• sxeseis...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #27761  από Genovefa®
 Τετ Μάιος 19, 2010 6:33 pm
Καλησπερα σας,
Ειμαι καινουρια στο MSSociety.Ευχομαι σε ολους μας να εχουμε δυναμη και ανθρωπους γυρω μας να μας δινουν θετικη ενεργεια και οχι να μας την κλεβουν.
Οσον αφορα το θεμα των σχεσεων,συμφωνω οτι ολα ειναι στο μυαλο μας.Η πρωτη ιδεα ομως οταν απογοητευομαστε ειναι "Τρομαξε με την παθηση μου".
Δεν πειραζει...Δεν θα μπλεκουμε μια ζωη με ημιμαθεις/στενομυαλους που αντιμετωπιζουν την οποιαδηποτε ασθενεια λες και ειναι αδυνατον να συμβει και στους ιδιους.
Υπαρχουν Ανθρωποι εκει εξω...αρκει να τους αναγνωρισουμε

Καλο απογευμα
 #27809  από gioulaki
 Πέμ Μάιος 20, 2010 12:51 am
mou dinete dynamh...eyxaristw polu...ti parakseno omws...na pairneis dynamh apo antrhwpous pou den exxeis dei pote sth zh sou alla na sa enwnei kati allo... :roll:
 #27931  από christina
 Παρ Μάιος 21, 2010 1:15 pm
Αν μου επιτρέπετε να εκφράσω τη γνώμη μου από την αντίθετη πλευρά? (δεν είμαι πάσχουσα για όσους δε με γνωρίζουν εδώ, είχα μέχρι πριν κάποιους μήνες σχέση με άτομο που έχει σκπ).

Λοιπόν το τελευταίο πράγμα που θα με έκανε να φύγω από τη σχέση είναι η σκπ. Δεν χωρίσαμε για αυτό το λόγο, το αντίθετο! Υπήρχαν χίλια δυο προβλήματα στη σχέση άσχετα με τη σκπ. Και μπορώ να πω η ύπαρξη της σκπ με έκανε να δυσκολεύομαι να χωρίσω και να αποστασιοποιηθώ γιατί τον αγαπούσα πολύ κι ακόμα τον αγαπάω και δεν ξέρω σε τι χέρια θα πεσει..

Βέβαια εκφράζω τη γυναικεία πλευρά δεν ξέρω τι θα έκανε ενας άνδρας, αλλά θεωρώ πως άλλοι είναι οι λόγοι που σε απομακρύνουν από έναν άνθρωπο κι όχι ενα θέμα υγείας. Αυτό είναι -κατά τη γνώμη μου πάντα- λόγος μόνο για να δεθείς με έναν άνθρωπο, όχι για να χωρίσεις..

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως οι σχέσεις ούτως ή άλλως είναι δύσκολες και τη δυσκολία την αντιμετωπίζουν οι πάντες ανεξαιρέτως.

Τα σέβη μου σε όλους και σας εύχομαι ο έρωτας και οι φίλοι να μη σας εγκαταλείψουν ποτέ. Η σκπ μόνο να πάει στα τσακίδια το συντομότερο.

Χριστίνα
 #27933  από Θανάσης
 Παρ Μάιος 21, 2010 1:51 pm
Γεια σου gioulaki.
Όπως ειπώθηκε και πριν,
δεν μπορεί η ασθένεια (για τους σκεπτόμενους τουλάχιστον)να αποτελέσει
απο μόνη της αιτία χωρισμού.
Αν γίνει αυτό, σε προφυλάσσει απο τη διάλυση της σχέσης,
μπροστά σε ενα ακόμη πιο δύσκολο πρόβλημα.
Ειλικρινείς άνθρωποι υπάρχουν πέρα απο το φύλο.
Άτομα που να θέλουν να δώσουν πιο πολύ απο το να πάρουν.
Έτσι είναι οι σχέσεις που βασίζονται στην αγάπη και
τέτοιες σχέσεις πιστεύω πρέπει να επιδιώκουμε να δημιουργούμε.

Όποιο εμπόδιο κι αν βρεθεί,εμείς το προσπερνάμε
γιατι στο δρόμο της ζωής ευθεία περπατάμε! :)
 #27959  από Genovefa®
 Παρ Μάιος 21, 2010 4:17 pm
Με την ευκαιρια των λεγομενων της Χριστινας,ευχαριστω φιλους/οικογενεια/συντροφο που ανεχονται και την Γενοβεφα και το Rebif!
 #28029  από gioulaki
 Σάβ Μάιος 22, 2010 2:58 pm
michaelz21789 έγραψε:
gioulaki έγραψε:einai meres pou to skeftomai....eimai 27 xronwn alla etsi opws exoun ginei ta pramata den proketai na vrw kapoion antrhwpo na kanw sxesh opoios tha mathainei ti exw tha feugei... :roll:
Εδω κοριτσαρα μου εμεις τι κανουμε?? χεχεχε :D :D
xaxa!!! :P
 #28031  από Μίρκα
 Σάβ Μάιος 22, 2010 3:25 pm
Όλα αυτά που λέτε ισχύουν. Αν κάποιος φύγει με την πρόφαση της MS, είναι το λιγότερο ανάξιος να είναι δίπλα μας. Στην πράξη όμως μια απώλεια είναι αρκετά επώδυνη. Μας δείχνει πόσο εύκολα μας διαχωρίζουν σε μη φυσιολογικά άτομα. Σε τελική ανάλυση όμως, ποιοί είναι αυτοί που νιώθουν άτρωτοι και σίγουροι για τη ζωή τους? Ποιοί είναι αυτοί που αποφασίζουν ερήμην μας για τη ζωή μας και απλά μας το ανακοινώνουν. Συγχωρήστε με για την επιθετική διάθεση, αλλά είναι κάτι που συνέβη και σε μένα πρόσφατα, σε μια σχέση που διαρκούσε σε διψήφιο αριθμό ετών, όπων άλλωστε και η πάθηση. Νιώθω το λιγότερο τσακισμένη. Όμως δεν πρέπει, γιατί έτσι δίνω δίκιο στους άδικους και ενισχύω την πεποίθηση τους, ότι δηλαδή εγώ δεν έχω πλέον μέλλον εξαιτίας της MS. Που θα πάει, θα συνέλθω. Κλείνοντας, σας αφιερώνω λίγες γραμμές από τον αγαπημένο μου συγγραφέα, που θεωρώ πως είναι μια απάντηση σε όλα αυτά που συζητάμε.

"Αν κάποιος ξέρει τι θέλει από τη ζωή του, διαθέτει όλες τις προυποθέσεις για να καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρό του" P. Coelho
 #28034  από Vasso
 Σάβ Μάιος 22, 2010 5:59 pm
Πάντως για εμένα η αληθινή αγάπη και το πόσο νοιάζεσαι γι' αυτόν που έχεις δίπλα σου φαίνεται στις δυσκολίες, είτε αυτές είναι μία ασθένεια, είτε οικονομικές είτε ο,τιδήποτε άλλο.
Στα δύσκολα φαίνεται ο καθένας μας τι άνθρωπος είναι. Κι αν κάποιος στα δύσκολα κάνει πίσω, τότε δεν είναι ο κατάλληλος για μας.
Βέβαια η απώλεια είναι απώλεια, αλλά υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι και λόγοι να την ξεπεράσεις και να προχωρήσεις μπροστά.
 #28037  από Νικος
 Σάβ Μάιος 22, 2010 6:43 pm
gioulaki έγραψε:eimai h monh pou to skeftomai auto to prama?
Γιουλακι πιστεψεμε δεν εισαι η μονη που αισθανεσαι ετσι
 #28045  από panos59
 Σάβ Μάιος 22, 2010 7:49 pm
I SAY :
BE BRAVE !
BE STRONG !

(κρητικός ΔΕΝ είμαι, με μαντινάδα θα σου απαντήσω όμως ...)

τα βάσανα -λέει- ο Θεός,
στους δυνατούς τα δίνει,
για (=γιατί) στις αδύναμες ψυχές,
δεν έχει εμπιστοσύνη !
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 37