• Δανειστική βιβλιοθήκη

  • Για συζητήσεις και ανάρτηση θεμάτων άσχετα με την πάθηση της ΣΚΠ.
Για συζητήσεις και ανάρτηση θεμάτων άσχετα με την πάθηση της ΣΚΠ.
 #128360  από eleni POL
 Σάβ Ιούλ 22, 2017 12:07 pm
sofia13 έγραψε:Μου λείπετε ρε παιδιά......
Έρμο και ορφανό το ''ΣΠΙΤΙ '' μας χωρίς εσάς-εμάς όλους μας...
ΕΛΑΤΕ ΠΑΛΙ ....ΓΥΡΙΣΤΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ....
ΟΚ , Τα λάθη είναι ανθρώπων έργα πάντα , αλλά ξεκακιώστε βρέ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ...
Ντρέπομαι να ξαναπαρακαλέσω .....οκ;
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

Sofia

:emojis-4:
 #132300  από eleni POL
 Πέμ Δεκ 05, 2019 11:23 pm
καλημέρα

Μια μικρη ιστορια (,δε βρηκα σε ποιον ανηκει) ,εκανα μια ελ .μεταφραση για να το μοιραστώ.

Η διαφορετικότητα `δεν είναι ελάττωμα,θα του εβαζα τίτλο.

"Ένας ιδιοκτήτης καταστήματος έβαλε μια πινακιδα πάνω από την πόρτα του που ελεγε:" Κουτάβια προς πώληση ".

Πινακιδες όπως αυτη έχουν πάντα έναν τρόπο προσέλκυσης μικρών παιδιών και, χωρίς έκπληξη, ένα αγόρι είδε το σημέιωμα και πλησίασε τον ιδιοκτήτη. «Πόσο τα πουλάτε τα κουτάβια;» ρώτησε.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος απάντησε: «Από $ 30 έως $ 50».
Το μικρό αγόρι έβγαλε κάποια ψιλα από την τσέπη του. «Έχω μονο $ 2.37», είπε. «Μπορώ να τα κοιτάξω;»

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος χαμογέλασε και σφύριξε. Από το σπιτάκι ήρθε η Lady, ξ οποία έτρεξε στο διάδρομο του καταστήματός του ακολουθούμενη από πέντε μικροσκοπικές μπάλες.

Ένα κουτάβι ήταν πολύ πίσω. Αμέσως το μικρό αγόρι ξεχώρισε την καθυστέρηση που ειχε το κουτάβι και είπε: «Τι συμβαίνει με το μικρό σκυλί;»

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος εξήγησε ότι ο κτηνίατρος είχε εξετάσει το μικρό κουτάβι και είχε ανακαλύψει ότι δεν είχε υποδοχή ισχίου. Θα ήταν πάντα κουτσό. Θα ήταν πάντα κουρασμένο.

Το μικρό αγόρι ενθουσιαστηκε. «Αυτό είναι το κουτάβι θέλω να αγοράσω».

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είπε: «Όχι, δεν θέλεις να αγοράσετε αυτό το μικρό σκυλί. Αν τον θέλεις πραγματικά, θα τον σου δώσω. "
Το μικρό αγόρι ήταν αρκετά αναστατωμένο. Κοίταξε κατευθείαν στα μάτια του κατόχου του καταστήματος, δείχνοντας το δάχτυλό του, και είπε: «Δεν θέλω να τον δώσετε ετσι σε μένα. Αυτό το μικρό σκυλί αξίζει κάθε ποσό τόσο πολύ όσο όλα τα άλλα σκυλιά και θα πληρώσω την πλήρη τιμή. Στην πραγματικότητα, θα σας δώσω 2.37 δολάρια τώρα και 50 σεντ το μήνα, μέχρι να τον πληρώσω ».

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος απάντησε: «Δεν θέλετε πραγματικά να αγοράσετε αυτό το μικρό σκυλί. Ποτέ δεν θα είναι σε θέση να τρέξει και να πηδήσει και να παίξει μαζί σου όπως και τα άλλα κουτάβια ».

Προς έκπληξή του, το μικρό αγόρι έπεσε κάτω και γύρισε το παντελόνι του για να αποκαλύψει ένα άσχημα στριμμένο, παγιδευμένο αριστερό πόδι υποστηριζόμενο από ένα μεγάλο μεταλλικό στήριγμα. Κοίταξε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και απάντησε απαλά:
«Λοιπόν, εγώ δεν τρέχω τόσο καλά , και το μικρό κουτάβι θα χρειαστεί κάποιον που καταλαβαίνει!»
Puppies For Sale.

“A shop owner placed a sign above his door that said: ‘Puppies For Sale.’

Signs like this always have a way of attracting young children, and to no surprise, a boy saw the sign and approached the owner; ‘How much are you going to sell the puppies for?’ he asked.

