• Apories sxetika me th therapeia me TYSABRI!!!

• Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
 #1387  από Maria77
 Δευ Φεβ 09, 2009 10:21 am
Kalhmera se olous sas! Edw kai 3 xronia kanw therapeia me avonex. Prin liges meres ekana magnhtikh kai emfanisthkan kapoies kainourgies eties :( O giatros mou, mou systhse na allaksoume therapeia kai na ksekinhsw to TYSABRI. Exw diavasei diafora gia authn thn therapeia kai den distazw na anaferw pws tromokraththhka ligaki. Tha hthela tis dikes sas apopseis gia thn therapeia me TYSABRI kai an kapoioi apo esas kanoun auth th therapeia poso apotelesmatikh mporei na einai kai ean sas exei parousiasei kapoies parenergies. Fysika apo thn allh ennoeite pws den mporw na paravlepsw thn apopsh tou giatrou mou, apla tha hthela na ennhmerwthw perissotero giauthn thn therapeia.
Sas euxaristw poly kai elpizw na mhn sas kourasa :)
 #1388  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Δευ Φεβ 09, 2009 10:50 am
Καλημέρα σε όλους . Θα ήθελα να πω και τη δική μου γνώμη πάνω στο THYSABRI . Τη θεραπεία αυτή την κάνω περίπου δύο χρόνια . Μια φορά τον μήνα πηγαίνω στο ΓΚ και για 2 περίπου ώρες μου το χορηγούν υπό μορφή ορού . Μέχρι τώρα δεν είχα κάποια ώση και με την χορήγηση του τα πηγαίνω σχετικά καλά . Α ,τώρα που το θυμήθηκα ρώτησα την διευθύντρια του ΓΚ , σχετικά με τα υποστηριζόμενα ότι η 20ετής ΣΚΠ συνεπάγεται και γενική παραλυσία και βεβαίως , βεβαίως δεν είναι ορθά .
Μην ξεχάσω να πώ ότι πάσχω από ΣΚΠ βεωαιωμένα από το 1998 και ακόμα είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά .
 #1389  από ΡΙΤΣΑ
 Τρί Φεβ 10, 2009 1:15 pm
Γεια σου Μαρία! Είμαι υπό αγωγή με Tyssabri σχεδόν 2 χρόνια και εκτός από 3 μικρής έντασης ωσεις σε στυλ επεισόδια αδυναμίας στο δεξί μου πόδι διάρκειας το πολύ μιας εβδομ, οι οποίες υποχώρησαν εντελώς και χωρις να παρω κορτιζόνη, δεν είχα καποια ενόχληση / παρενέργεια. Και η μαγνητική μου είναι απαραλλαχτη από τότε που ξεκίνησα το φάρμακο. Ωστόσο μετά την εμφάνιση επεισοδίων PML σε ασθενείς με μονοθεραπεία με Tyssabri, ο γιατρός μου συνέστησε να είμαι σε εγρήγορση και να τον ενημερώνω και για ένα απλό μούδιασμα! Πάντως επειδή κι εγώ έπαιρνα προηγουμένως avonex , αποφασίσαμε να αλλάξουμε τη θεραπεία κυρίως επειδη κλινικά δε φαινόταν να με βοηθάει ικανοποιητικά. Είχα και θετικά εξουδετερωτικά αντισώματα στην ιντερφερόνη, και συνέβαλε και αυτό στην αλλαγή θεραπείας, αν και ο γιατρός μου είχε επισημάνει ότι τα αντισώματα αυτά δεν έχουν απαραιτήτως εξουδετερωτική δράση ( αυτό έχει να κάνει και με συνθήκες στερεομετρίας ) Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι!
 #1390  από Maria77
 Τρί Φεβ 10, 2009 8:42 pm
Se euxaristw poly RITSA gia tis plhrofories pou mou edwses. Chairomai pou ta pas kala me th therapeia me TYSABRI. Opws vlepw ta pragmata syntoma tha thn ksekinhsw kai egw :!: Nasai kala :)
 #1391  από manos81
 Τετ Φεβ 11, 2009 7:45 am
kiegw etsi opos ta periegrapsan ithela na paei h therapia mou me to farmako ala tipota eime apo tis eksereseis..ti na kanoume...ypomoni..estila kai antisomata stin germania stin aiteria tou farmakou na kanoun kanena pirama parapano mipos vgaloun kati kalitero...pantos tous mines pou mpenovgena sto nosokomeio ida poli kala apotelesmata me to farmako se alous.kai ego evlepa tin diki mou katrakila kai apogoitevomouna akoma perisotero..pantos na exeis empistosini stous giatrous pou se parakolouthoun... ;)
 #1396  από Maria77
 Τετ Φεβ 11, 2009 10:53 am
Seuxaristw poly Mano. Mhn apogohteuesai...as elpisoume pws syntoma tha yparxei kapoia allh therapeia pio apotelesmatikh kai pio katallhlh gia olous. Kalh sou mera :)
 #1397  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Τετ Φεβ 11, 2009 11:02 am
Μάνο για να μην αγχώνεσαι . Την Παρασκευή είχα επίσκεψη στο Γενικό Κρατικό στην Καραγεωργίου και με ενημέρωσε ότι το 2010 θα αρχίσει θεραπεία της MS με χάπια .
 #1398  από manos81
 Τετ Φεβ 11, 2009 1:48 pm
META TIN KATHARA DEYTERA EXW EGW RANTEVOU NA DW TI THA MOU PEI.PAW KALA TORA POLI KALA.ANEPLISTA KALA ME ETSI OPOS EIMOUN TIS GIORTES MESA..KALI DINAMI SE OLOUS...
 #1446  από nikolaras
 Τρί Φεβ 17, 2009 12:10 am
Egw paidia bghka tin paraskeuh apo to nosokomeio apo xorhghsh kortizonhs ... Noiw8w kala alla ta podia m kourazonte meta apo 10-15 lepta perpatima k ta podia m moudiazoun k noiw8w gargalita wres wres... Dn kserw re paidia an noiw8ete pote k eseis etc... Allo problhma me to katourima ka8e 30 lepta paw k ton amolaw gia pipi :oops: :oops: :oops: katroulitsa 8a me fwnazw sto telos eseis paleuete kapoia ap ta simptwmata ayta kapws? ti skata kanete boh8iste ligo gt dn mporw na to xwnepsw ayto p pernaw k trelenomai eilikrina... Exw k 1 oikogeniako problhma me ton patera m k dustixws tarazete sinexws h psixiki m hremia :/ Peite m tis apopseis sas
 #1447  από LL--MM
 Τρί Φεβ 17, 2009 2:32 am
Σιδερένιος! Μήν αγχώνεσαι, ώση είναι, θα περάσει. Μέχρι να ενεργήσει η κορτιζόνη, βέβαια, θα ταλαιπωρηθείς λίγο, αλλά πρέπει να φύγει πρώτα όλο αυτό το νερό που σου κατακράτησε, σιγά σιγά θα αισθανθείς καλύτερα, περίμενε μέχρι να εισχωρήσει καλά το φάρμακο στα κύτταρά σου. Πάρε και από φαρμακείο ή σουπερμάρκετ τα όποια βοηθήματα, κανένας λόγος να :oops: . Κοίταξε να κοιμάσαι όσο μπορείς, (είναι απαραίτητο για τον οργανισμό τώρα και την ψυχική σου ισορροπία), και προσπάθησε να συμβάλλεις με ηρεμία στη λύση του οικογενειακού προβλήματος σα να μην είχες σκπ, ή τουλάχιστον, όσο μπορείς. Δύσκολο με την ώση, βέβαια, αλλά δεν έχεις επιλογή, προσπάθησε να τη σκέφτεσαι κατά το δυνατόν λιγότερο. Καλό κουράγιο, φουρτούνα είναι, θα περάσει. Το tysabri είναι από τα πιο πολλά υποσχόμενα, άμα σε πιάσει και αυτό, θα μπορέσεις να συνεχίσεις κατά το δυνατόν λιγώτερο επώδυνα! Καλή δύναμη 8-) 8-) 8-) !