• ΕξωΙδρυματικό επίδομα κάθε δίμηνο.....???

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #25026  από francine
 Τετ Απρ 14, 2010 11:59 pm
Αγαπητοί συμπάσχοντες,
είμαι καινούργια στο forum και θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με το επίδομα.
Εγώ το παίρνω εδώ και κάτι μήνες αν και αντιμετωπίζω τη ΣΚΠ από το '94. Από τον Ιανουάριο και μετά κατατίθεται στο λογαριασμό μου στην Αγροτική όλο και πιο αργά. Τον προηγούμενο μήνα ήταν στις 16 και γι αυτόν θα δούμε.... Όταν τηλεφώνησα το Μάρτιο, στην Πρόνοια μου είπαν πως υπάρχει περίπτωση να το δίνουν πλέον κάθε δίμηνο όπως και το "κίνησης". Παρά ταύτα μέχρι σήμερα δεν έχω κάποια ενημέρωση σχετικά.
Αν κάποιος από εσάς γνωρίζει κάτι θα του ήμουν υπόχρεη. Για όλους εμάς είναι σημαντική βοήθεια και οι συζητήσεις ότι θα μειωθούν τα επιδόματα κατά 10%, έρχονται να αυξήσουν την αγωνία μας κυρίως μετά την καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή τους.
Ευχαριστώ εκ τον προτέρον γαι τυχόν ενημέρωση!

Καλό κουράγιο σε όλους!
 #25028  από βικυ
 Πέμ Απρ 15, 2010 12:04 am
Καλως ηρθες.
Εγω παιρνω προνοια απο τον Νοεμβριο και πληρωνομαι καθε διμηνο απο την αρχη!
 #25032  από francine
 Πέμ Απρ 15, 2010 12:21 am
Βίκυ ευχαριστώ για την ανταπόκριση,
όμως μιλάς για το εξωιδρυματικό ή και για το κίνησης?
Γιατί το κίνησης το παίρνω κάθε δίμηνο ενώ το άλλο κάθε μήνα.
Τα λέμε!
 #25045  από βικυ
 Πέμ Απρ 15, 2010 10:36 am
Τι εννοεις οταν λες κινησης?
Εγω παιρνω 580ευρω /διμηνο απο την προνοια και το δικαιουμαι εφοσον ΔΕΝ δουλευω...αυτο ειναι κινησης? Δεν ξερω.
 #25052  από κωστας
 Πέμ Απρ 15, 2010 11:02 am
παιδια καλημερα!εμενα καθε δυμηνο μου ερχεται ταχυδρομικη επιταγη 1740 ευρω που ειναι το εξωιδρυματικο επιδομα καθως και το επιδομα κινησης!βεβαια ειμαι στο δημοσιο!
 #25056  από aoratos
 Πέμ Απρ 15, 2010 11:19 am
Δεν είναι επίδομα κίνησης Βίκυ.

Οι προϋποθέσεις για να πάρεις το επίδομα κίνησης βρίσκονται στο εξής ΦΕΚ: http://career.duth.gr/dimosio/files/Teu ... 170708.pdf

Ο νέος νόμος αναφέρει ότι δικαιούχοι του επιδόματος κίνησης είναι τα άτομα με ακρωτηριασμό και των δύο κάτω άκρων και τα άτομα με παράλυση των δύο κάτω άκρων, με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, ανεξάρτητα από το αν είναι κύριοι, νομείς, κάτοχοι ή χρήστες Ιδιωτικής Χρήσης επιβατικού οχήματος.

Στην πράξη το ποσοστό 80% και άνω θα το δώσει η Υγειονομική επιτροπή της Νομαρχίας. Συγκεκριμένα ζητάνε βεβαίωση διευθυντή ορθοπεδικής κλινικής δημόσιου νοσοκομείου που να αναφέρει την κατάσταση των κάτω άκρων καθώς και βεβαίωση νευρολόγου από δημόσιο νοσοκομείο σχετικά με την πάθηση.
 #25093  από francine
 Πέμ Απρ 15, 2010 11:14 pm
Και εγώ του δημοσίου είμαι και παίρνω 720 το μήνα από το εξωϊδρυματικό και 330 το δίμηνο από το κίνησης. Φαίνεται ότι κάθε νομαρχία το δίνει σε διαφορετικά διαστήματα. Τέλος πάντων το σημαντικό είναι να μη μειωθεί όπως λένε κατά 10%... Μας έκαναν περικοπές στο μισθό και χάσαμε 1,5 μισθό το χρόνο ας μη μας κόψουν και το επίδομα!
Για μας είναι σημαντικό με όλα αυτά που περνάμε... Κάνω κάθε μέρα 72χλμ να πάω και να έρθω στο σχολείο και δεν οδηγώ πια...
Σκέφτηκα πολλές φορές να βγω στη σύνταξη, έστω μειωμένη, αλλά είμαι 42 ετών και έχω δυο παιδιά στο γυμνάσιο οπότε η σύνταξη είναι πενιχρή για μια οικογένεια της οποίας τα έξοδα λόγω παιδιών μόνο αυξάνονται.
Οπότε τραβάω κουπί και όσο αντέξω...
 #25366  από sia_thessal
 Κυρ Απρ 18, 2010 12:41 pm
Και εγώ παιδιά ανησυχώ με το επίδομα όπως σας ανάφερα και στο σχετικό θέμα που έχω αναρτήσει σήμερα σχετικά με το επίδομα και ΔΝΤ. Έχουμε το πρόβλημα με την υγεία μας, το οποίο μας αναγκάζει, για να βγάλουμε την καθημερινότητά μας, να ζητάμε βοήθεια απο άλλα άτομα, ειδικά για τις γυναίκες το λέω που έχουμε την ευθύνη της καθαριότητας του σπιτιού τα ψώνια το μαγείρεμα το σίδερο και συγχρόνως να πάμε και στην δουλειά μας γιατί δεν φτάνουν τα χρήματα για να επιβιώσουμε. Είμαι θυμωμένη και στεναχωρημένη με όσα συμβαίνουν στην χώρα μας και δεν είμαι μόνο εγώ που έχω ανάγκη αλλά πολλοί δυστυχώς.