The store owner replied, ‘Anywhere from $30 to $50.’

The little boy pulled out some change from his pocket. ‘I have $2.37,’ he said. ‘Can I please look at them?’

The shop owner smiled and whistled. Out of the kennel came Lady, who ran down the aisle of his shop followed by five teeny, tiny balls of fur.

One puppy was lagging considerably behind. Immediately the little boy singled out the lagging, limping puppy and said, ‘What’s wrong with that little dog?’

The shop owner explained that the veterinarian had examined the little puppy and had discovered it didn’t have a hip socket. It would always limp. It would always be lame.

The little boy became excited. ‘That is the puppy that I want to buy.’

The shop owner said, ‘No, you don’t want to buy that little dog. If you really want him, I’ll just give him to you.’

The little boy got quite upset. He looked straight into the store owner’s eyes, pointing his finger, and said;‘I don’t want you to give him to me. That little dog is worth every bit as much as all the other dogs and I’ll pay full price. In fact, I’ll give you $2.37 now, and 50 cents a month until I have him paid for.’

The shop owner countered, ‘You really don’t want to buy this little dog. He is never going to be able to run and jump and play with you like the other puppies.’

To his surprise, the little boy reached down and rolled up his pant leg to reveal a badly twisted, crippled left leg supported by a big metal brace. He looked up at the shop owner and softly replied, ‘Well, I don’t run so well myself, and the little puppy will need someone who understands!'”
 #132556  από Στάθης
 Σάβ Φεβ 08, 2020 1:08 pm
8 πράγματα που μας έμαθε ο Μικρός Πρίγκιπας για τη ζωή

Εικόνα

Αν υπάρχει ένα βιβλίο που έχει αγαπηθεί φοβερά από μικρούς και μεγάλους, αυτό είναι ο ‘Μικρός Πρίγκιπας’ του Antoine de Saint-Exupéry, το γεγονός μάλιστα ότι έχει μεταφραστεί σε 300 γλώσσες (!) αποδεικνύει πόσο πολύ έχει επηρεάσει τον κόσμο.

Ο φανταστικός αυτός Πρίγκιπας ήταν, είναι και θα είναι, το μικρό παιδί που κρύβουμε όλοι μέσα μας· αυτό που κάνει τις πιο σωστές ερωτήσεις, βλέπει τον κόσμο με τελείως διαφορετικό τρόπο και δεν φοβάται να πει στους ενήλικες σκληρές αλήθειες. Λίγο πριν κλείσει τα 78 του χρόνια το βιβλίο του Antoine de Saint-Exupéry, κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση στα 8 πράγματα που μας έμαθε ο ‘Μικρός Πρίγκιπας’.

#1 Να μην σκοτώνεις τη φαντασία σου

Όταν ο αφηγητής ζωγραφίζει έναν βόα που χωνεύει έναν ελέφαντα και το δείχνει σε ενήλικες, η απάντηση που παίρνει είναι ότι το σκίτσο του μοιάζει με καπέλο, κάτι που δείχνει ότι όλοι έχουν χάσει την φαντασία που είχαν ως παιδιά και αντιλαμβάνονται με βαρετό τρόπο τα πράγματα γύρω τους.

#2 Να μην καταπιέζεις τα συναισθήματά σου

Όταν ο Μικρός Πρίγκιπας αρχίζει να υπονοεί ότι θέλει να εξερευνήσει και άλλους πλανήτες, το λουλούδι του- το οποίο έχει φροντίσει στοργικά- υποστηρίζει ότι δεν τον χρειάζεται και ότι μπορεί να ζήσει μόνο του. Κάπως έτσι, ο Μικρός Πρίγκιπας το εγκαταλείπει, κάτι που δείχνει ότι δεν πρέπει να καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας αλλά να μιλάμε για αυτά και να ζητάμε αυτό που θέλουμε από τους ανθρώπους που έχουμε στη ζωή μας.

#3 Να μην κρίνεις τους άλλους πριν από σένα

Στον πρώτο πλανήτη που πηγαίνει ο Μικρός Πρίγκιπας, συναντάει ένα βασιλιά που είναι ολόκληρος ο πληθυσμός του πλανήτη του και υποστηρίζει ότι κυβερνάει τα πάντα στον κόσμο. Αν και ο Μικρός Πρίγκιπας δεν μπορεί να κατανοήσει τι είναι αυτό που πραγματικά κάνει ο βασιλιάς, το μάθημα που παίρνει από αυτή τη συνάντηση είναι ότι το να κρίνεις τον εαυτό σου είναι πολύ πιο δύσκολο και ορισμένες φορές πιο σημαντικό από το να κρίνεις τους άλλους. Ενώ σημειώνεται ότι μόνο αν κρίνουμε τον εαυτό μας μπορούμε να εξελιχθούμε ως άτομα.

