• Μουδιάσματα στο πρόσωπο

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #136793  από Belladonna
 Τρί Ιούλ 16, 2024 4:36 pm
Καλησπέρα σε όλους,

Εδώ και κάνα μήνα περίπου έχω κάτι σαν ελαφρύ μούδιασμα γύρω από το μάτι μου , στο ζυγωματικο και στο περίγραμμα του σαγονιού μου στην αριστερή πλευρά του προσώπου μου.

Έχω κάνει μαγνητική εγκεφάλου ολοκαθαρη (και το 2020 και καινουρια πρόσφατα πριν κάτι μέρες.)

Οι νευρολόγοι το αποδίδουν σε άγχος και δε βρίσκουν κάτι που να παραπέμπει σε ΣΚΠ.

Επίσης συνυπάρχουν (πάλι αριστερα) μουδιάσματα παροδικά βέβαια στο πλάι του αριστερού μηρού που αποδίδονται σε κάτι κήλες που δε δείχνουν από την μαγνητική να κάνουν ενόχληση.

Να σας πω επίσης ότι έχω κάνει ήδη 4 συνεδρίες βελονισμού αλλά δεν έχω δει κάποια βελτίωση.

Ότι είμαι αγχωδης υπερβολικά με τα θέματα υγείας δε μπορώ να σας το αρνηθώ. Το δέχομαι είμαι σε τεράστιο βαθμό.
Όμως αυτό στο πρόσωπο ρε παιδιά ιδέα μου δεν είναι..

Πως γίνεται να είναι όλα καθαρά και να μην βασίζεται κάπου όλο αυτό;
Μαγνητική θώρακα και μαγνητική θωρακικής μοίρας σπονδυλικής στήλης επίσης καθαρά ,αλλά είναι του Μαϊου του 2023.

Πως σας φαίνονται όλα αυτά ;; Έχω απελπιστει.. :emojis-16: :emojis-16:
 #136928  από MiaMina
 Τετ Οκτ 09, 2024 6:01 pm
καλησπερα και καλη δυναμη με ολα.

οταν εννοεις μουδιασματα τι εννοεις ακριβως?
με εντονο "μουδιασμα" ξεκινησα και εγω πρωτη φορα την περιπετεια, αλλα οχι διασπαρτο οπως περιγραφεις εσυ λιγο απο εδω λιγο απο κει και ελαφρυ, αλλα ενα πολυ εντονο αφορητο σαν να με τρυπανε ενα εκατομυρριο καρφιτσες στο μισο προσωπο, η αριστερη μερια του προσωπου μου ηταν λες και με χτυπουσε ρευμα, μιση γλωσσα, μιση μυτη μισο πηγουνι.. προφανως εμενα τα νευρα καταστραφηκαν/επιτεθηκαν πολυ παραπανω απο τα δικα σου..

καναμε μανγητικη εγκεφαλου και αυχενικης μοιρας (του αυχενα δεν εδειξε τιποτα) αλλα του εγκεφαλου εδειξε μια εστια μικρουλα και μια υπονοια απομυελινωσης,παλι διαγνωση δεν μπορουσαν να μου πουνε ...
πηγα σε 4 νευρολογους πριν την επισημη διαγνωση γιατι το βρισκαν "μυστηριο" φαντασου ποσο ασχετοι ειναι δεν γνωριζουν καν, η δεν μπορουσαν να υποψιαστουν 100% η εστω 50% οτι ισως ειναι δειγμα ΣΚΠ, ευτυχως επεμενα πο μονη μου να κανω παρακεντιση μπας και εχω μια επισημη διαγνωση, ετσι κ εγινε η παρακεντιση το εδειξε και ετσι λυθηκε το μυστηριο διαγνωστηκα με ΣΚΠ.

δυστυχως οι μαγνητικες και οι αιματολογικες δεν ειναι εγγυηση διαγνωσης μπορει να μην εχεις εστιες εκει αλλα να εχεις στο ΕΝΥ.

μετα απο 2 μηνες κορτιζονη (χαμηλη δοση χαπακια) περασε και εκ τοτε δεν ξαναεπαθα τιποτα.
πλεον εχω παει σε 5 νευρολογους και ακομα δεν εχω αποφασισει αν θα παρω θεραπεια η οχι...
ο καθενας ελεγε τα δικα του και δεν ειχαν σωστη ενημερωση απο την αρχη φαινοταν οτι δεν ξερουν τι τους γινεται και λογικο ειναι μια νεα ασθενεια οκ αλλα ουτε καν συνεδεσαν το μουδιασμα με την ΣΚΠ αλλα κ ομως ηταν..

δεν εμπιστευομαι ακομα κανεις δεν με εμπνεει να ξεκινησω αυτες τις αοριστες υποθετικες θεραπειες ακομα, αλλα φοβαμαι οτι δεν θα την γλυτωσω το κακο ειναι οτι ολα αυτα θα φαρμακα θα τα παρω προοληπτικα μπασ και γινει ακτι στο μελλον ..δεν ξερω μου φαινεται τραγικο
Πες μας τα νεα σου και ευχομαι τα καλυτερα..