• Οσφυονωτιαία Παρακέντηση

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #135815  από athena73
 Πέμ Μαρ 09, 2023 4:48 pm
Καλησπέρα σε όλους! Τον Δεκέμβριο η κόρη μου (16 ετών) η οποία, παρακολουθείται για πιθανό απομυελινωτικό νόσημα (διάγνωση δεν έχουμε) έκανε οσφυονωτιαια παρακέντηση στο Αιγινήτειο μετά από σύσταση της νευρολόγου. Ενώ κατά την έξοδο μας ο ειδικευόμενος μας είπε ότι εστάλη δείγμα στο εργαστήριο νευροανοσολογιας δίπλα από το Λαϊκό για το οποίο οι απαντήσεις θα έβγαιναν μετά από 20 μέρες, όταν παρήλθε το διάστημα και ζήτησα την απάντηση μου είπαν ότι εκεί δεν είχε σταλεί κανένα δείγμα. Όταν επικοινώνησα με τον ειδικευόμενο μου είπε ότι συνήθως, αν χρειάζεται να σταλούν δείγματα, μας τα δίνουν και τα πηγαίνουμε εμείς οι συνοδοί. Με όσους έχω μιλήσει, όλοι όσοι έκαναν την εξέταση πήγαν δείγμα, ενώ εμένα δεν μου έδωσε τίποτα. Να σημειώσω ότι και σε κοπέλα που έκανε ο ίδιος ειδικευόμενος την ίδια μέρα με την κόρη μου στο ίδιο δωμάτιο την παρακέντηση , ούτε και σε εκείνη εδόθη δείγμα στο εργαστήριο. Καταφευγω σε εσάς γιατί τουλάχιστον η δική μου γιατρός είναι ακριβοθωρητη και αδύνατον να επικοινωνήσει κάνεις ουσιαστικά μέχρι την επόμενη επίσκεψη (Έχω την αίσθηση ότι πολλοί ίσως με καταλαβαίνετε). Ρωτώ λοιπόν,αν γνωρίζετε:
1) Το δείγμα δεν αποστέλλεται σε όλες τις περιπτώσεις;
2) Η εξέταση αυτή μπορεί να επαναληφθεί; και αν ναι μετά από πόσο καιρό είναι αυτό ασφαλές;
Συγγνώμη, αν σας κούρασα. Εύχομαι σε όλους να είστε καλά! :smile-flower:
 #135934  από user207
 Σάβ Μάιος 27, 2023 5:49 pm
προσωπικα θεωρω οτι δε παιζει κανενα ρολο αυτη η εξεταση . . . την εκανα τζαμπα και αν γυρνουσα πισω θα ελεγα its a no . . . απο μαγνητικες ηταν προφανες το τι ειχα
 #136935  από Goulielmos
 Σάβ Οκτ 26, 2024 7:57 am
Καλησπέρα είμαι αθλητής ποδηλασίας και 3 βδομάδες νωρίτερα κάνοντας κάποιες ασκήσεις με αλτήρες νομίζω ότι τραυματίστηκα με αποτέλεσμα να έχω κάποιο μούδιασμα στην δεξιά πλευρά του προσώπου και στο δεξί χέρι
Αυτό με κράτησε 3 μέρες
Αφού μίλησα με τον φυσιοθεραπευτή μου μου είπε να δω κάποιον νευρολόγο για 100%
Όπως και έκανα στην επίσκεψη μου
μου συνέστησε μαγνητική εγκέφαλο και αυχένα μιας και δεν υπήρξε συνέχεια των συμπτωμάτων
Αφού πέρασε 1 βδομάδα και έκανα τις μαγνητικές τις πήγα στο νοσοκομείο ξανά
Μου βρήκε 1 κήλη στον αυχένα και 4 μικρά αιματωματα στον εγκέφαλο
Και μου συνέστησε να κάνουμε και κάποιες ακόμα εξετάσεις
έτσι και εγώ μπήκα την προηγούμενη Κυριακή στο νοσοκομείο εισαγωγή και αρχικά μου πήραν 7-8 μπουκαλάκια αίμα μου έκαναν πλάκα θώρακα και με εξέτασε οφθαλμίατρος κοιμήθηκα στον θάλαμο και την επόμενη ήρθαν να μου κάνουν την παρακέντηση στην σπονδυλική στήλη
στην πρώτη προσπάθεια με έπιασε κρίση πανικού και έτρεμα έτσι και σταματήσαμε….
