος και ψυχιατρος-ψυχοθεραπευτης) γερμανους και αναφερονται στο βιβλιο "Η ασθενεια ως πορεια της ψυχης" (τα ονοματα τους μου διαφευγουν) ;)
 #29220  από ΜΙΜΙΚΑ
 Σάβ Ιουν 05, 2010 7:43 pm
Τα ονόματά τους είναι ΤΟΡΒΑΛΤ ΝΤΕΤΛΕΦΣΕΝ και ΡΥΝΤΙΓΚΕΡ ΝΤΑΛΚΕ και υπάρχει κι άλλο 1 μόνο του ΝΤΑΛΚΕ το "Η Ασθένεια ως Γλώσσα της Ψυχής".
Δεν βρίσκω όμως ένα βιβλίο του ΤΣΟΠΡΑ "Κβαντική Θεραπεία" που είναι θαυμάσιο (λένε) αλλά δεν υπάρχει πουθενά γιατί έχει εξαντληθεί από τον εκδότη. Μπήκα και σε ένα site που λέγεται νομίζω σπάνια βιβλία και συμπλήρωσα ένα αίτημα αναζήτησής του ακόμα και μεταχειρισμένο, αλλά δεν βρέθηκε. Σνιφ :cry:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΜΙΜΙΚΑ την Κυρ Ιουν 06, 2010 1:38 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #29225  από Vasso
 Σάβ Ιουν 05, 2010 8:13 pm
Εγώ πιστεύω ότι οι πιο πολλές ασθένειες είναι ψυχοσωματικές. Ότι δηλαδή προκαλούνται από αυτά που έχουμε μέσα μας, άγχος, στενοχώρια, πίεση και γενικά άσχημη ψυχολογία. Στον εαυτό μου έχω παρατηρήσει αρκετές φορές ότι όταν με απασχολεί κάτι πάρα πολύ και η ψυχολογία μου είναι τελείως πεσμένη, εκδηλώνεται κάποια ασθένεια.
Βέβαια δεν μπορούμε να τα ισοπεδώσουμε όλα, αλλά είναι γεγονός ότι το να έχεις καλή ψυχολογία μόνο καλό θα σου κάνει.