• Θολή όραση

  • Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #136171  από Παναγιώτα 17
 Κυρ Αύγ 27, 2023 7:17 pm
Καλησπέρα! Είχα πρόσφατα πριν πάνω από 2 μήνες μια θόλωση στην όραση. Πήγα σε οφθαλμίατρο στη μια εβδομάδα και μου είπε ότι δεν βλέπει κάτι. Με εξέτασε κανονικά, δεν έκανε ωστόσο βυθοσκόπηση. Η όραση μου γενικά ήταν πολύ καλή πέρα από τη σχετική θολωση. Δεν έβλεπα διπλά, ούτε ασπρόμαυρα, ούτε κάποια μαύρη κουκίδα, επίσης και η περιφερειακή μου όραση ήταν καλή. Είχα πολύ ήπιο πόνο κατά την κίνηση του ματιού και είχα την αίσθηση ότι έχω ημικρανία. Μου είπε γενικά ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό και λογικά θα υποχωρήσει. Ωστόσο πρόσφατα είδα και νευρολόγο και οφθαλμίατρο ξανά μιας και η θολωση δεν έχει υποχωρήσει εντελώς. Η νευρολόγος μου είπε ότι κλινικά δεν έχω κάτι και μετά το εγγεφαλογραφημα και ότι δε σχετίζεται με ημικρανία. Μου έγραψε αιματολογικές και μαγνητική. Οι αιματολογικές μου είναι καλές και έκανα επίσης βυθοσκοπηση που δεν έδειξε κάτι, η οφθαλμίατρος είπε χαρακτηριστικά ότι ο βυθός μου είναι πεντακάθαρος. Θα κάνω σε δύο βδομάδες τη μαγνητική αλλά έχω αρχίσει να φοβάμαι για ΣΚΠ. Υπάρχει περίπτωση να είχα οπτική νευρίτιδα ακόμα και με αυτά τα ηπια συμπτώματα; Είχε κάποιος άλλος κάτι παρόμοιο; Θα μπορούσε ο πρώτος οφθαλμίατρος να μην καταλάβει ότι είναι νευριτιδα;
 #136178  από Αναστασία
 Δευ Αύγ 28, 2023 8:02 pm
Ο πρώτος οφθαλμίατρος από τη στιγμή που δεν σου έκανε βυθοσκόπηση, είναι πολύ λογικό ΑΝ ήταν νευρίτιδα να μην το καταλάβει. Γράφεις όμως ότι πήγες εκ νέου σε οφθαλμίατρο, ο οποίος σου έκανε βυθοσκόπηση και δεν διαπίστωσε κάτι, οπότε θεωρώ πως δεν είναι. Εγώ και τις δύο φορές που πέρασα οπτική νευρίτιδα, φάνηκε με την βυθοσκόπηση. Ηρέμησε, κάνε τη μαγνητική σου όταν έρθει η ώρα και όλα καλά θα πάνε.
 #136179  από Παναγιώτα 17
 Δευ Αύγ 28, 2023 8:34 pm
Αναστασία έγραψε:Ο πρώτος οφθαλμίατρος από τη στιγμή που δεν σου έκανε βυθοσκόπηση, είναι πολύ λογικό ΑΝ ήταν νευρίτιδα να μην το καταλάβει. Γράφεις όμως ότι πήγες εκ νέου σε οφθαλμίατρο, ο οποίος σου έκανε βυθοσκόπηση και δεν διαπίστωσε κάτι, οπότε θεωρώ πως δεν είναι. Εγώ και τις δύο φορές που πέρασα οπτική νευρίτιδα, φάνηκε με την βυθοσκόπηση. Ηρέμησε, κάνε τη μαγνητική σου όταν έρθει η ώρα και όλα καλά θα πάνε.
Πρώτα απ' όλα σε ευχαριστώ πολύ που απάντησες!! Η αλήθεια είναι ότι ο πρώτος οφθαλμίατρος που με είδε έκανε μια σωστή εξέταση θεωρώ με βάση τα συμπτώματα που του είπα. Θεωρώ ότι δεν μπήκε στον κόπο να κάνει περαιτέρω εξετάσεις μιας και η οπτικη μου οξύτητα ήταν πολύ καλή και δεν είχα κάτι άλλο πέρα από ελαφριά θολωση. Απλά τότε δεν γνώριζα και είπα θα περάσει και όντως πέρασε εντός εβδομάδας αλλά έχει παραμείνει μια πολύ μικρή θολούρα, το καταλαβαίνω κυρίως αν κλείσω το άλλο μάτι. Η δεύτερη οφθαλμίατρος που με είδε, με είδε 2μιση μήνες μετά τα πρώτα συμπτώματα και ανησυχώ μήπως αν κάτι ήταν να φανεί δεν έγινε η βυθοσκοπηση τη σωστή στιγμή. Η μαγνητική είναι όπως είπα σε δύο βδομάδες και είμαι φοβερά αγχωμένη έχω χάσει τον ύπνο μου και δεν θέλω να πω σε κάποιον για τους φόβους μου περί ΣΚΠ για να μην τους ανησυχήσω προν τη μαγνητική. Έκανα και το λάθος να γκουγκλαρω πριν μερικές μέρες την οπτική νευρίτιδα και με διέλυσε. Εσύ τι συμπτωματα είχες; Έχεις διαγνωστεί επίσημα;
 #136181  από Αναστασία
 Δευ Αύγ 28, 2023 9:30 pm
Μείνε στο γεγονός ότι πέρασε και ότι στο δεύτερο έλεγχο δεν βρήκε τίποτα ο γιατρός. Πράγμα που σημαίνει πως ακόμα κι αν ήταν οπτική νευρίτιδα, τώρα είσαι καλά. Γνώμη μου είναι να μην μπαίνεις στη διαδικασία να μπαίνεις και να ψάχνεις στο ίντερνετ. Κατανοώ πολύ καλά πως δεν είναι εύκολο όταν κάτι σε ανησυχεί, απόλυτα λογικό. Προσπάθησε όμως, γιατί μόνο να σε μπερδέψει μπορεί. Το ίντερνετ θα σου δείξει το "γενικό", ενώ η κάθε περίπτωση είναι μοναδική. Εγώ έχω περάσει δύο φορές οπτική νευρίτιδα και σε καμία από τις δύο φορές δεν έδειξε κάτι η μαγνητική. Το ξέχασα και συνέχισα τη ζωή μου, δεν είχα κι άλλη επιλογή. Αν το μυαλό μου κολλούσε στο ότι ίσως έχω ΣΚΠ, μόνο κακό θα έκανα στον εαυτό μου. Ότι κι αν συμβαίνει θα το αντιμετωπίσεις όταν συμβαίνει. Με δυο λόγια, μην προτρέχεις, ένα ένα. Κάνε με το καλό την μαγνητική σου, μείνε μακριά από τον Doctor Google, βρες έναν νευρολόγο να εμπιστεύεσαι και όποια απορία σου άσε να σου τη λύσει εκείνος. Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά και να ήταν κάτι περαστικό.
 #136182  από Παναγιώτα 17
 Δευ Αύγ 28, 2023 10:13 pm
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, ήταν πολύ καθησυχαστικα τα λόγια σου!! Έχεις δίκιο όσον αφορά το γκουγκλ συνήθως δεν το κάνω αυτό το λάθος αλλά αυτή τη φορά έπεσα στην παγίδα. Εύχομαι να είσαι καλά και όλα αντιμετωπίζονται αρκεί να έχεις ανθρώπους να σε αγαπάνε κοντά σου! :smile-flower: