• επιδομα

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #609  από manos81
 Παρ Νοέμ 14, 2008 2:41 pm
ASXOLOUME ME NOMOUS DIAVAZW NOMOUS NOMOSXEDIA YPOURGIKES APOFASIS KATHIMERINA STIN DOULIA MOU .KATALAVA TO EKSIS OTI DEN YPARXI NOMOS POU NA MIN EXEI KAPIA DINITIKH ENIA.ETSI KAI STO NOMO GIA TO EPIDOMA LEEI KAPOU'''' POY EPIFEREI TETRAPLIGIA PARAPLIGIA"""GIA AYTO TO POY EPIFEREI TO 70%APO TIS PERIPTOSEIS TIS EPITROPIS PISTEVW PWS EXOUN KOPEI.
KAI MIA POU TA KSANAPAME GIA TO EPIDOMA EXW KANEI TA XARTIA MOU GIA TIN PARATASI KAI TO PITHANOTERO EINAI NA PERASEI MONO O FAKELOS EPITROPI AFOU ME EIXAN EGGRINEI TIN TELEUTEA FORA.ETSI MOU EIPAN APO TO IKA KAI PIRA MIA ANASA.TORA ANAMONI KANENA DYO MHNES
 #1625  από LL--MM
 Κυρ Μαρ 08, 2009 2:45 pm
ΕΠΑΝΑ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Μαρία μου, μόλις διάβασα την αντίδρασή σου το Νοέμβρη, που, αν και απολύτως φυσική και λογική, δυστυχώς δε σου δίνει επίδομα, με έβαλες σε πονηρές σκέψεις: Θα αποτολμήσω μια απάντηση στις ερωτήσεις σου, για να γελάσεις, αν μη τι άλλο:

Δίνουν το επίδομα κατά το δοκούν??? Σαφώς, αν και, βοηθάει να έχεις αποδεικτικά με λέξεις του τύπου «Παρεγγεφαλιδική αταξία, σπαστική παραπάρεση και άλλες δυσχέρειες όρασης», κατά προτίμηση βέβαια με τα αποδεικτικά του οπτικού πεδίου. Αν έχεις και καμιά βακτηρία αγκώνος (δεκανίκι, δηλαδή), πάρτην!

Εν πάσει περιπτώσει, στην περίπτωση αυτή ΔΕΝ εφαρμόζεται σαφής κρατική νομοθεσία με αναγκαστική ισχύ, αλλά ο «Κανονισμός εκτίμησης βαθμού αναπηρίας». Αυτός βρίσκεται σε ένα βιβλίο 727 σελίδων και είναι συμβουλευτικό (όχι υποχρεωτικό, δηλαδη) για τους γιατρούς του ΙΚΑ.

και τότε γιατί υπάρχει ο ρημάδης ο νόμος???? Για ένα πράμα που το λεν οι νομικοί «ασφάλεια δικαίου». Το γλειφιτζούρι αυτό το πιπιλίζουν αιώνες τώρα κι ακόμα να καταλάβουν και οι ίδιοι καμιά φορά τι σημαίνει… Το γλειφιτζούρι που είναι και προϋπόθεση της ισότητας μεταξύ πολιτών (ανάλογη αντιμετώπιση σε ανάλογες περιπτώσεις, ισηνομία, που λέγαν και οι πρόγονοί μας: ως προς το τι σημαίνει αυτή και ποιά είναι τα στοιχεία της, αυτό κι αν το βλέπουμε «κατά το δοκούν» :!: Εξ άλλου, και σαφής νόμος να ήταν, υπάρχει και στα δικαστήρια ακόμη-ακόμη αυτό που λέγεται "διακριτική ευχέρεια" στην ερμηνεία (του νόμου του ίδιου λιγότερο, όταν πρόκειται για επιτροπή διοικητικού τύπου, η ευχέρεια αυτή στην απόφαση καταντά απεριόριστη )

Αν οι νομικοί οι ίδιοι δεν είναι σαφείς :twisted: , το να περιμένει κανείς από γιατρούς να το καταλάβουν, καταντάει από υπερβολικό μέχρι …παρά φύσιν :evil: Ο νοών νοήτω…
 #1627  από Μαρία
 Κυρ Μαρ 08, 2009 3:14 pm
LL—MM,
Δυστυχώς είμαι για μια ακόμη φορά στο ίδιο έργο θεατής!
Όπως είχα αναφέρει ξεκίνησα πάλι την διαδικασία από την αρχή.
Το παράλογο στην δική μου περίπτωση, είμαι περίεργη να μάθω αν έχει τύχει και σε κάποιον από εσάς ή είμαι μόνο εγώ η τυχερή, είναι ότι η ΑΥΕ μου δίνει το ποσοστό αναπηρίας που χρειάζομαι για το επίδομα και με κόβει ο
Διευθυντής του ΙΚΑ της περιοχής μου για δεύτερη φορά, ζητώντας την παραπομπή μου στη ΒΥΕ.
Την προηγούμενη εβδομάδα πέρασα πάλι αυτή την ταλαιπωρία της επιτροπής περιμένοντας 5 ώρες (σε αυτές τις αναπαυτικές καρέκλες) να με εξετάσουν!!!
Τώρα περιμένω να δω για άλλη μια φορά τι θα αποφανθεί η επιτροπή…
:?
 #1628  από LL--MM
 Κυρ Μαρ 08, 2009 3:30 pm
Ίσως θα έπρεπε να ζητήσεις (με ΑΙΤΗΣΗ) στην επιτροπή αυτή να σου δώσει αιτολογημένη απάντηση :roll:

