• Δεν ξέρω τι έχω

  • Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #136283  από Filiora
 Δευ Οκτ 09, 2023 10:25 pm
Καλησπέρα σας, διαβάζω λίγο καιρό το forum, εύχομαι να είστε όλοι σας καλά. Δεν ξερω τι εχω. Απο τον Ιούλιο μυρμιγκιαζουν τα πόδια μου απο το γονατο και κατω και νιώθω καψιμο, ξεκίνησα να έχω ξανά θεμα στα μάτια (θολή όραση και πόνο-το 2015 εβλεπα διπλά για 3 ημέρες οπότε και με τρόμαξε μην ξαναπαθαινα το ιδιο). Εδώ και 3 χρόνια έχω δυσκολία στο να καταπιώ πνιγομαι εχω αφαιρέσει πολλα φαγητά απο την διατροφή μου κ όποτε τρώω, βήχω για αρκετή ωρα-ωρες.Επισης εχω ζαλαδα και ασταθεια συχνα μεσα στην ημέρα, μουδιασμα και πονο υψηλα στην πλατη στο υψος κατω απο το σουτιεν και αριστερα στο ιδιο υψος στην κοιλια.Τελος εδω και ενα μηνα κλειδωνει το αριστερο γόνατο και δεν μπορω να το ισιώσω πολλες φορες μεσα στην μερα και κουτσαινω. Εκανα εξεταση φλεβών αρτηριών για κακή κυκλοφορια στα ποδια βγηκε καλη. Έκανα μαγνητικη στη μεση εχω ενα θεμα στους 2 τελευταίους σπονδυλους δεν φέρνει μουδιασμα στα ποδια είπε . Εκανα μαγνητικη αυχενα χωρις σκιαγραφικο βγηκε δισκοκοιλη αλλα δεν κανει ζαλαδα και ασταθεια η μουδιασμα μου ειπε. Πηγα σε νευρολογο δεν με ακουγε,δεν κατάφερα να πω ουτε τα μισα από αυτά που νιώθω κολησε στο οτι παιρνω ζαναξ κ παναντολ(εχω πονοκεφαλους μαλλον κακως το ανεφερα) και μου ειπε να τα κοψω και να παρω ή αντιυπερτασικα(εχω υποταση η πιεση η μεγαλη στο 9 ποτε δεν με ρωτησε με ποια λογικη? ) η αντιεπιληπτικα? ή αντικαταθλιπτικα? και να παω και σε ψυχίατρο? Εξηγησα οτι δεν ηθελα δεν έχω καλά προηγούμενα με ψυχίατρους και επεμενε. Είπα θελω να κοψω τα παναντολ μονη μου και μου είπε ΔΕΝ ΜΠΟΡΏ θα ποναω. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΏ??? Εντελη μου εγραψε ηλεκτρομυογραφημα στα ποδια κ μαγνητικη εγκεφαλου χωρις σκιαγραφικο και τριπλή συνταγη αντικαταθλιπτικα που δεν θελω και δεν αγόρασα μην ξεμεινω :emojis-19: . Βγηκαν και τα 2 καλα απο οτι καταλαβα τα αποτελέσματα. Στο κεφαλι γράφει μονο μερικως κενο τουρκικο εφιππιο (μάλλον δεν ειναι κατι σοβαρο αν καταλαβα που το εψαξα λιγο). Απλα επειδη γνωρίζω πλεον ποτε παθαινω ψυχοσωματικα και τα αποδεχομαι, τον τελευταίο καιρο το πιστεύω πραγματικά δεν ειναι ψυχοσωματικα. Υπαρχει περίπτωση να εχω ΣΚΠ απο την εμπειρία σας και να μην εχει φανεί λόγω του οτι δεν μπήκε σκιαγραφικό και να έχω πχ μονο ενεργη εστια που δεν φάνηκε? Έπρεπε να μου γραψει αυχενικη και θωρακικη μοιρα? Υπαρχει περιπτωση πχ να εχω μονο στην θωρακικη μοιρα καποια εστια και οχι αλλου? Υπάρχει περίπτωση να πρεπει να παω σε άλλη ειδικότητα και να ναι κατι που δεν μπορώ να σκεφτω? Μπορεί να ρωτάω βλακειες απλα πραγματικα δεν γνωρίζω και οποιαδήποτε συμβουλή θα βοηθαγε. Δεν ζηταω διαγνωση μεσω forum απλα ειλικρινα δεν ξερω σε τι γιατρο να παω. Στην συγκεκριμένη δεν ξαναπάω υπήρχε ειρωνια απο μερους της, εκλεισα αλλη γιατρό να δειξω τα αποτελεσματα. Υπάρχει καποια εξεταση θεωρειτε που μπορει να ειναι καλο να κανω? Αν ειναι εντελη ψυχοσωματικα οκ θα πρέπει να αποδεχτω οτι τα φανταζομαι κ τα δημιουργω στον εαυτο μου δεν ξερω πλεον τι αλλο να πω.
 #136295  από Στάθης
 Πέμ Οκτ 12, 2023 1:20 pm
Υπαρχει περίπτωση να εχω ΣΚΠ απο την εμπειρία σας και να μην εχει φανεί λόγω του οτι δεν μπήκε σκιαγραφικό και να έχω πχ μονο ενεργη εστια που δεν φάνηκε?
Έπρεπε να μου γραψει αυχενικη και θωρακικη μοιρα?
Υπαρχει περιπτωση πχ να εχω μονο στην θωρακικη μοιρα καποια εστια και οχι αλλου?

