• ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #27174  από georgeand
 Δευ Μάιος 10, 2010 6:49 pm
Θανάσης έγραψε:Γεια σου Βάλια.
Η παιδεία,ως αποτέλεσμα των γνώσεων και των συνηθειών των όσων
βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε στην οικογένεια και το σχολείο(κοινωνία γενικότερα),
προυποθέτει διάθεση και χρόνο να διαδοθεί.
Είναι η διάθεση να συνδιαμορφώνεις καταστάσεις,να σέβεσαι τη διαφορετικότητα,
να είσαι έτοιμος για επαναδιαπραγμάτευση θεμάτων(σύμφωνα με καινούρια επιχειρήματα και στοιχεία)και να χρησιμοποιείς τη συζήτηση(και αρκετά άλλα που μπορούν να συμπληρωθούν).
Όλα αυτά δεν είναι απόλυτα, και η πρακτική τους εφαρμογή,
επαφίεται στην προυπάρχουσα διάθεση κάποιων, να προσπαθήσουν
να τα διαδόσουν και με θεωρίες αλλα κυρίως με πράξεις.
Το θέμα είναι πολύ μεγάλο και γενικό, οπότε και δύσκολο να
αναπτυχθεί σε κάποιες(αρκετές) σελίδες.
Ελπίζω όσα είπα να γίνονται κατανοητά και
περιμένω και τη δική σου άποψη στο ερώτημα που έθεσες.
Κάτι σχετικό με την παιδεία σαν τρόπος ζωης και στην καθημερινό τητα μας.
Το πρωί μπήκα στο αστικό για μια σύντομη διαδρομή γιατί το πόδι δεν πάει και τόσο καλά βρήκα θέση και κάθισα
Το λεωφόρο ήταν γεμάτο από μια στάση μπαίνει ένας παππούς με μπαστούνι και ενώ μπροστά καθόταν μια παρέα
Έφηβοι δεν του πρόσφερε κανένας την θέση του παλαιοτέρα αυτό δεν θα συνεβενε και αν ναι θα έτρωγαν ακόμα ξύλο από τον
Εισπράκτορα χωρίς να θεωρηθεί ότι είμαι υπέρ της χειροδικιας.ΑΥΤΑ. :!:

:?:
 #27175  από ΝΤΙΝΑ ΑΡΓΟΣ
 Δευ Μάιος 10, 2010 9:24 pm
georgeand έγραψε:
Θανάσης έγραψε:Γεια σου Βάλια.
Η παιδεία,ως αποτέλεσμα των γνώσεων και των συνηθειών των όσων
βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε στην οικογένεια και το σχολείο(κοινωνία γενικότερα),
προυποθέτει διάθεση και χρόνο να διαδοθεί.
Είναι η διάθεση να συνδιαμορφώνεις καταστάσεις,να σέβεσαι τη διαφορετικότητα,
να είσαι έτοιμος για επαναδιαπραγμάτευση θεμάτων(σύμφωνα με καινούρια επιχειρήματα και στοιχεία)και να χρησιμοποιείς τη συζήτηση(και αρκετά άλλα που μπορούν να συμπληρωθούν).
Όλα αυτά δεν είναι απόλυτα, και η πρακτική τους εφαρμογή,
επαφίεται στην προυπάρχουσα διάθεση κάποιων, να προσπαθήσουν
να τα διαδόσουν και με θεωρίες αλλα κυρίως με πράξεις.
Το θέμα είναι πολύ μεγάλο και γενικό, οπότε και δύσκολο να
αναπτυχθεί σε κάποιες(αρκετές) σελίδες.
Ελπίζω όσα είπα να γίνονται κατανοητά και
περιμένω και τη δική σου άποψη στο ερώτημα που έθεσες.
Κάτι σχετικό με την παιδεία σαν τρόπος ζωης και στην καθημερινό τητα μας.
