• ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #160  από yuli
 Τρί Σεπ 02, 2008 9:55 am
Καλημέρα σε όλους από Θεσσαλονίκη!
χτες ταξίδεψα με την Ολυμπιακή κι ήθελα να σας μεταφέρω την εμπειρία μου σχετικά με τη μεταφορά του φαρμάκου. Είχα στη χειραποσκευή το avonex & τη γνωμάτευση του γιατρού μου αλλά δε μου ζητήθηκε να τη δείξω στον έλεγχο αν και τους το είπα. Απ'ό,τι μου είπε η κυρία στις πληροφορίες είναι και λίγο θέμα της κάθε εταιρείας αν θα σου ζητήσει να το πάρει κάποιος από το προσωπικό τους για λόγους ασφαλείας.
Καλό μήνα! (....με καθυστέρηση μιας μέρας!!!) :D
 #170  από heidi
 Τετ Σεπ 10, 2008 9:15 pm
Έχει τύχει και σε μένα να μεταφέρω τις ενέσεις betaferon με αεροπλάνο και νομίζω ότι δεν είναι μόνο θέμα εταιρείας αλλά και θέμα αεροδρομίου. Σε μικρά αεροδρόμια,πχ. Μήλου,Λέσβου, ούτε καν ασχολήθηκαν με τα φάρμακα. Στο "Ελ.Βενιζέλο" άλλοτε τα μεταφέρει μία κοπέλα της εταιρείας,άλλοτε τα πάω μόνη μου μέχρι τον τελευταίο έλεγχο και μία φορά τα έβαλα στα εύθραστα και τα παρέλαβα από το αεροσκάφος μετά την προσγείωση. Αλλά και στα ευρωπαικά αεροδρόμια δεν μπορώ να πώ ότι ακολούθησαν όλα την ίδια τεκτική. Οπότε μάλλον τίποτα δεν είναι σταθερό..............
 #171  από butterfly-
 Τετ Σεπ 10, 2008 11:26 pm
Εγώ τελικά έβαλα τις ενέσεις στις αποσκευές
για να αποφύγω την ταλαιπωρία.
Στο Ελ. Βενιζελος είδα να ανοίγουν πολλές
τσάντες και να αφαιρούν διάφορα. ...
 #13922  από makisb
 Πέμ Δεκ 24, 2009 11:11 am
Ταξιδεύω την Παρασκευή για Ρώμη.

Όταν είχε έρθει η κοπελιά για να μου δείξει πώς κάνω την ένεση την είχα ρωτήσει τι κάνω σε περίπτωση ταξιδιού. Μου είχε πει να την πάρω τηλέφωνο να της πω που πηγαίνω και θα μου ετοιμάσει χαρτί. Πράγματι την πήρα τηλέφωνο, αλλά το χαρτί θέλει 10 μέρες για να βγει, η Bayer είναι λέει κλειστή και δεν προλαβαίνω. Ευτυχώς πριν 2 μέρες πήρα γνωμάτευση από τον γιατρό που αναφέρει και την πάθηση και την θεραπεία. Οπότε σκέφτομαι:

1. Να πάρω μαζί μου 1 ένεση παραπάνω από όσες θα χρειαστώ αυτές τις μέρες (Betaferon κάνω, θα χρειαστεί να κάνω 2 φορές ένεση τις μέρες που θα λείπω, οπότε να πάρω 3 μαζί μου για παν ενδεχόμενο).

2. Εδώ πέρα να έχω μαζί μου την γνωμάτευση του γιατρού αν μου ζητηθεί στον έλεγχο.

3. Στην επιστροφή την μία περισσευούμενη να την βάλω στην βαλίτσα (και να συμβεί κάτι, και να χαθεί η βαλίτσα που λέει ο λόγος, μικρό το κακό). Και αυτό γιατί προφανώς στην Ρώμη δεν θα ξέρουν Ελληνικά έτσι ώστε να καταλάβουν την γνωμάτευση :) .

Τι λέτε; Θα έχω κάποιο πρόβλημα;

Επίσης θα τις μεταφέρω με την τσάντα που μου είχαν φέρει. Την κρατάει την απαιτούμενν θερμοκρασία ή χρειάζεται να βάλω μέσα καμιά παγοκύστη; Αλλά και η παγοκύστη θα διατηρηθεί;

Το ταξίδι 2 ώρες είναι. Αλλά βάλε την ώρα που θα φύγω από το σπίτι για να είμαι νωρίτερα στο αεροδρόμιο και μέχρι να φτάσω και στο ξενοδοχείο, ένα 5άωρο θα είναι σίγουρα το φάρμακο εκτός ψυγείου.
 #13955  από LL--MM
 Παρ Δεκ 25, 2009 4:09 am
Αγαπητέ, φτάνει να λέει πάθηση, αγωγή, και το γεγονός ότι χρειάζεσαι ΜΑΖΙ ΣΟΥ τις ενέσεις που απαιτεί η αγωγή αυτή :roll: Καλές διακοπές... :D
 #13957  από litsa
 Παρ Δεκ 25, 2009 1:33 pm
to φάρμακο τουλάχιστον το ρεμπιφ -απαγορεύεται να μπει στις αποσκευε΄ς
γιατί η θερμοκρασία πάει υπο το μηδέν και χαλάει το φάρμακο..
 #13994  από LL--MM
 Σάβ Δεκ 26, 2009 12:36 pm
Λόγω της επικαιρότητας στις ΗΠΑ, ενδέχεται τα μέτρα ασφαλείας ν'αυξηθούν... :o (Ενας νέος νιγηριανός είχε βάλει κάποια εκρηκτική σκόνη στο πόδι του, και θέλησε να την "ενεργοποιήσει με έα υγρό, ευρισκόμενο σε μια ... σύριγγα! :shock: ) Ευτυχώς, οι υπόλοιποι επιβάτες της πτήσης μεταξύ Άμστερνταμ και Ντιτρόϊτ τον ακινητοποίησαν, ο ίδιος υπέστη βαριά εγκαύματα...

Τι θα γίνει με τις δικές μας τις ενέσεις, τώρα; Θα μας πουν από τις εταιρίες, φαντάζομαι... :|