Καλημέρα παιδιά.θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε κάτι.Δουλευω 16 χρόνια με βαρέα ένσημα.Τον Μάιο περνάω ΚΕΠΑ.Εχω διαβάσει ότι αν μου δώσουν ποσοστό 67 και ανω μπορώ να βγω σε σύνταξη γήρατος η να πάρω κάποιο επίδομα.Μπορει κάποιος να μου πει αν ξέρει πόσο είναι αυτά τα χρήματα?επίσης διάβασα οτι στην σύνταξη γήρατος με τον νόμο που βγήκε 1/1/24 μπορείς και να δουλεύεις ταυτόχρονα.Γνωριζει κάνεις κάτι?
Καλησπέρα αν και καθυστερημένα...
Θα ήθελες αρχικά να μου πεις εάν π΄έρασες από ΚΕΠΑ και εάν ναι τι ποσοστό σου δώσανε?
Όπως καλά είπες, από 01-01-2024 θα μπορείς να εργάζεσαι.
Με αυτό δίνεται το δικαίωμα να απασχολούνται όλοι οι συνταξιούχοι νόμιμα και χωρίς να επηρεάζεται η σύνταξη σου αφού οι κρατήσεις σου θα είναι διαφορετικές από έναν απλό μισθωτό υπάλληλο.
Όταν καταθέσεις αίτηση συνταξιοδότησης υπάρχει μια υποχρεωτική διαδικασία να δηλώσεις ότι εργάζεσαι προκειμένου να τρέχουν σωστά οι νόμιμες κρατήσεις σου και ισχύει για όλες τις κατηγορίες συντάξεων (γήρατος-αναπηρίας - λόγω νόσου/εργατικό ατύχημα/ατύχημα εκτός εργασίας/επαγγελματική νόσο).
Ότι χρειαστείς με την διαδικασία δήλωσης διπλής κατηγορίας, μπορώ φυσικά αφιλοκερδώς να σε βοηθήσω!
Λιάνα