Αγγελικη η ταπεινη μου γνωμη με την μικρη μου εμπειρια ειναι να μην κοψεις με τιποτα τα φαρμακα.. και ας νιωθεις καλα..
Σκλήρυνση κατά πλάκας
kate2002 έγραψε:και εγώ αυτό ακριβώς γνώριζα...Οτι δεν είναι κληρονομική...Αχ μην μου λέτε τέτοια...κωστας έγραψε:...εχω 11 χρονια με σκπ .... παθηση την οποια την εχει η μητερα μου 25 χρονια καθως και ο αδερφος της ....
με όλο το θαρρος κώστα, επειδη ειμαι καινουρια στο σπορ (κι ακόμα δεν ειμαι σε κάποια θεραπεια), να σε ρωτησω ηθελα, και δεν μπορει -φανταζομαι αφου εφτασες και στο εξωτερικο- να μην το εψαξες κι εσυ : Λενε η σκ δεν ειναι κληρονομικη, πως ειναι δυνατον να ειστε τρεις στην ιδια οικογενεια? Σε ρωταω γιατι εχω τρια μωρα, και δε σκεφτηκα ως τωρα πως εκτος των άλλων θα κληρονομησουν απ τη μανα τους κι αυτο...
κωστας έγραψε:κατ'αρχας καλως ηρθες στην παρεα!εχω 11 χρονια με σκπ εχω δοκιμασει σχεδον τα παντα ολες τις θεραπειες ειτε με φαρμακα(ιντερφερονη,μιτοξανδρονη,copaxone ακομα και βλαστοκυταρα στην γερμανια το 2002) ειτε με εναλλακτικες μεθοδους θεραπειας(βελονισμο,μελισσοθεραπεια-20 τσιμπηματα την βδομαδα,ρεφλεξολογια,πρακτικους γιατρους) !για μενα μια μια απο τις καλυτερες θεραπειες ηταν το avonex σε συνδυασμο με copaxone για το λογο ομως οτι εχω καποια δυσανεξια στην ιντεφερονη ειχα πυρετο 4 μερες την βδομαδα τωρα κανω μονο copaxone χωρις καμια παρενεργεια που ειναι πολυ σημαντικο στην ψυχολογια του ασθενους και χωρις να υποφερω(ας μην ξεχναμε οτι η ψυχολογια παιζει σχεδον το σημαντικοτερο ρολο στην παθηση σχεδον το 70%)!η γνωμη μου ειναι να κανεις δοκιμασεις copaxone σε συνδυασμο με καποια ποσοτητα ασφαλειας κορτιζονης το μηνα χωρις αγχος και με καλυτερη ποιοτητα στην ζωη σου εχοντας ηρεμια!αυτη ειναι η γνωμη εχοντας καποια εμπειρια σε αυτην την παθηση την οποια την εχει η μητερα μου 25 χρονια καθως και ο αδερφος της του οποιου του ειχε προκαλεσει μονο οπτικη νευριτιδα χωρις να εχει αλλο συμπτωμα εδω και 20 χρονια χωρις φαρμακα!!!σε κουρασα λιγο ε?