#4 Να μην παίρνεις πολύ σοβαρά τον εαυτό σου

<p>Παρακάτω στην ιστορία, ο Μικρός Πρίγκιπας συναντάει έναν επιχειρηματία, ο οποίος είναι φοβερά απασχολημένος και μετράει συνέχεια τα αστέρια του γαλαξία ώστε να του ανήκουν στο τέλος. ”Τα διαχειρίζομαι. Τα μετράω όλα και τα ξαναμετράω. Είναι δύσκολη δουλειά αλλά είμαι σοβαρός άνθρωπος” του λέει χαρακτηριστικά. Ο τρόπος όμως που βλέπει τον εαυτό του τον έχει οδηγήσει να ζει μια βαρετή, μονότονη και μοναχική ζωή, καθώς δεν μπορεί να αντιληφθεί την ομορφιά που κρύβουν τα αστέρια που μετράει συνέχεια.</p>

#5 Να μην ξεχνάς να απολαμβάνεις τη ζωή

Αργότερα ο Μικρός Πρίγκιπας επισκέπτεται έναν πλανήτη, όπου ζει ένας άνθρωπος που το μόνο που κάνει όλη μέρα είναι να σβήνει και ανάβει μια λάμπα όταν νυχτώνει και όταν ξημερώνει. Μόνο που ο πλανήτης κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον ήλιο ανά 1 λεπτό, κάπως έτσι ο άνθρωπος αυτός σπαταλάει μήνες ολόκληρους δουλεύοντας χωρίς να απολαμβάνει τη ζωή του, που περνάει τόσο γρήγορα.

Εικόνα

#6 Να μην φοβάσαι το διαφορετικό γιατί μπορεί να σε μάθει κάτι

Μια από τις πιο δυνατές στιγμές του βιβλίου είναι η συνάντηση του
Μικρού Πρίγκιπα με μια αλεπού, ένα ζώο που είναι γνωστό για τις ύπουλες
προθέσεις του, γεγονός που το εμποδίζει να κάνει φίλους. Η αλεπού,
λοιπόν, είναι εκείνη που του δίνει 3 σημαντικά μαθήματα για τη ζωή.

”Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά, την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν”

”Είναι ο χρόνος που έχεις ξοδέψει για το τριαντάφυλλό σου, που κάνει το τριαντάφυλλό σου τόσο σημαντικό”

”Γίνεσαι υπεύθυνος, για πάντα, για ό,τι εξημερώνεις”

#7 Να εκτιμάς όσα έχεις στη ζωή

Ακόμα και όταν βρίσκεται σε ένα κήπο γεμάτο με πανέμορφα
τριαντάφυλλα, ο Μικρός Πρίγκιπας δεν μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται
το δικό του τριαντάφυλλο, γιατί πολύ απλά είναι αναντικατάστατο στη ζωή
του.

”Σίγουρα, κάποιος τυχαίος περαστικός, βλέποντας το δικό μου λουλούδι θα νόμιζε πως σας μοιάζει. Μα, από μόνο του αυτό, είναι πιο σημαντικό από όλα εσάς, γιατί εγώ το ποτίζω, το προφυλάσσω κάτω από ένα γυάλινο δοχείο. Γιατί είναι αυτό που εγώ προφύλαξα με το παραβάν. Γιατί αυτό είναι που του σκότωσα τις κάμπιες (εκτός από δυο ή τρεις που τις άφησα για να γίνουν πεταλούδες). Γιατί αυτό είναι εκείνο που το άκουσα να παραπονιέται ή να περηφανεύεται ή, μάλιστα, μερικές φορές να σωπαίνει. Γιατί είναι το τριαντάφυλλό μου”

#8 Καμιά φορά πρέπει να αφήνεις ελεύθερους να φύγουν αυτούς που αγαπάς

Ο αφηγητής του βιβλίου, όσο και αν αγαπάει τον Μικρό Πρίγκιπα
συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να τον κρατήσει μαζί του στη Γη γιατί
ξέρει ότι θα υποφέρει. Πριν φύγει ο Μικρός Πρίγκιπας του λέει ”Όταν θα
κοιτάζεις τον ουρανό τη νύχτα, αφού πια θα έχω κατοικήσει εγώ σε ένα από
όλα και θα γελάω σε κάποιο από αυτά, τότε για εσένα θα είναι σαν να
γελάνε όλα τα αστέρια. Εσύ θα έχεις αστέρια που ξέρουν να γελάνε”. Και
αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα του βιβλίου, γιατί καμιά
φορά το να αφήνεις κάποιον να φύγει από το πλευρό σου είναι η μεγαλύτερη
απόδειξη ότι τον αγαπάς.

https://www.dinfo.gr/8-%cf%80%cf%81%ce% ... %ba%ce%b9/
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47