Αφού μιλησαμε με τους γιατρούς μου είπαν για αναισθησιολόγο μετά από 3 ώρες το κάναμε ξανά αφού έπεσα για ύπνο την επόμενη πήρα εξιτήριο Τρίτη δλδ
Τετάρτη πρωί ξυπνάω και όταν ειμουν σε όρθια θέση αφόρητο πόνο στον αυχένα φοβήθηκα ότι κάτι δεν πάει καλά και τρομοκρατημένος προσπαθούσα να μιλήσω με τον γιατρό
Ο γιατρός μου συνέστησε πολλά υγρά και ότι θα βοηθήσει και η καφεΐνη στην ανακούφιση ξεκούραση και θα υποχωρήσει σήμερα είναι Σάββατο και δεν βλέπω καμία βελτιωση που περνω και Λοναρίντ δεν ξέρω τι είναι σωστό πλέον έχω αμφιβολίες και δεν ξέρω τι να κάνω
 #136936  από athena73
 Σάβ Οκτ 26, 2024 9:32 am
Καλημέρα! Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να μην πανικοβαλλόμαστε σε τέτοιες καταστάσεις, γιατί αυτό μεγεθύνει την οποία αίσθηση έχουμε, γιατί πρόκειται για τους νευρώνες, τους πρώτους υποδοχείς του πόνου. Αν μπορείς να έχεις πρόσβαση στον γιατρό επικοινωνείς άμεσα μαζί του και ΑΠΑΙΤΕΙΣ να σου κάνει εισαγωγή- όχι γιατί πιστεύω ότι έπαθες κάτι αλλά γιατί 3 χρόνια τώρα που ακόμη δεν έχουμε βγάλει άκρη συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει καμία αυθεντία για να έχουμε εμπιστοσυνη και πρέπει να ακούμε το σώμα μας στα παντα. Αν δεν τον βρίσκεις κάλεσε ασθενοφόρο, αφού λες ότι ο πόνος είναι αφορητος, για να σε πάνε κατευθείαν στα επείγοντα και να σου κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο ότι όλα είναι καλά. Αν πας μόνος σου στο νοσοκομείο δεν θα σε δουν ούτε αυριο. Το πιο πιθανό είναι ότι πιέστηκες κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Η κόρη μου με τοπική αναισθησία χαρακτηριστικά το περιέγραψε σαν να την συνθλίβει ένα βαρύ αντικείμενο, οπότε πιθανόν να έχει υποστεί το σώμα σου ένα σοκ και να χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο. Όμως καλύτερα να το ελέγξεις ιατρικά. Ήταν επίσης σημαντικό να μη σηκωθείς καθόλου μετά την εξέταση για αρκετές ώρες. Όχι ότι θα έκανες κάποια ζημιά αλλά καθυστερεί η ανάρρωση. Τώρα όσον αφορά στα αρχικά σου συμπτώματα, η κήλη σου μπορεί να είναι επαρκής αιτία για το μούδιασμά σου, αν αντιστοιχεί στα σημεία του μουδιάσματος- δεν γραφεις αν στο διευκρίνισε ο γιατρος-και να μην υπάρχει τίποτα άλλο. Επίσης το γεγονός ότι το μούδιασμά σου πέρασε χωρίς την χορήγηση κορτιζόνης απομακρύνει το ενδεχόμενο από μια διάγνωση σχετική με τα νοσήματα στα οποία αναφερόμαστε εδώ. Σου εύχομαι γρήγορα περαστικά και η ταλαιπωρία σου να οφείλεται σε τραυματισμό. :smile-flower: