• Διακοπή θεραπείας????

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #136876  από Γιωτα
 Δευ Σεπ 16, 2024 11:47 pm
Καλησπέρα μετά από πολύ καιρό!!
Διαγνωσμένη ουσιαστικα από το 2017και σε θεραπεία από 2018.
7.5χρονια μετά το επεισόδιο οπτικής νευριτιδας αποφάσισα ότι με κούρασαν τα φάρμακα και τα έχω κόψει εδώ και 9 μήνες,δεν έχω αποφασίσει αν είναι ένα διάλειμμα ή θα συνεχίσω χωρίς θεραπεία επ αόριστον. Αλλά ρε παιδιά είμαι καλά εδώ και πολλά χρόνια, από το 2018 οι μαγνητικές μου είναι σταθερές και από τον πρώτο μήνα που τα έκοψα νιώθω περδικι. Είναι καιρός να κάνω και μαγνητική, ήδη την έχω καθυστερησει, αλλά και αυτό με το ζόρι θα το κάνω, αφού αισθάνομαι καλά. Είναι λάθος να κάνω πως δεν υπάρχει, θα το βρω μπροστά μου; Ευχαριστώ πολύ :emojis-8:
 #136892  από Στάθης
 Πέμ Σεπ 19, 2024 6:16 pm
Γιωτα έγραψε: Δευ Σεπ 16, 2024 11:47 pm Καλησπέρα μετά από πολύ καιρό!!
Διαγνωσμένη ουσιαστικα από το 2017και σε θεραπεία από 2018.
7.5χρονια μετά το επεισόδιο οπτικής νευριτιδας αποφάσισα ότι με κούρασαν τα φάρμακα και τα έχω κόψει εδώ και 9 μήνες,δεν έχω αποφασίσει αν είναι ένα διάλειμμα ή θα συνεχίσω χωρίς θεραπεία επ αόριστον. Αλλά ρε παιδιά είμαι καλά εδώ και πολλά χρόνια, από το 2018 οι μαγνητικές μου είναι σταθερές και από τον πρώτο μήνα που τα έκοψα νιώθω περδικι. Είναι καιρός να κάνω και μαγνητική, ήδη την έχω καθυστερησει, αλλά και αυτό με το ζόρι θα το κάνω, αφού αισθάνομαι καλά. Είναι λάθος να κάνω πως δεν υπάρχει, θα το βρω μπροστά μου; Ευχαριστώ πολύ :emojis-8:

Καλησπέρα Γιώτα, τι πιο υπέροχο να φτάνεις στο σημείο να μπορείς να ατενίζεις την ζωή σου με λιγότερα φάρμακα, περισσότερη αισιοδοξία, αυτογνωσία και δύναμη.

Η αλήθεια είναι ότι όλα βασίζονται πρωτίστως στην ψυχολογία μας και περαιτέρω στις καθημερινές μας συνήθειες. Δεν είναι λάθος να κάνεις πως δεν υπάρχει η σκλήρυνση. Το λάθος πιστεύω είναι όταν ξεχνάμε όλα τα μαθήματα που μας έμαθε η σκλήρυνση. Να ξεχνάμε να προσέχουμε τον εαυτό μας, να τον προοδεύουμε, να τον γαληνεύουμε και να τον σμιλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο, πιο κοντά στις αξίες της αγάπης και προστασίας των αληθινών ιδανικών μας.

Αν μπορούμε να ελευθερωθούμε από τα φάρμακα, αυτό συμβαίνει διότι το ίδιο μας το σώμα μας το φωνάζει και το χρειάζεται. Αλλά προσπάθησε να είσαι καθημερινά ευεργετική για το θαυματουργό σου οργανισμό μέσα από πνευματικές πρακτικές, μέσα από συνετές διατροφικές αξίες και μέσα από άσκηση και κίνηση που λατρεύει ο μεταβολισμός μας. Πιστεύω ότι τότε πραγματικά θα αφεθείς στην ξενασιά και την αγχόλυση από τον παλιό εαυτό σου, αυτόν που κάποτε έφερε την πάθηση για να φτάσεις εδώ που έφτασες.

Καλή δύναμη Γιώτα !
 #136893  από Rafael
 Σάβ Σεπ 21, 2024 9:13 pm
Καλησπέρα κ από μένα Γιώτα μου
Κ γω διαγνωσμένη απ' το 2019 με επεισόδιο οπτικής νευρίτιδας κ μια υποτροπή με ζαλάδες δύο χρόνια μετά
Μου έδωσε αγωγή με το πρώτο επεισόδιο ο γιατρός αλλά κ γω αν εξαιρέσεις τις δύο φορές αυτές που έχω πάρει κορτιζόνη εδώ κ πέντε χρόνια δεν θυμάμαι καν ότι υπάρχει στη ζωή μου
Το πρώτο χρόνο σταμάτησα κ γω την αγωγή και δεν είχα αποφασίσει για πόσο.Ακομα δε ξέρω όπως κανένας μας τι θα γίνει αύριο μεθαύριο αλλά το ότι ζω αυτά τα χρόνια χωρίς το άγχος του γιατρού της μαγνητικής και των φαρμάκων δεν το αλλάζω με τίποτα
Εύχομαι τα καλύτερα και σενα σε όλους μας και τι να πω όταν κ αν έρθει αγχωνόμαστε τότε ..ας μη ζούμε από τώρα με το άγχος του αύριο :emojis-3: