• ΔΥΣΚΑΜΨΙΑ ΜΥΩΝ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #28913  από panos59
 Τετ Ιουν 02, 2010 8:20 pm
sp-sofia έγραψε:λες και καποιος μιλαει για μενα...
τα ιδια
ακούω εσένα sofia, ακούω και τον kostas και λέω κι εγώ τα ίδια με σας!
λες και καποιος μιλαει (και) για μενα... :roll:
σπαστικότητα, με έμαθε ο νευρολόγος-γιατρός μου να λεώ την δυσκαμψία στα γόνατα, που με κάνει να περπατάω σαν ξυλοπόδαρος ... κάποιες μέρες ...
σπαστικότητα λέει και το έντονο τρέμουλο (το λέει και 'κλώνος", από το κλωνίζομαι υποθέτω) που κάνει το πόδι να σπαρταράει σαν ψάρι όταν κουραστεί, αλλά και σε αλλές, απίθανες στιγμές (μέσα στον ύπνο μου πχ)
μου δίνει λοιπόν γι αυτό sirdalud (μυοχαλαρωτικό)
1 το βράδυ και 1/2 πριν τον μεσημεριανό μου υπνάκο!
ειδικά το βράδυ, το sirdalud μου χαρίζει και 4-5 ώρες ύπνο αδιάκοπο, γιατί ειδάλλως η αυπνία χτύπαγε κόκκινα! :cry:
την σπαστικότητα την ρεγουλάρει -έως εξαφανίζει- και το μυοχαλαρωτικό μασάξ (μαλάξεις) του Βασιλάκη, του φυσιοθεραπευτή μου!
καλή δύναμη!
ΝΑΙ, είμαστε μία μερίδα από τα ίδια! :D :D :D
 #28920  από κωστας
 Τετ Ιουν 02, 2010 10:07 pm
και προσπαθουσα να βρω την λεξη πανο μπραβο σαν ξυλοποδαρος παω συνηθως το μεσημερι και το απογευμα,sirdalud παιρνω και'γω ενα το πρωι μισο το μεσημερι και ενα το βραδυ σε συνδυασμο με μιορελ το οποιο το μειωνω γιατι το συνιθιζω και μετα το ξανααυξανω!
 #28934  από panos59
 Πέμ Ιουν 03, 2010 11:39 am
Maraki28 έγραψε:Παιδιά επειδή είμαι λίγο καινούρια μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος απο εσάς με τον όρο "σπαστικότητα" τι ακριβώς εννοείτε?? :? :?
Νομίζω maraki ότι απάντησα και σε εσένα, περί σπαστικότητας ... :!:
Νευρολόος ΔΕΝ είμαι, ασν φορέας, ιδιοκτήτης και ..διαχειρστής-της μιλάω .... (της σπαστικότητας) ;)
Ναι .. απ' όσα καταλαβαίνω, είναι μία νευρομυική δυσλειτουργία (disorder) που κάνει τους μύες να τρέμουν ή να συσπώνται έντονα (να γίνονται πέτρα) με αποτέλεσμα οι κλειδώσεις να κλειδώνουν και να γίνονται τα άκρα άκαμπτα !
κακρυά από εσένα, εύχομαι ....
όλα θα τα έχουμε ????
:D
 #28935  από panos59
 Πέμ Ιουν 03, 2010 11:44 am
Maraki28 έγραψε:Παιδιά επειδή είμαι λίγο καινούρια μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος απο εσάς με τον όρο "σπαστικότητα" τι ακριβώς εννοείτε?? :? :?

όπου "κακρυά" .. βλέπε "μακρυά".....
;)
sorry για το παρόραμα ...
 #29020  από Genovefa®
 Παρ Ιουν 04, 2010 4:32 pm
Το κλειδωμα του σωματος μου, το απεκτησα απο τον φοβο μου να περπατησω.Εχω πλεον τοσα αλατα στο σωμα μου που πρεπει να κανω ενδοφλεβια Viakal για να τα εξολοθρευσω! :D

Εχω ακουσει ομως οτι το προκαλει και η ιντερφερονη.
 #29224  από georgeand
 Σάβ Ιουν 05, 2010 8:04 pm
κωστας έγραψε:το μαγνησιο καταστελειτη την νευρικη και νευρομυικη υπερδιερερσιμοτητα!βοηθαει λιγο στην σπαστικοτητα επομενως!μην φανταστεις τρελη βελτιωση αλλα αξιζει να το παρεις,εμενα με εχει βοηθησει λιγο!το mag2 ειναι ποσιμες φυσιγγες των 10 ml μια το πρωι και μια το βραδυ για 10 μερες και μετα μια το πρωι!
εγω το περνω για τις κραμπες καθε βραδυ δυο ,γιατι ορθοστασια 12 ωρες καθε μερα το βραδυ αν με πιασει κραμπα τρελενομαι απο το πονο ειναι παντος πολυ καλο και χοριγιται και απο τα ταμεια με ο% συμετοχη
 #29236  από Maraki28
 Σάβ Ιουν 05, 2010 9:27 pm
Δυστυώς Πάνο59 κι εγώ τα έχω αυτά τα συμπτώματα με τους μυς μου αλλά ο νευρολόγος μου λέει ότι καμιά σχέση δεν έχουν με ΣΚΠ, άλλωστε είναι και η παρακέντηση καθαρή.

ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!! :evil: