• Νέο μέλος, κάποιος που είναι στο Coimbra?

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #137062  από Niki5
 Σάβ Φεβ 15, 2025 5:11 pm
Καλησπέρα σας, εγώ διαγνώστηκα πριν λιγα χρονια σε μεγάλη ηλικία στα 49 κ το παλεύω με ομοιοπαθητικη, βιταμίνες, βελονισμό ασκηση. Είμαι σταθερή αλλά καμία βελτίωση στη κίνηση έχω αδυναμία ποδιού κ αστάθεια με αποτέλεσμα να με ρίχνει ψυχολογικά πχ δεν μπορω να περπατησω πολυ. Αν δεν είχα πίστη στον Θεό θα είχα παθει κατάθλιψη. Δεν ξερω τι αλλο να κανω , σκέφτομαι να ακολουθήσω το πρωτ.coimbra , θα ηθελα αν καποιος τοακολουθεί αν μπορει να μου δωσει κσποιε πληροφορίες. Σας ευχαριστω πολύ..
 #137331  από demibar
 Παρ Οκτ 31, 2025 10:43 am
Δεν είμαι στο κοιμπρα.Η συμβουλή της νευρολόγου είναι 50.000 iu D3 εβδομαδιαίως.Για να μην απογοητευεσαι θέσε ρεαλιστικούς στόχους.Η φυσικοθεραπεία και το F.E.S.βοηθουν .Το φαμπυρα (φάρμακο). Επειδή το δοκίμασα κάνει κάτι αλλά περισσότερο.για να περπατάς λίγο πιο γρήγορα.Μπορει όμως σε εσένα να κάνει περισσότερα..Θα βγουν ελπίζω σε λιγότερο από δεκαετία φάρμακα για την επαναμυελινωση που σε κάποιες από τις δοκιμές δείχνουν θετικά στην βελτίωση κινητικά.Εσυ ψάξε και μέσω διατροφής μήπως σε βοηθήσει.Καποιοι το συνιστούν