• Δυο χρόνια με μουδιασματα

  • Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #136538  από Mariz
 Τρί Μαρ 26, 2024 5:26 pm
Καλησπέρα! Αρχικά επειδή κ εγώ στις αρχές ήμουν τόσο αγχωμένη να σ πω ότι δεν βοηθάει πολύ γιατί θα νιώθεις κ αλλά συμπτώματα το άγχος φέρνει ένα σωρό συμπτώματα. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο αυτό που σ λέω αλλά κάνε κάτι να ξεχνιέσαι ώστε να μην σκέφτεσαι συνέχεια τα συμπτώματα σου. 🙂
Αρχικά σε καταλαβαίνω γιατί περασα πολύ δύσκολα κ ακόμα το ψάχνω δλδ.
Αν κανεις εξετάσεις που θα σου πει ο νευρολόγος και βγουν καλές κ έχεις κάνει κ έναν καλό αιματολογικό με παθολόγο και δεις και θυρεοειδή τότε μην ανησυχείς ίσως ο οργανισμός σου πέρασε σοκ με την γρίπη και όπως κ ο κοβιντ αφήνουν κάποια νευρολογικά κατάλοιπα που με ξεκούραση ενυδάτωση καλή διατροφή λίγη γυμναστική και καλή διάθεση ηρεμούν σιγά σιγά .
Φυσικά να συμβουλευτείς παθολόγο και νευρολόγο για να είσαι σίγουρη για ότι σου πουν αλλά ο οργανισμός μας παθαίνει πολλα σοκ για διάφορους λόγους και παίρνει καιρό να συνέλθει. Εμείς όταν βλέπουμε ότι κάτι δεν πάει καλά εννοείται μιλάμε με τον κατάλληλο γιατρό κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις και προσπαθούμε να μην κάνουμε σενάρια μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Στα λέω αυτά γιατί έτσι έκανα κ εγώ δηλαδή άγχος σενάρια κτλ κ δεν μπορούσα να είμαι ψύχραιμη. Μετά ξεκίνησα ψυχολόγο έδωσα χρόνο στον εαυτό μου μοιράστηκα πράγματα κ εδώ μέσα αλλά και με δικούς μου ανθρώπους(οκ θα σε πουν κάποιοι υπερβολική κτλ) δεν είσαι όμως. Απλά φοβάσαι και χρειάζεσαι φροντίδα και υποστήριξη. 🤍
Φρόντισε όμως και εσυ τον εαυτό σου με τα παραπάνω που σου είπα και θα δεις πως θα πάνε όλα καλά. Ότι χρειαστείς και αν θες να πεις νεότερα να ξαναγράψεις!
 #136541  από Lilibeth
 Τετ Μαρ 27, 2024 7:18 pm
Αχ σε ευχαριστώ πολύ, με ανακουφισες αρκετά. Και ο γιατρός που επισκέφτηκα πρόσφατα καθηγητής ψυχιατρικής κσι νευρολογιας μιυ είπε αυτό για τη γρίπη που λες κι εσύ. Ότι όπως και με το φαινόμενο long kovid έτσι και με τη γρίπη. Έχει παρατηρήθει σε άτομα που πέρασαν κάποιον από αυτούς τους ιούς η αυπνια μετέπειτα. Πέρασα δύσκολα η αλήθεια είναι στρεσαριστηκα πολύ αλλά μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως όλα αυτά τα κάνει το άγχος. Η αλήθεια είναι πως μόλις φεύγει το ένα συμπτωμα εμφανίζεται το άλλο. Κι επειδή έχω διαβάσει διαφορά για τα συμπτώματα της σκληρυνσης γι συτο ανυσηχω. Το θέμα είμαι πως όταν κσνω τις μαγνητικές θα ηρεμήσω? Γιατί πολλά άτομα που διαβάζω εγω δεν τους έδειξαν στην αρχή οι εξετάσεις ενώ τελικά είχαν. Σήμερα ένιωθα τσουξιμο στα μάτια. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να είναι συμπτωμα. Εσύ αν επιτρέπεται τι εξετάσεις έκανες? Και τι συμπτωματα ειχες? Σε ρωτάω για να δω πως το αντιμετωπισες γιατί εγώ δεν το διαχειριζομαι καλά. Επίσης ο νευρολόγος μου είπε πως τα συμπτώματα της σκληρυνσης έχουν διάρκεια και με τις μέρες χειροτερευουν όχι όπως αυτά που περιγράφω εγω . Δηλ για μια στιγμή το ένα συμπτωμα να φεύγει και την άλλη μέρα το άλλο. Αυτό ισχύει?