Το πρωί μπήκα στο αστικό για μια σύντομη διαδρομή γιατί το πόδι δεν πάει και τόσο καλά βρήκα θέση και κάθισα
Το λεωφόρο ήταν γεμάτο από μια στάση μπαίνει ένας παππούς με μπαστούνι και ενώ μπροστά καθόταν μια παρέα
Έφηβοι δεν του πρόσφερε κανένας την θέση του παλαιοτέρα αυτό δεν θα συνεβενε και αν ναι θα έτρωγαν ακόμα ξύλο από τον
Εισπράκτορα χωρίς να θεωρηθεί ότι είμαι υπέρ της χειροδικιας.ΑΥΤΑ. :!:

:?:
ειναι αυτο που λεμε καθε περσυ και καλυτερα σε ολα
 #27177  από βάλια
 Δευ Μάιος 10, 2010 11:25 pm
Θανάση,συμφωνώ μαζί σου στο ότι το θέμα είναι πολύ μεγάλο.Μπορεί κάποιος να μιλάει μέρες γι αυτό...Απ' ότι κατάλαβα δίνεις προτεραιότητα στον υποκειμενικό παράγοντα,ως κινητήρια δύναμη βελτίωσης της παιδείας.Δηλαδή, εκεί που λες προυποθέτει διάθεση και χρόνο, θα έλεγα προυποθέτει χρόνο και διάθεση. Σίγουρα, η αγωγή και η μόρφωση των παιδιών(γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα) είναι το βασικότατο καθηκον της κοινωνίας.Όμως, στον κόσμο βασιλεύει ακόμα η βία, η πείνα και η κοινωνική αδικία.Υπάρχουν αντικειμενικές συνθήκες οι οποίες δεν επιτρέπουν στο να προαχθεί η παιδεία.Για παράδειγμα, πολλά παιδιά ,δυστυχώς, εξαιτίας των κοινωνικών συνθηκών ζωής δημιουργούν ελλιπή επικοινωνία με τους μεγάλους. Η απουσία του πατέρα και της μητέρας λόγω εργασίας γίνονται αιτία για την καθυστέρηση της ανάπτυξης του παιδιού. Τα παιδιά απομακρύνονται από τις οικογένειες τους και επηρεάζονται από τα πρότυπα συμπεριφοράς που παίρνονται από τα ΜΜΕ και το κοινωνικό μικροπεριβάλλον.Η ενηλικη ζωή είναι η συνέχεια... Η παιδεία αντικαθρεφτίζει τους προσανατολισμούς της κοινωνίας, δεν είναι αυτόνομη.
 #27200  από Nick
 Τρί Μάιος 11, 2010 11:27 am
Γιά μένα υπεύθυνος για το θάνατο των 3+1 υπαλλήλων είναι ο Βγενόπουλος και όχι οι διαδηλωτές. Σχετικά με τους αστυνομικούς πιστεύω πως στην πλειοψηφία τους είναι προβληματικές προσωπικότητες. Όπως δεν μπορεί ο καθένας να γίνει χασάπης, έτσι δεν μπορεί και ο καθένας να γίνει ΜΑΤ. Εγώ, δεν θα μπορούσα με τίποτα να ρίξω δακρυγόνο σε συνάνθρωπό μου. Δεν θα μπορούσα με τίποτα να χτυπήσω με γκλομπ μαθητή ή συνταξιούχο. Όσο για τους κουκουλοφόρους με τις μαγκούρες και τις μολότωφ, τους εκμεταλλεύονται για να δικαιολογούν τη χρήση βίας και ατελείωτων δακρυγόνων. Τα δακρυγόνα δεν τα πετάνε στους κουκουλοφόρους, αλλά στους διαδηλωτές.
Η βία έχει αντικαταστήσει την παιδεία. Πιστεύω πως υπάρχει γραμμή. Ακόμη από τις βρεφικές ηλικίες ξεκινάει η πλύση εγκεφάλου με τις παιδικές σειρές που είναι γεμάτες μάγους, τέρατα και εξωγήινους. Το παιδί συνεχίζει στο σχολείο με καρεκλοκένταυρους - υπερήλικες - χαμηλόμισθους εκπαιδευτικούς που τραβάνε το δικό τους κουπί και φυσικά δεν προλαβαίνουν αλλά ούτε και έχουν τα μέσα να μεταδώσουν τη γνώση στους μαθητές, πόσο μάλλον παιδεία. Είναι λογικό ένα μεγάλο ποσοστό της νεολαίας να έχουν εθιστεί στη βία από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας τους.
Το πρόβλημα στο μέλλον και μετά τις περικοπές πόρων για την παιδεία, αλλά και την οικονομική - κοινωνική εξαθλίωση της κοινωνίας, θα ενταθεί και οπωσδήποτε θα έχουμε πιο βίαιες λαϊκές εξεγέρσεις.
Δυστυχώς, όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος.
