• Ασφαλιστική ικανότητα

  • Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #135373  από marios
 Κυρ Ιούλ 17, 2022 6:44 pm
Εύχομαι να είστε όλοι καλά. Θα ήθελα την βοήθεια σας. Το κατάστημα που δούλευα για παραπάνω από 7 χρόνια δυστυχώς έκλεισε. Κάνω θεραπεία με ταισαμπρι εδώ και σχεδόν 2 χρόνια και εδώ έρχεται η ερώτηση. Για όσο είμαι στο ταμείο δεν έχω πρόβλημα με την προμήθεια του φαρμάκου από τον ΕΟΠΥΥ αλλά όταν θα τελειώσει το ταμείο και δεν έχω βρει ακόμα δουλειά τι θα γίνει;; Η αλήθεια είναι ότι έχω αγχωθει λίγο με αυτό το ζήτημα αν και είμαι σε αναζήτηση νέας εργασίας αλλά στην περίπτωση που δεν βρω μέχρι τότε. Επίσης είμαι στη διαδικασία δημιουργίας φακέλου για να περάσω επιτροπή από Σεπτέμβρη. Όποιος γνωρίζει ας δώσει τα φώτα του. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 #135374  από Φαίδρα
 Δευ Ιούλ 18, 2022 8:12 am
Καλημέρα Μάριε. Και οι ανασφάλιστοι δικαιούμαστε τα φάρμακα αυτά δωρεάν κανονικά. Δεν αλλάζει κάτι δηλαδή ως προς αυτό μην σε αγχώνει καθόλου. Γράφονται όλα στον ΑΜΚΑ σου. Καλή επιτυχία στην επιτροπή.
 #135375  από marios
 Δευ Ιούλ 18, 2022 8:23 am
Ευχαριστώ πολύ Φαίδρα για την άμεση απάντηση. Με καθησύχασες λίγο για την υπόθεση του φαρμάκου. Να είσαι καλά
 #135380  από waterfall
 Τρί Ιούλ 19, 2022 8:58 am
Πέρασα από ΚΕΠΑ πρόσφατα, οπότε ρώτα με για τις απορίες σου.
 #135397  από marios
 Παρ Ιούλ 22, 2022 11:45 am
Ευχαριστω πολύ για το ενδιαφέρον waterfall αλλά δεν ξέρω τι να ρωτησω για το συγκεκριμένο θέμα του ΚΕΠΑ γιατι απλά δεν το γνωρίζω καθόλου. εγω θα παω με τον φακελό μου και οτι γίνει. πιστέυεις οτι πρεπει να προσέξω κατι η να εχω τον νου μου σε κατι συγκεκριμένο??
 #135398  από waterfall
 Σάβ Ιούλ 23, 2022 10:58 am
Για να καταλάβεις, εγώ έχω πρωτοπαθώς προϊούσα μορφή με εγκατεστημένο κινητικό πρόβλημα, περπατάω δύσκολα και με μπαστούνι αλλά παρόλα αυτά στο κινητικό κομμάτι μου έδωσαν μόνο 50% (στο κινητικό κομμάτι σου δίνουν ξεχωριστό ποσοστό). Αν μου έδιναν 67% στην κίνηση θα μπορούσα να πάρω το εξωιδρυματικό επίδομα. Εγώ έχω και ψυχιατρικό πρόβλημα οπότε το συνολικό ποσοστό μου ήταν 82% και επειδή έχω αρκετά ένσημα θα πάρω σύνταξη αναπηρίας (για 2 χρόνια και μετά θα πρέπει να ξαναπεράσω από επιτροπή). Με λίγα λόγια, είναι αρκετά δύσκολο αν δεν έχεις πολύ σοβαρό κινητικό πρόβλημα και σοβαρές ορθοκυστικές διαταραχές να σου δώσουν το 67% που χρειάζεσαι για να πάρεις το προνοιακό επίδομα (αν δεν έχεις τα απαιτούμενα ένσημα) ή τουλάχιστον το 50% αν έχεις τα απαραίτημα ένσημα και είσαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ (μόνο το ΙΚΑ σου δίνει από 50% και πάνω, όχι όλα τα υπόλοιπα ταμεία).

Το ποσοστό που δίνουν στη σκλήρυνση ξεκινάει από 35%. Εσύ σε τι κατάσταση βρίσκεσαι; Πας για προνοιακό επίδομα ή αναπηρική σύνταξη; 'Εχεις καταθέσει ήδη τα χαρτιά σου; Αν έχεις πάντως και κάποια δεύτερη πάθηση (π.χ. ψυχιατρική) βοηθάει στο να σου ανέβει το συνολικό ποσοστό.
 #135400  από marios
 Κυρ Ιούλ 24, 2022 5:11 pm
Εγώ έχω κινητικό θέμα και ορθοκυστικες διαταραχές. Όχι δεν περπατάω με μπαστούνι. Κάνω φυσικοθεραπείες και εύχομαι να επανέλθω. Δεν πάω για κάτι συγκεκριμένο. Για ότι δικαιουμε. Έχω ένσημα από το 2022 αυτή τη στιγμή είμαι στο ταμείο ανεργίας . Δεν έχω κατάθεση ακόμα φάκελο από Σεπτέμβρη μου είπε ο ιατρός