 #136552  από Mariz
 Πέμ Μαρ 28, 2024 12:47 am
Καλησπέρα και πάλι! Εγώ είχα μουδιασματα φαγουρες τσιμπήματα στο σωμα αίσθημα παλμών κτλ κτλ κ όπως λες εσυ έφευγε το ένα ερχόταν το άλλο. Κ μένα ξεκίνησαν λίγο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης κ μετά αφότου γέννησα έγιναν εντονα. Βέβαια είχα πολύ άγχος κ μετά την γεννα περασα διαφορα στάδια θλίψης άγχους κτλ όποτε μπορεί να έπαιξε ρόλο κ αυτό.
Εγώ πριν ξεκινήσουν τα συμπτώματα τα έντονα είχα κάνει μαγνητική κεφάλι αυχένα για άλλο λόγο άσχετο κ είχαν βγει καλές(δλδ πριν ενάμιση χρόνο) κάνα δυο μήνες αργότερα όμως ξεκίνησαν τα συμπτώματα για τα καλά όποτε τώρα π ακόμα έχω κάποια μάλλον θα επαναλάβω την μαγνητική εγκεφάλου και θα κάνω και θωρακικής μοίρας.
Έχω κάνει πολλές αίματος κτλ κ έχω πάει σε αρκετούς γιατρούς. Σε μένα δεν ξέρουμε ακριβώς τι φταίει ίσως να έχει απορρυθμιστεί λίγο το νευρικό μου σύστημα αλλά πιο σίγουρα θα ξέρω όταν κάνω πάλι τις εξετάσεις.
Σε γενικές γραμμές έχω διαβάσει κ εγώ ναι για πολλούς που άργησε η διαγνωση κτλ. Αλλά αν ρωτήσεις γιατρό θα σου πει ότι αν βγουν καλές οι εξετάσεις δεν είναι ΣΚΠ. Όποτε κράτα αυτό κάνε ότι εξέταση σου πει κ εφόσον κρίνει ότι πρέπει να κανεις(εννοώ μην κανεις άσκοπα εξετάσεις) και μετά βλέπεις. Μπορείς και να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου να ηρεμήσει για να ηρεμήσουν και τα συμπτώματα.
Επίσης δεν είμαι γιατρός αλλά το σκιαγραφικό που χρησιμοποιούν στην μαγνητική θέλει λίγο προσοχή είναι τοξικό όποτε καλό είναι να το βάλουν μόνο αν υπάρχει λόγος. Βέβαια αυτή είναι η γνώμη μου όποτε και για αυτό θα πρέπει να ρωτήσεις τον γιατρό να σου πει.
Εύχομαι να ναι όλα καλά 🙂
**Υπάρχει και ένα φόρουμ ψυχολογίας εάν χρειάζεσαι να μιλήσεις που υπάρχουν θεματικές για ψυχοσωματικά κτλ.
 #136553  από Lilibeth
 Πέμ Μαρ 28, 2024 10:04 am
Καλημέρα! Σε ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση. Αισθημα παλμών πριν κάνα μήνα είχα κι εγώ. Ήταν τόσο έντονα ένα βράδυ που πήγα στα επείγοντα. Έκανα τα πάντα από εξέτασεις και αιματολογικες μέχρι υπέρηχο. Μου είπαν ότι συχνά το αίσθημα παλμών είναι από άγχος. Οπότε πιστεύω ότι και σε σένα όλα καλά θα είναι. Έτσι πιστεύω κι εγώ ότι διαταραχθηκε κάπως το νευρικό σύστημα με όλα αυτα που πέρασα. Ο νευρολόγος λέει ότι είναι ψυχοσωματικα γιατί τα συμπτώματα της σκλήρυνσης έχουν διάρκεια και χειροτερευουν μέρα με τη μέρα. Απλά έχω το κακό ελάττωμα να ψάχνω στο ίντερνετ το κάθε συμπτώμα. Για αρχή μου είπε εγκεφαλογραφημα γιατί υπάρχει περίπτωση να είναι από τη γρίπη η αϋπνία. Όπως παραιτήθηκε στο φαινόμενο long kovid. Δεν νομίζω να δεχτεί να μου κάνει μαγνητικές. Η κλινική μου εικόνα λέει είναι πολύ καλή και απλά έχω συσωρευμενο άγχος. Κι εγώ πιστεύω πως κι εσυ δεν θα έπρεπε να ανυσηχεις γιατί στην εγκυμοσύνη διαταρασονται διάφορες ορμονες όπως και το νευρικό σύστημα. Απλά τώρα σου έχει μείνει σαν σκέψη γι αυτό και δεν έχουν φύγει τελείως. Αυθυποβολή. Τα λέω για να τα ακούσω κι εγω 🤣🤣
 #136554  από Mariz
 Πέμ Μαρ 28, 2024 11:11 am
Αχ ναι κ μένα οι γιατροί γενικά για ψυχοσωματικά μου λένε με ταλαιπωρημένο νευρικό σύστημα. Παίρνω κ μαγνήσιο κάθε βράδυ βοηθάει στο αίσθημα παλμών και στον υπνο(ρωτα γιατρό αν θες να πάρεις).