{Φίλε Nick δεν φταίει το σύστημα εμείς φταίμε που κάθε φορά όταν γίνονται εκλογές πάμε και τους ξαναψηφίζουμε και βγάζουμε συνέχεια τους ίδιους κλέφτες να μας κυβερνάνε, καλά να πάθουμε τώρα. Ποτέ όμως όλοι εμείς δεν βγήκαμε στον δρόμο για να ζητάμε δικαιοσύνη και να πάνε στην φυλακή όλοι αυτοί που μας πίνουν το αίμα καθημερινά είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο.}
Στον αλεξανδρος1 ήθελα να πω ότι το σύστημα εκλέγει και όχι ο λαός. Δεν βγάζει ο λαός συνέχεια τους ίδιους κλέφτες. O λαός βγαίνει στους δρόμους και ζητάει δικαιοσύνη. Tα ποσοστά αποχής στις εκλογές τα έχεις προσέξει? Τις απαντήσει στα γκάλοπ ποιος είναι καταλληλότερος να μας κυβερνήσει - ο κανένας - τις έχεις δει? Αλλά, ακόμη και αν πάνε 10 άτομα να ψηφίσουν στις εκλογές, θα βγει κυβέρνηση από αυτά τα 10 άτομα. Ο εκλογικός νόμος έπρεπε να απαγορεύει σχηματισμό βουλής με τόσο μεγάλα ποσοστά αποχής στις εκλογές. Δεν τους βγάζουμε εμείς, μόνοι τους βγαίνουνε και με τη βοήθεια των κομματόσκυλών τους που έχουν ιδίον συμφέρον.
Αυτές είναι οι απόψεις μου παιδιά, κι αν στεναχώρησα μερικούς, sorry. Σχετικά με τους αστυνομικούς ήθελα να συμπληρώσω, ότι σίγουρα υπάρχουν σωστοί επαγγελματίες - άνθρωποι αστυνομικοί αλλά κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά, και στο τέλος φαίνεται η ομαδική δουλειά, που συνήθως είναι απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη.
 #27204  από anni
 Τρί Μάιος 11, 2010 12:12 pm
Πες τα nick.......συμφωνω μαζι σου :P ......και επαυξανω :!:
 #27212  από κωστας
 Τρί Μάιος 11, 2010 12:58 pm
καλημερα φιλε nick!κατ'αρχας δεν μπορεις ουτε εσυ ουτε εγω ουτε ο καθενας να μπει στις μοναδες αποκαταστασης ταξης( οι ΜΑΤ και οχι τα ΜΑΤ)!εχουν ως σκοπο την καταστολη των ταραχων και εκρυθμων διαδιλωσεων,ειναι αστυνομικοι με συγκεκριμενη εκπαιδευση που περιλαμβανει εξαντληση απο σωματικη ασκηση,σκοποβολη,αντοχη σε συνθηκες μαχης δακρυγονων,χρηση γκλομπ κτλ!δευτερον υποβαλλονται συνεχως σε ψυχοτεχνικα τεστ και ελεγχονται απο ειδικους γιατρους αρα δεν ειναι προβληματικοι ανθρωποι!εφοσον λες οτι ξερεις που ριχνουν τα δακρυγονα αρα εχεις παει σε διαδηλωσεις εκτος αν κρινεις μονο με αυτα που πασαρουν στα ΜΜΕ!λειτουργουν σαν ομαδες με ενα βαθμοφορο επικεφαλη!πως ξερεις οτι ο καθενας μπορει να μπει στις ανωτερω μοναδες και πως ξερεις οτι ειναι προβληματικοι?αν δεν υπηρχαν οι ματ τοτε να εισαι σιγουρος οτι θα αναλαμβανε ο στρατος με πολυ ποιο αρνητικες συνεπειες!αλλα εγω ειμαι συμφωνος να τα καταργησουν να δουμε αλλα συνεχως κατηγορουν οτι απο την μια δεν επεμβαινουν εγκαιρα και ανεχονται εκτεταμενες υλικες ζημιες και τραυματισμους και απο την αλλη κανουν καταχρηση!!!
 #27250  από Nick
 Τετ Μάιος 12, 2010 12:41 pm
Φίλε Κώστα θα σου απαντήσω, αλλά θα ήθελα αν θελήσεις να μου ανταπαντήσεις να το κάνουμε πλέον με προσωπικά μυνήματα γιατί σαφώς υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ μας και θα γίνουμε κουραστικοί εδώ πέρα.
Δεν πιστεύω ότι οι επιλογές είναι ή ΜΑΤ ή στρατός. Αλλοίμονο. Και γιατί δηλαδή να μην μπορεί να γίνεται έγκαιρη επέμβασή τους χωρίς να γίνεται κατάχρηση εξουσίας?
