• Τecfidera και εξετασεις αιματος

• Θεματολογία για το φουμαρικό διμεθυλεστέρα (Tecfidera, dimethyl fumarate, BG-12), χάπι για την πολλαπλή σκλήρυνση.
Θεματολογία για το φουμαρικό διμεθυλεστέρα (Tecfidera, dimethyl fumarate, BG-12), χάπι για την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #135578  από pocahontas
 Δευ Οκτ 10, 2022 1:06 am
Καλησπερα στην ομαδα. Εχω ξεκινησει το tecfidera πριν 4μιση μηνες.
Η ερωτηση μου ειναι σε σας ο γιατρος σας καθε ποτε σας ειπε να κανετε εξετασεις αιματος μετα την εναρξη της θεραπειας?
 #135582  από Pennyk
 Τετ Οκτ 12, 2022 11:35 pm
Καλησπέρα,
Παίρνω από το 2020 tecfidera.
Στην αρχή έκανα κάθε 3 μήνες εξετάσεις αίματος και τώρα κάνω κάθε 6 μήνες αυστηρά.
Μέχρι τώρα δεν με πειράζει καθόλου σαν φάρμακο και ουτε έχω ιδιαίτερες παρενέργειες.
 #135585  από pocahontas
 Τρί Οκτ 18, 2022 1:30 am
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Εγω ειμαι στον 5ο μηνα. Εχεις δει βελτιωση με τη θεραπεια?
 #135590  από Pennyk
 Τετ Οκτ 19, 2022 10:33 pm
Μετά από δύο χρόνια είμαι σταθερή, δεν έχει εμφανιστεί καινούργια εστία και δεν έχω πάθει κάποια υποτροπή οπότε μαλλον κάνει δουλειά.
Γενικά απ' ότι μου είχε πει ο γιατρός μου θέλουν το χρόνο τους οι θεραπείες..πχ είχα 2 μεγάλες ενεργές εστίες που ήταν πιο πρόσφατες σε σχέση με τις υπόλοιπες και μέσα σε 2 χρόνια έχουν μικρύνει λίγο και πλέον είναι ανενεργές..οι υπόλοιπες έχουν μείνει ίδιες...οπότε δείχνει να λειτουργεί η θεραπεία..
 #135595  από Pennyk
 Παρ Οκτ 28, 2022 12:34 am
Όχι κατευθείαν με αυτη ξεκίνησα.
Απ' ότι μου είχαν πει είχε τις λιγότερες παρενέργειες..
 #135609  από Takis1984
 Τρί Νοέμ 08, 2022 9:29 am
Pennyk έγραψε: Τετ Οκτ 19, 2022 10:33 pm Μετά από δύο χρόνια είμαι σταθερή, δεν έχει εμφανιστεί καινούργια εστία και δεν έχω πάθει κάποια υποτροπή οπότε μαλλον κάνει δουλειά.
Γενικά απ' ότι μου είχε πει ο γιατρός μου θέλουν το χρόνο τους οι θεραπείες..πχ είχα 2 μεγάλες ενεργές εστίες που ήταν πιο πρόσφατες σε σχέση με τις υπόλοιπες και μέσα σε 2 χρόνια έχουν μικρύνει λίγο και πλέον είναι ανενεργές..οι υπόλοιπες έχουν μείνει ίδιες...οπότε δείχνει να λειτουργεί η θεραπεία..
Καλημέρα επειδή είμαι καινούργιος στο ΄χ΄ώρο της σκλήρυνσης έχω ξεκινήσει και εγώ αγωγή 5 μήνες με το συγκεκριμένο φάρμακο . Ήθελα να σε ρωτήσω μετά από πόσο καιρό έκανες την πρώτη μαγνητική?
 #135611  από Pennyk
 Τετ Νοέμ 09, 2022 1:52 am
Καλησπέρα!! Καλή δύναμη εύχομαι σε όλους!! Ουσιαστικά απ όταν έγινε η διάγνωση έκανα κάθε 6 μήνες μαγνητικές και αιματολογικές... Τώρα τον Οκτώβριο που είδαμε πάλι όλες τις εξετάσεις μου είπε ο γιατρός ότι πλέον θα κάνω μαγνητικές κάθε χρονο αλλά αιματολογικές κανονικά κάθε 6 μήνες...
Παρακολουθούσαμε και μια καινούργια εστία που είχε βρεθεί.. δε ξέραμε αν εμφανίστηκε το διάστημα από τη διάγνωση μέχρι να ξεκινήσω την αγωγή ή αν ήταν το πρώτο εξάμηνο που έπαιρνα τα χάπια...πάντως πλέον είναι και αυτή ανενεργή..
 #135616  από Takis1984
 Πέμ Νοέμ 10, 2022 6:46 pm
Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου εμενα μου ειπε την πρωτη μαγνητικη απο την πρωτη φορα φορα που ξεκινησα την αγωγη θα την κανω την μαγνητικη σε 8 μηνες!Ας ελπισουμε οτι θα υπαρχει βελτιωση με τις εστιες...ειχα 2 ενεργες σε βουβο σημειο χωρις συμπτωματα ευτυχως..
 #135617  από Pennyk
 Παρ Νοέμ 11, 2022 1:06 am
Μια χαρά!! Να είσαι συνεπής με τις εξετάσεις σου και τα ραντεβού στο γιατρό..
Προσεχε τη διατροφή και ψυχολογία σου και όλα θα πάνε καλά!!