Το αίσθημα παλμών είναι πολύ έντονο με το άγχος όντως έχω κάνει κ εγώ καρδιολογικές κτλ. Εμένα διαταράχθηκε κ ο θυρεοειδής απ την εγκυμοσύνη παίρνω χάπι όποτε συμβάλει ίσως κ αυτό.
Ναι εγκεφαλογραφημα έχω κάνει κ εγώ χαχα! Γελάω π έχω κάνει κ αυτή την εξέταση! Να την κανεις είναι ανώδυνη κ εύκολη.
Όλα καλά θα ναι:)
 #136555  από Lilibeth
 Πέμ Μαρ 28, 2024 3:22 pm
Τον θυρεοειδή το έλεγξα χθες και υπερυχο έκανα ήταν όλα οκ. Αγόρασα και κάποιες βιταμινες και μαγνησιο να το παίρνω πριν τον ύπνο αν και μαγνησιο έλεγξα και δεν έχω ελειψη. Αλλα διάβασα Ότι βοηθάει στον ύπνο. Έκλεισα και τη Δευτέρα νευρολόγο. Θα μου γράψει και τις μαγνητικές να τις κάνω. Ναι ισχύει ότι ο θυρεοειδής τα κάνει αυτά σε συνδυασμό με το άγχος δεν θέλει και πολύ.Οταν κάνεις τις εξετάσεις πες μας νέα σου αν κσι πιστεύω ότι όλα οκ θα ναι :emojis-2: :emojis-2:
 #136556  από Mariz
 Πέμ Μαρ 28, 2024 3:39 pm
Το μαγνήσιο γενικά βοηθάει και μου έχουν πει ότι δεν κάνει κακό να το παίρνουμε. Να κάνεις ότι σου πει ο γιατρός και να μου γράψεις κ εσυ νέα σου αν θες! Ναι θα ξαναγράψω εννοείται ευχαριστώ πολύ ☺️
 #136560  από Lilibeth
 Σάβ Μαρ 30, 2024 3:50 pm
Καλησπέρα! Επανέρχομαι καθώς θυμήθηκα πως πριν ένα μήνα έκανα αξονική θωρακος για άλλο λόγο και έδειξε ολιγαριθμες υπερπυκνες εστιες πιθανότατα στα πλαίσια οπτικών νησιδων . Σημαίνει πως είναι πιθανότητα σκλήρυνσης?
 #136561  από Mariz
 Σάβ Μαρ 30, 2024 3:54 pm
Καλησπέρα! Εγώ προσωπικά δεν έχω ιδέα. Γιατρός την είδε; Αν ναι τι σου είπε γενικά;
 #136562  από Lilibeth
 Σάβ Μαρ 30, 2024 5:22 pm
Την είχε δει τότε ο πνευμονολογος και μου είχε πει κάτι για κακή στάση του σώματος. Δεν μου το ανέλυσε πολύ. Γιατί είχαμε δώσει βάση σε άλλα ευρήματα. Μου λεγε μην ασχολείσαι. Πήρα τώρα τον νευρολόγο τηλ που θα με δει τη Δευτέρα και μου είπε ότι οι εστιες στη σκλήρυνση είναι στο μυελό όχι στο κόκκαλο. Η σξονικη δείχνει την οστική δομή. Δεν θα φαίνοταν δηλ εστία σκλήρυνσης στην αξονική. Μου λέει δεν μπορώ να σου πω τι είναι αν δεν το δω αλλά σκλήρυνση που φοβάσαι μου λέει δεν είναι. Με βλέπω από βδομάδα να κσνω ότι εξέταση υπάρχει :emojis-19: . Επίσης έχω και ένα πόνο σαν πιάσιμο στο ισχιο αριστερά. Όχι πολύ έντονα. Δεν ξέρω έχω αγχωθεί και τα συνδέω όλα τώρα το ξέρω. Να κάνω τις εξετάσεις να ανακουφιστω.