Καλό κουράγιο και καλή υπομονή...
 #1629  από Μαρία
 Κυρ Μαρ 08, 2009 3:38 pm
Σ ευχαριστώ πολύ
Είναι σίγουρο ότι μου χρειάζεται και το κουράγιο και ή υπομονή...
 #1640  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Δευ Μαρ 09, 2009 1:03 pm
Καλημέρα , σε όλους . Ξανά στο πολυσυζητούμενο αυτό θέμα . Ο Διευθυντής του ΙΚΑ δεν άχει δικαίωμα να σου κόψει το επίδομα , γιατί παρεμβαίνει στα χωράφια άλλων . Η δευτεροβάθμια Υ.Ε. δεν είναι εύκολο να αποφανθεί διαφορετικά . Αυτό που σου συνιστώ είναι υπομονή και καλό κουράγιο .
 #1641  από Μαρία
 Δευ Μαρ 09, 2009 2:00 pm
Γεώργιε καλησπέρα,
Δεν είναι ότι με «έκοψε» ο διευθυντής απλά ενώ η Πρωτοβάθμια για δεύτερη φορά (μια πέρσι και μια φέτος) με έβγαλε με 67% εκείνος έκανε προσφυγή να με εξετάσει και η Δευτεροβάθμια επιτροπή, της οποίας και περιμένω το αποτέλεσμα.
Αν βέβαια κρίνω από πέρσι που με έβγαλαν με 50% δεν το βλέπω …
:x
 #1643  από LL--MM
 Δευ Μαρ 09, 2009 4:38 pm
Αυτά είναι τ' αποτελέσματα του νέου νόμου 3402 του 2005 (άρθρο 24) που θα ήταν "θετικώτερος" των προηγούμενων :?: :evil: :x

Μια ιδέα: μια και είναι τόοοσο θετικός ο νόμος αυτός, (και μια [όσο και υποτιθέμενη] καλυτέρευση στον προηγούμενο) γιατί δεν παίρνεις τα χαρτιά σου, αν έχεις, δηλαδή πρόσβαση σε σφραγίδα διευθυντή δημόσιου νοσοκομείου, και εξήγησέ του (της) ότι "αυτό λέει ο ...νόμος": :roll: (βρέ τρομάρα μας) και να σε λυπηθεί... Χρειάζεσαι, άν δεν τις έχεις ήδη, δηλαδή, σπαστική περαπάρεση και παρεγκεφαλιδική αταξία: Τα ηλεκτρομυογραφήματα, εκτός απροόπτου, τα δείχνουν αυτά, ακόμα και άν εσύ προσπαθούσες να ...κρύψεις την ασθένεια, η μηχανή όμως, θα την κατάλαβε...

Φυσικά, "ειδικά για τους πάσχοντες από ΣΚΠ, απαραίτητη προϋπόθεση στην ασθένεια είναι η ύπαρξη κινητικής αναπηρίας με ποσοστό 67% και άνω". Δηλαδή: αν δεν παρεις 67% και άνω, δεν έχεις σκλήρυνση :!: Ούτε καθηγητής νευρολογίας να ήμουνα, έ;... :evil: :P

Θα ξαναπώ το αυτονόητο: επαιτία και μήν :oops: Πιάσ' τους απ' το φιλότιμο, άν έχουν, δηλαδη :roll:
 #1899  από ΔΙΟΝ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
 Τετ Μαρ 25, 2009 10:09 pm
MARIA1 έγραψε:συγγνώμην Μάνο, αλλα δεν κατάλαβα για ποιο λογο θίχθηκες τόσο έντονα??
Τέλος πάντων..

Αν παω δηλάδη τώρα Ιωάννα, ως έχω, με κανένα απολύτως εμφανές πρόβλημα, πως θα μου βγάλουν αναπηρία?
και εφόσον με το όνομα και μόνο της ασθένειας μπορεί κανείς να το πάρει, γιατί να περάσει απο επιτροπή?

Και τι γίνεται αν εργάζεσαι?

ευχαριστώ για την απάντηση Ιωάννα
την Τριτη περασα απο επιτροπη για το επιδομα και ολα καλα.δεν πηγα βεβαια χορο πηδωντας!και δεν ειμαι ουτε κουλη ουτε κουτση
 #1909  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Πέμ Μαρ 26, 2009 10:36 am
Παιδιά η επιτροπή για το επίδομα δεν βγάζει την απόφαση της από το τι βλέπει απέναντι της . Ο εξεταζόμενος χρειάζεται να έχει μαζί του γνωμάτευση διευθυντού δημόσιας νευρολογικής κλινικής για την πάθηση και τα προβλήματα που αυτή του δημιουργεί .