Σενάρια και σκέψεις, που έχουν λογική βέβαια, αλλά ποτέ δεν μπορείς με σιγουριά να ξέρεις αν ισχύουν τα παραπάνω. Βάση πιθανοτήτων βέβαια, το MRI του εγκεφάλου, δείχνει τις πλάκες χωρίς σκιαγραφικό, αν δεν υπάρχει όμως πλάκα, ίσως μια ενεργή φλεγμονή να διαφεύγει από την απεικόνιση. Αλλά και πάλι, αυτό μπορεί να συμβεί σε πολύ αρχικό στάδιο της νόσου, που συνήθως δεν εμπεριέχει την συμπτωματολογία που μας περιγράφεις είναι η γνώμη μου.

Υπάρχει περίπτωση να πρεπει να παω σε άλλη ειδικότητα και να ναι κατι που δεν μπορώ να σκεφτω? Υπάρχει καποια εξεταση θεωρειτε που μπορει να ειναι καλο να κανω?

Άλλη ειδικότητα, πάλι σε σχέση με την ΣΚΠ, υπάρχει η λεγόμενη Φλεβική Πολλαπλή Σκλήρυνση, ή Vascular multiple sclerosis.

Η Vascular multiple sclerosis λοιπόν υπάρχει, βάση μελετών είναι και αρκετά διαδεδομένη σε υπο-ομάδες ασθενών με σκλήρυνση και υπάρχει τεκμηριωμένη σε μελέτες όπως την παρακάτω:
https://journals.lww.com/annals-of-medi ... he.43.aspx

Εδώ όμως μιλάμε για επίσκεψη όχι σε νευρολόγο, αλλά σε ειδικό αγγειολόγο που γνωρίζει την συγκεκριμένη πάθηση ή γνωρίζει περί CCSVI-ΧΕΝΦΑ.

Τα συμπτώματα της Φλεβικής Σκλήρυνσης είναι πολλά και διάφορα, συνήθως κυκλοφορικής συμφόρησης ή φλεβικής ανεπάρκειας (μερική υποξία) στον εγκέφαλο όπως π.χ. αδυναμία άκρων, μουδιάσματα, έντονη κόπωση, πονοκέφαλοι, θολούρα νοητική, προβλήματα ούρησης, έντονη αστάθεια, ίλιγγο. βουητό ή πίεση στα αυτιά και άλλα πολλά.

Αν ειναι εντελη ψυχοσωματικα οκ θα πρέπει να αποδεχτω οτι τα φανταζομαι κ τα δημιουργω στον εαυτο μου δεν ξερω πλεον τι αλλο να πω.

Όλες οι 'αυτοάνοσες' αρρώστιες πιστεύω, είναι ψυχοσωματικές. Δηλαδή το αίτιο ξεκινάει από την Ψυχή, το σύμπτωμα εκδηλώνεται στο σώμα.

Εύχομαι να βγάλεις άκρη το γρηγορότερο, καλή δύναμη και υπομονή !
 #136297  από Filiora
 Πέμ Οκτ 12, 2023 10:10 pm
Καλησπέρα Στάθη,
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που μου απάντησες και για την μελέτη που μου έστειλες . Θα κοιτάξω αυτό που μου είπες για ειδικό αγγειολόγο μήπως προέρχονται από εκεί και εύχομαι κάποια στιγμή να βγάλω άκρη ότι και να είναι .
Πράγματι όλα ξεκινάνε από την ψυχή και κατά πόσο έχουμε αφήσει να επηρεαστεί από καταστάσεις.
Σε ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου, εύχομαι να είσαι πάντα καλά!