• Kesimpta κανείς;

• Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #135819  από Νικος13
 Δευ Μαρ 13, 2023 11:46 pm
Εγώ ήδη στην 5η ένεση και καμία παρενέργεια! Εκανα και εξετάσεις αίματος και όλα καλά. Είναι ανάλογα τον οργανισμό.
 #135825  από Rena
 Σάβ Μαρ 18, 2023 12:04 pm
Kalispera Dora.. Ki ego arxisa to kesimpta prosfata tin proigoumeni pempti ekana tin 3 enesi.Mporo na po oti stin proti imoun xalia meta ap 6 ores pou ekana tin enesi ixa rigous pounouse olo to soma mou ki idrona sinexia.afto kratise to proto 24oro.Stin 2 enesi de ixa sxedon tipota mono ena apolo ponokefalo.apla exo paratirisi meta tin 2 enesi tholoni to aristero mou mati to exi paratirisi auto kanis?
 #135829  από ItsDora
 Δευ Μαρ 20, 2023 10:10 pm
Καλησπέρα !! Στην 2η ένεση που έχω κάνει δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο σχετικά με το μάτι . Το μόνο σύμπτωμα που είχα τώρα είναι πονόλαιμος και μπούκωμα .
 #135878  από Denia
 Τρί Απρ 18, 2023 1:08 am
Καλησπέρα σε όλους και Χριστός Ανέστη!

Είπα να γράψω λίγο την εμπειρία μου με kesimpta ώστε να βοηθήσω όποιον μπορώ.
Το ξεκίνησα πριν μια εβδομ΄άδα και ενώ ήμουν απολύτως προετοιμεσμένη να φάω πυρετό και όλες τις πληγές του Φαράω στη μάπα είχα 0 παρενέργειες. Ναι καλά διαβάζετε. 0. Τώρα για ΄κάποιον που δεν έχει πάρει ποτέ τροποποιητικά φάρμακα μπορεί να μην φαίνετααι περίεργο. Ωστόσο να σημειώσω :
1. Το tecfidera κόντεψε να με στείλει στον άλλο κόσμο.
2. το tysabri όλα τα χρόνια που το έπαιρνα με έκανε σαν Ζομπι. Από την 1η κιόλας δοση.

Ώντας λοιπόν όπως οι περισσότεροι ασθενείς με ΣΚΠ που διαγνωστήκαμε τα τελευταία χρόνια (της εποχής των ιντερνέτς δηλαδή) Κάνω παρ΄άληλα διάφορα πράγματα ωστε να βοηθήσω το σώμα μου σ αυτή τη διαδικασία. Δεν γνωρίζω αν αυτό βοήθησε στο να μην έχω παρενέργειες αλλά θα σας τα αναφέρω όπως και χει.

1. 2 βδομαδες πριν την πρώτη ένεση. Και με την ευακριία της θρησκευτικής γιορτής του ΠΑΣΧΑ έκανα διαλλειμματικη νηστεία (16/8) χωρίς να τη σπάσω ούτε για ένα φυστικάκι.
2. Παίρνω βιταμίνη D 200ui κάθε μέρα σταθερά εδώ και πολύ καιρό
3. Τρώω ο,τι υπάρχει στον κατάλογο και βοηθά στην ισορροπία της χλωρίδας του στομάχου. Κοκκινα μήλα , φράουλες, γιαούρτια, διατροφική μαγιά. κλπ.
4. Έκανα και κάνω φουλ διαλογισμό, υπενθυμ΄ίζοντας στο σ΄ψμα μου πως αυτή η αγωγή που έρχεται είναι για να μας κάνει καλό. (οι αλλεργικές αντιδράσεις πολύ συχνά εχουν ψυχολογική βάση)
5. Το λευκο ψωμί και η ζάχαρη έχουν κοπεί εδώ και χρονια μαχαίρι.
6. Δεν καπνίζω.

Αυτά! Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
 #135879  από Sunlight
 Παρ Απρ 21, 2023 11:49 pm
Denia έγραψε: Τρί Απρ 18, 2023 1:08 am Καλησπέρα σε όλους και Χριστός Ανέστη!

Είπα να γράψω λίγο την εμπειρία μου με kesimpta ώστε να βοηθήσω όποιον μπορώ.
Το ξεκίνησα πριν μια εβδομ΄άδα και ενώ ήμουν απολύτως προετοιμεσμένη να φάω πυρετό και όλες τις πληγές του Φαράω στη μάπα είχα 0 παρενέργειες. Ναι καλά διαβάζετε. 0. Τώρα για ΄κάποιον που δεν έχει πάρει ποτέ τροποποιητικά φάρμακα μπορεί να μην φαίνετααι περίεργο. Ωστόσο να σημειώσω :
1. Το tecfidera κόντεψε να με στείλει στον άλλο κόσμο.
2. το tysabri όλα τα χρόνια που το έπαιρνα με έκανε σαν Ζομπι. Από την 1η κιόλας δοση.

Ώντας λοιπόν όπως οι περισσότεροι ασθενείς με ΣΚΠ που διαγνωστήκαμε τα τελευταία χρόνια (της εποχής των ιντερνέτς δηλαδή) Κάνω παρ΄άληλα διάφορα πράγματα ωστε να βοηθήσω το σώμα μου σ αυτή τη διαδικασία. Δεν γνωρίζω αν αυτό βοήθησε στο να μην έχω παρενέργειες αλλά θα σας τα αναφέρω όπως και χει.

1. 2 βδομαδες πριν την πρώτη ένεση. Και με την ευακριία της θρησκευτικής γιορτής του ΠΑΣΧΑ έκανα διαλλειμματικη νηστεία (16/8) χωρίς να τη σπάσω ούτε για ένα φυστικάκι.
2. Παίρνω βιταμίνη D 200ui κάθε μέρα σταθερά εδώ και πολύ καιρό
3. Τρώω ο,τι υπάρχει στον κατάλογο και βοηθά στην ισορροπία της χλωρίδας του στομάχου. Κοκκινα μήλα , φράουλες, γιαούρτια, διατροφική μαγιά. κλπ.
4. Έκανα και κάνω φουλ διαλογισμό, υπενθυμ΄ίζοντας στο σ΄ψμα μου πως αυτή η αγωγή που έρχεται είναι για να μας κάνει καλό. (οι αλλεργικές αντιδράσεις πολύ συχνά εχουν ψυχολογική βάση)
5. Το λευκο ψωμί και η ζάχαρη έχουν κοπεί εδώ και χρονια μαχαίρι.
6. Δεν καπνίζω.

Αυτά! Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Έφτιαξες προφίλ μόνο και μόνο για να γράψεις αυτούς τους διθυράμβους; Επίσης έφτιαξες και νέο θέμα επί αυτού κάνοντας copy paste? Επίσης έφτιαξες προφίλ και την ίδια μέρα ποσταρες αυτό, επίσης δεν έχεις οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Να σε ρωτήσω κάτι χωρίς να παρεξηγηθώ...

Σου κόβει μισθό η Novartis???