• ΕΚΤΟΣ ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΗΣ,ΤΙ???

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #1467  από ioanna_melina
 Πέμ Φεβ 19, 2009 1:35 am
Έχω σταματήσει να παίρνω rebif εδώ και μιάμιση εβδόμάδα,επειδή μου έκανε παρενέργειες.Ο γιατρός είπε οτι θα δοκιμάσουμε κάτι άλλο εκτός ιντερφερόνης,όμως δε μου εξήγησε αναλυτικότερα γιατί βιαζόταν!... Δηλαδή,τι άλλη θεραπεία μπορώ να κάνω??????????
 #1468  από MARINI
 Πέμ Φεβ 19, 2009 2:06 am
ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΗ.ΚΑΝΩ COPAXONE.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΤΗ ΜΥΕΛΙΝΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΥΕΛΙΝΗ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ Η ΟΧΙ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Η ΟΧΙ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΝΕΣΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.ΚΑΝΩ COPAXONE ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ,ΕΔΩ ΚΑΙ 8 ΜΗΝΕΣ.ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ.
 #1469  από LL--MM
 Πέμ Φεβ 19, 2009 1:20 pm
Καλώστηνε. Τι είδους παρενέργειες σου έκανε το rebif (το 22 ή το 44); Εγώ τόσα χρόνια το παίρνω ανελλειπώς! Λέγεται ότι το καινούριο λαχανί σκεύασμα έχει λιγώτερες παρενέργειες :?: :?: . Επειδή δε θυμάμαι να είχα καθόλου ή περίπου, ακόμα και πρίν δέκα χρόνια δεν μπορώ να σου πω ακριβώς. Από τη μια έχω ακούσει και εγώ από αλλού ότι το Κοπαξόν έχει λιγότερες, κυρίως για το σηκώτι, από την άλλη λέγεται ότι για το Τysabri είναι απαραραίτητο να καθαρίσει ο οργανισμός από την ανοσοκαταστολή, πρίν το πάρεις, και οι παρενέργειές του κάθε άλλο παρά μηδαμηνές είναι :shock: . Ίσως θα ήταν καλά να τον έπαιρνες ένα τηλέφωνο αυτόν το γιατρό σου, όσο βιαστικός κι άν ήταν... :roll: Για να ξαναρχίσει το Rebif, θέλει πάλι τουλάχιστον τις έξι βδομάδες πριν πας στη φουλ δόση... Καλό κουράγιο, περαστικά σου :!:

Υ.Γ. Πώς τα πήγες με τα οπτικά πεδία;
 #1471  από ioanna_melina
 Πέμ Φεβ 19, 2009 6:47 pm
Αρχικά,ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις :) Βασικά,η διάγνωσή μου έγινε εδώ και 3 μήνες και δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο γιατρό,που με έχει αναλάβει,γιατί δε μένω σταθερά σε έναν τόπο.Λοιπόν,χορηγούμουν rebif 22 ,όμως σιγά-σιγά έγινα τρομερά ευαίσθητη(ήμουν που ήμουν :roll: )και έκλεγα με το παραμικρό :cry: Το παραμικρό όμως!Τώρα που έκανα ένα διάλειμμα,είμαι όπως πριν.Με σταθερά καλή διάθεση.Τι να πω,ελπίζω η επόμενη αγωγή να είναι καλή :?:
Α!Τα οπτικά μου πεδία ήταν έτσι κι έτσι
 #1477  από litsa
 Πέμ Φεβ 19, 2009 8:58 pm
όλα θα πάνε καλά!! έχε εμπιστοσύνη στους γιατρούς και να είσαι αισιόδοξη...!!
 #1499  από ΜΙΜΙΚΑ
 Παρ Φεβ 20, 2009 8:12 pm
Γειά σου κοριτσάκι!
Επαιρνα rebif 22 επί 5 χρόνια και ήμουνα μονίμως μέρα παρά μέρα χάλια (συμπτώματα γρίπης και κατάθλιψη). Δεν νομίζω πως το συνήθισα ποτέ (τώρα πια δεν παίρνω).
Με την πρώτη ευκαιρία κατέληξε σε έναν/μία συγκεκριμένο/η γιατρό που θα σε παρακολουθεί, θα τον εμπιστεύεσαι και θα ακολουθήσετε την καλύτερη θεραπεία για τη δική σου περίπτωση. Μην αγχώνεσαι. Δεν ισχύει το "μετά την ιντερφερόνη το χάος".
Να είσαι καλά!
 #1500  από LL--MM
 Κυρ Φεβ 22, 2009 2:02 am
Εγώ δεν τολμώ να "υπερασπίσω" το Rebif, εξ άλλου δεν έχω μετοχές ούτε της Merck ούτε της Serono, μήπως όμως στα δάκρυα συνέβαλλε σε μεγαλύτερο ποσοστό τόσο η απουσία πληροφόρησης όσο και του τακτικού γιατρού πολύ περισσότερο από το Rebif; Συγγνώμη, κορίτσια, αλλά η τυφλή εμπιστοσύνη στο γιατρό είναι ένα είδος υψηλής επικινδυνότητας :twisted: , ιδίως όταν οι "μαθητές του Ιπποκράτη" είναι τόσο βιαστικοί... :evil:

Καλό κουράγιο, Ιωάννα-Μελίνα! Δύσκολο να βρεθεί κάποιος που να πληροφορεί επαρκώς και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του :evil: ! Ασφαλώς και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στο φάρμακο που παίρνεις τώρα, όμως πόσο σκόπιμη είναι πραγματικά αυτή ή αλλαγή σε σύγκριση με τα οφέλη που σου υπόσχεται κάποιο άλλο; Πόσο καιρό θα έκανε μέχρι να λειτουργήσει πραγματικά το Rebif; Ειναι ερωτήσεις στις οποίες θά πρέπει να σου απαντήσει όποιος(α) εμπιστευτείς, και δίχως βιασύνες, δίχως υπεροψία και δίχως καταδεκτικότητα. Αυτός(η) που θα εξηγήσει ακόμα και αυτά που δε θα ρωτήσεις εσύ (υπάρχουν και τέτοιοι, όσο κι άν σπανίζουν, και τα λεγόμενά τους είναι κάποτε είναι ουσιαστικής χρησιμότητας) :!:

Να είσαι πάντα καλά :!: Τέλος πάντων, όταν ΞΕΡΕΙΣ ότι ΜΌΝΟ το φάρμακο είναι που φταίει για τα κλάματα, μπορείς να πεις, "ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΦΤΑΙΕΙ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ". Δυστυχώς, τα λεγόμενα των "καταρτισμένων" δεν ξεπερνιώνται τόσο εύκολα, γιατί όλοι θέλουμε να τους πιστέψουμε, ακόμα και εγώ... :shock: :shock: .
 #1510  από ioanna_melina
 Τρί Φεβ 24, 2009 9:32 pm
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις :) Τι να πω,η αλήθεια είναι πως με προειδιποίησαν όλοι οι ειδήμονες για τις ψυχολογικές παρενέργειες,όμως εγώ προσπάθησα να μην προδιαθέσω τον εαυτό μου για κάτι άσχημο.Επίσης,δεν κρεμμάστηκα τυφλά από κάποιον γιατρό 8-) επειδή απλά δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος!..Τι να πω,θα ξεκινήσω κάποια νέα θεραπεία εκτός της ιντερφερόνης. Και καλή μου τύχη όπως και σε όλους! :D Είναι λίγο παράξενη ασθένεια,όμως στη ζωή μας οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι και δυνατοί, ειδάλλως πώς θα είμαστε εκεί για τα αγαπημένα μας πρόσωπα και γενικότερα κάποιον που έχει ανα πάσα στιγμή ανάγκη τη βοήθειά μας!? ;)
 #3074  από ΠΕΡΣΕΑΣ
 Δευ Απρ 27, 2009 11:02 pm
γεια σου θα σου πω τη δικη μου εμπειρια όσο απιστευτη και αν σου φανεί. Το 2002 ξεκίνησα με AVONEX για να συνεχισω με REBIF 22 και μετά 44. Ωστόσο οι παρενέργειες ήταν πολλές και έτσι απο τον 12/2006 σταμάτησα τελείως και με τη βοήθεια ενός φίλου μου κλινικού διατροφολόγου παίρνω μόνο φυτικά συμπληρώματα διατροφής, ζω όσο φυσιολογικά γίνεται, τρώω προσεκτικά και κάνω ήπια γυμναστική. Α! να μην ξεχάσω το σημαντικότερο όλων την αγάπη και συμπαράσταση της συντρόφου μου, χωρίς αυτήν δεν θα τα κατάφερνα. Σου ευχομαι κουράγιο και να μην φοβάσαι το σώμα σου όσο απίστευτο και αν φαίνεται θα σου δείξει τι χρειάζεται
 #3076  από Στάθης
 Δευ Απρ 27, 2009 11:21 pm
Με φυτικά συμπληρώματα διατροφής πολεμάς αυτήν την νόσο;;; Μου ακούγετε απίστευτο άλλα σε σχέση με τα δηλητήρια που μας δίνουν...

Πες μας βρε Περσέα 2.5 χρόνια έχει εξελιχτεί η νόσος με αύτον τον τρόπο αντιμετώπησης ή έχεις καταφέρει να την σταθεροποιήσεις;