• Θητεία ΕΣ

  • Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #136339  από user207
 Κυρ Νοέμ 05, 2023 5:12 pm
Δε ξέρω είμαι 26 με σκπ αλλά νιώθω ότι θέλω να κάνω θητεία ... Έχω edss 1.5 είμαι σε mavenclad και δε ξέρω δεν υπάρχει τρόπος να πάω και να το ξεμπερδεψω πιο ελαφριά ? Νιώθω χρέος να κάνω ... Είναι στιγμές που είμαι πολύ καλά σωματικά και λόγω φόβου πχ ή ανασφάλειας δεν πάω ..
 #136341  από Στάθης
 Κυρ Νοέμ 05, 2023 9:41 pm
user207 έγραψε: Κυρ Νοέμ 05, 2023 5:12 pm Δε ξέρω είμαι 26 με σκπ αλλά νιώθω ότι θέλω να κάνω θητεία ... Έχω edss 1.5 είμαι σε mavenclad και δε ξέρω δεν υπάρχει τρόπος να πάω και να το ξεμπερδεψω πιο ελαφριά ? Νιώθω χρέος να κάνω ... Είναι στιγμές που είμαι πολύ καλά σωματικά και λόγω φόβου πχ ή ανασφάλειας δεν πάω ..

Από αυτά που γνωρίζω από προσωπική εμπειρία, στους κανόνες του στρατού δεν επιτρέπεται να υπηρετεί ασθενής με διάγνωση πολλαπλής σκλήρυνσης. Ο λόγος είναι, ότι το στρες του στρατού, μπορεί να χειροτερέψει την ασθένεια και αυτό πιστεύω είναι αλήθεια.
Θεωρείται 'I5' η κατάστασή μας και αρκετά σοβαρή.

Δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι, ούτε αν μπορεί κάποιος μπορεί να διοριστεί π.χ. σε γραφείο για 'ελαφριές' δουλειές.
Τα ίδια έλεγα και εγώ πάντως, θέλω να πάω κτλ., κατέληξα στο συμπέρασμα όμως μετά από τόσα χρόνια, ότι καλύτερα που δεν πήγα. Το χρέος μου είναι να προσέχω να γαληνεύω την υγεία του Κεντρικού μου Νευρικού όχι να τρέχω με όπλα στο χέρι ή να βαράω ... σκοπιές.