• Έντονη υπερβολική κόπωση που οδηγεί σε αδυναμία

  • Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #136479  από NavSeal23
 Σάβ Φεβ 24, 2024 1:05 am
Γεια σας ρε παιδιά. Έχω εδώ και μεγάλο διάστημα έντονη κόπωση που δεν αντιστοιχεί σε ανάλογη δραστηριότητα σωματική η νοητική. Η κόπωση είναι τρομερά έντονη ακόμα και μετά από ύπνο ενώ επηρεάζει και νοητικά, ειλικρινά σε κάποια φάση λέω παθαίνω άνοια, μιλάμε να μη μπορώ να θυμηθώ λεπτομέρειες από δύο μέρες πριν και πιο πίσω στη βδομάδα και γενικά ένα brain fog φοβερό. Εννοείτε από συγκέντρωση τίποτα και καμία δυνατότητα για πολύπλοκα πράγματα με το μυαλό. Σαν να είμαι άυπνος 24ωρο χωρίς να είμαι.

Και το καλύτερο; Να έχεις το γιατρό να σου λέει δεν σου γράφω σύσταση να απέχεις από την εργασία σου (όπως ζήτησα) γιατί για εμένα δεν δικαιολογεί αυτό που μου λες η εικόνα των εξετάσεων σου και άλλοι να δεις πόσο χειρότερα είναι και τέτοια. Δεν ήθελα να μπω σε αντιπαράθεση αλλά έπαθα σοκ γιατί αυτά από γνωστούς μου στο εξωτερικό δεν υπάρχουν πουθενά. Ειλικρινά δεν ήξερα ότι τα συμπτώματα της ΣΚΠ τα πιο γενικά είναι σαν να σπάσεις ένα πόδι η χέρι που κάνεις ακτινογραφία και φαίνεται, αα ναι βλέπω κάταγμα εκεί. Κάπως έτσι λοιπόν μου το πήγε, αα δεν βλέπω από αυτές τις εστίες που έχεις να δικαιολογείται αυτό, κάτι άλλο είναι. Και εγώ να είμαι σε φάση, να παραιτηθώ δηλαδή;; Γιατί έτσι δουλειά δεν μπορώ να πάω ειλικρινά. Δεν ξέρω τι να κάνω παιδιά. Γενικά έχει κανείς άλλος περάσει φάση με έντονη κόπωση;;

Είναι δυνατόν ρε παιδιά οποιαδήποτε άλλος να ξέρει καλύτερα από εμένα τι αισθάνομαι εγώ;; Και να μου αρνείται τη σύσταση αποχής από εργασία ενώ από την εργασία μου μου λένε κάνε το καλύτερο για εσένα πες του γιατρού σου να σου γράψει όσο νομίζεις ότι χρειάζεσαι; Αυτό έχει δημιουργήσει ένα στρες άλλο πράγμα εντωμεταξυ και αυτό μετά με κάνει χειρότερα. 😭😭
 #136480  από Vasiliki84
 Σάβ Φεβ 24, 2024 7:31 pm
Καλησπέρα, για την έντονη κόπωση έπαιρνα modiodal και έβλεπα διαφορά. Έπειτα από λίγο καιρό άλλαξα αγωγή κι έτσι δεν χρειαζόμουν πια το modiodal. Σταμάτησα να νιώθω τόση κόπωση.
 #136485  από you can do it
 Κυρ Φεβ 25, 2024 10:05 am
Αρχικά μην αγχώνεσαι και σκέψου το καλό, ότι οι εστίες σου δε δικαιολογούν κακή εικόνα. Το άγχος τα κάνει όλα χειρότερα.
Γιατί δεν πας σε ένα παθολόγο να σου γράψει γενικές αιματολογικές κ βιταμίνες; Μπορεί να σου λείπει κάτι κ να είσαι με κοπωση από κάποια έλλειψη. Ζητά από αυτόν μια αναρρωτική. Ο νευρολόγος σου δε βλέπω να έχει ενσυναίσθηση...

Δοκίμασε και βασιλικό πολτό για την κόπωση.

Δες στο YouTube βιντεάκια για την δύναμη της αυτοίασης, θα σε βοηθήσουν.

Μην σκέφτεσαι συνέχεια τις αδυναμίες, σκέψου θετικά πράγματα και εστίασε στο καθαρό παρόν, μην το δηλητηριάσεις με παρελθόν φοβίες και άγχη. Μη δηλητηριάζεις την ψυχολογία σου με αυτά. Κάνε σκέψεις για ένα δημιουργικό μέλλον .
Όλοι περνάμε δύσκολες στιγμές, η δύναμη είναι μεσα μας και υπάρχουν πράγματα να μας βοηθήσουν να τη φανερώσουμε κ να σταθούμε στα πόδια μας.
 #136527  από Lilibeth
 Σάβ Μαρ 23, 2024 4:43 pm
Καλησπέρα! Παρακαλώ οποίος μπορεί να με βοηθήσει. Πριν 3 μηνες πέρασα γριπη. Δεν μου περνούσε ο βηχας τίποτα για 2 μήνες. Πήρα εοσνεομενα διαφορά σπρέι για τη μύτη κορτιζονουχα καθώς είμαι γενικά αλλεργικη. Πήρα και κορτιζόνη σε χάπι λίγο δόση για 10 μέρες. Είχα έντονο στρες μιας και γενικά έχω αγχος υγείας. Έτρεχα πανικοβλητη σε γιατρούς. Κάποιο βράδυ πήγα στο νοσοκομείο με εκτακτες συστολες. Δεν βρήκαν κάτι. Μου είπαν η από άγχος η το βριγχοδιασταλτικο που έπαιρνα μπορεί να φταίει. Είχε ξεκινήσει η αυπνια. Το μεσημέρι δεν μπορούσα με τίποτα να κοιμηθώ και το βράδυ ξυπνούσα κάθε 2 ώρες. Πέρασαν όλα κσι η αυπνια παρέμεινε. Πήγα σε ψυχίατρο αφού νωρίτερα δοκίμασα ζαναξ αλλά μόνο την πρώτη φορά με έπιασε. Μου είπε πως πιθανόν να είναι από τη γρίπη ή αυπνια. Μου έδωσε ρενερον. Ένα τέταρτο την πρώτη μέρα ένιωσα υπνηλία αλλά πάλι ξυπνούσα κάθε μία ώρα. Την άλλη μέρα το πήρα μισό αλλά δεν έκανε τίποτα. Μου είπε ότι πρέπει να κοιτάξουμε με εξετάσεις μήπως είναι κάτι νευρολογικο. Νιώθω κάποιες μέρες τώρα ένα μυρμυγκιασμα να το πω? Αισθημα καυσου στο αριστερό χέρι. Τις προηγούμενες μέρες θολώνε λίγο το αριστερό μου μάτι. Διάβασα πως είναι συμπτώματα σκλήρυνσης. Πάω να τρελαθώ. Ας μου απαντήσει οποίος μπορεί. Υπάρχει περίπτωσή? Κσι τι εξετάσεις πρέπει να γίνουν? Πως εκδηλώνεται συνήθως?