Δεν είπα ότι οι αστυνομικοί είναι προβληματικοί, είπα πως στην πλειοψηφία τους είναι προβληματικές προσωπικότητες. Σε παρακαλώ να διακρίνεις τη διαφορά στα λεγόμενά μου, γιατί είναι σημαντική. Και επαναλαμβάνω πως είναι ένα από εκείνα τα επαγγέλματα που δεν μπορεί να ασκήσει ο καθένας. Το ότι είναι άρτια εκπαιδευμένοι στα όπλα, το ξύλο, τα χημικά και το ότι υποβάλλονται σε ψυχοτεχνικά τεστ (αυτά τα γνωστά που περνάμε όλοι μας φαντάζομαι) δεν σημαίνει τίποτα. Για να χτυπήσεις κάποιον πρέπει να έχεις αυτή την ψυχολογία. Όπως και για να πετάξεις τη μολότωφ πρέπει να έχεις αυτή την ψυχολογία.
Φυσικά και έχω πάει σε διαδηλώσεις. Δεν πάω στις διαδηλώσεις, απλώς μερικές φορές έχω πάει σε διαδηλώσεις. Πιστεύω να καταλαβαίνεις τη διαφορά ανάμεσα στα δύο. Όταν ο αστυνομικός ρίχνει χημικά ενάντια στο πλήθος, δεν τα ρίχνει σε αυτούς που κρατούν τις μολότωφ, ούτε σε αυτούς που σπάνε τις βιτρίνες, αλλά σε πολίτες που διαδηλώνουν - κάτι που είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους καθότι έχουμε δημοκρατία. Και φυσικά υπάρχει βαθμοφόρος επικεφαλής και δεν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Φυσικά υπακούουν εντολές. Ποιές είναι όμως αυτές οι εντολές? Διαλύστε το πλήθος, Απομακρύνετε από το τάδε σημείο, Απομονώστε τους τάδε, Χωρίστε την πορεία σε κομμάτια, και άλλα παρόμοια φαντάζομαι, που το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι να εισχωρούν στις πορείες ομάδες οπαδών της βίας και να δίνουν τη δικαιολογία πλέον για να γίνουν τα αδικαιολόγητα.
 #27255  από κωστας
 Τετ Μάιος 12, 2010 2:31 pm
ολοι οι αστυνομικοι στην ελλαδα ειναι 45000 περιπου!στην πληοψηφια τους δηλαδη ειναι προβληματικες προσωπικοτητες οπως αναφερεις!σιγουρα θα ξερεις οτι απο το 95 η 96 αν δεν κανω λαθος μπαινουν απο πανελληνιες εξετασεις!η σχολη αστυφυλακων θεωρειται ΤΕΙ ενω η αξιωματικων ΑΕΙ με αυτο θελω να πω οτι εχουν καποια μορφωση δεν ειναι οπως παλια τους λεγομενους βηταδες αν γνωριζεις!μαλλον εχεις καταλαβει την δουλεια των ΜΑΤ με αυτα που αναφερεις!η αληθεια ειναι οτι εχουμε διαφορετικες αποψεις και πραγματι ειδικα εγω εχω γινει κουραστικος με αυτο το θεμα!οι αστυνομικοι ανηκουν στο κοινωνικο συνολο δεν νομιζω οτι διαφερουν απο εμας ειναι η γνωμη μου τουλαχιστον και ειναι ενα επαγγελμα δυσκολο θα ελεγα που πολλοι νεοι θελουν να ακολουθησουν για ευνοητους λογους εφοσον ειναι σαν δημοσιο!οι περισσοτεροι απο εμας εχουν αρνητικες αποψεις για την αστυνομια αλλα εξω απο το χορο ολοι ξερουν να χορευουν!πολυ ευκολα καταδικαζουν και βγαζουν αυθαιρετα συμπερασματα,εγω στην θεση του θα εκανα αυτο λενε...!τελος παντον δεν θελω να το συνεχισω δεν αφορα και κανενα νομιζω!να'σαι καλα nick!!!
 #27354  από Θανάσης
 Πέμ Μάιος 13, 2010 9:57 pm
Νομίζω οτι απο λάθος(μάλλον δικό μου) στράφηκε η κουβέντα στους εντολοδόχους του
κατασταλτικού μηχανισμού και όχι στην ίδια την αιτία που τους γεννάει και τους αυξάνει.
Ξέχωρα απο τις διαφωνίες,που ως άνθρωποι έχουμε και πρέπει να έχουμε,
έτυχε να δω το παρακάτω,σχετικό των ημερών,απόσπασμα.
Απλά ήθελα να το μοιραστώ και μαζί σας,προς συλλογισμό!

http://www.youtube.com/watch?v=18MxgccT ... r_embedded