• Ενημερώσεις ασφάλειας του FDA για το CCSVI

  • Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #127740  από Tassos
 Πέμ Απρ 20, 2017 12:35 pm
Τις Ενημερώσεις ασφάλειας του FDA για το CCSVI τις έχετε δει;

https://www.fda.gov/MedicalDevices/Safe ... 303318.htm
και
https://www.fda.gov/MedicalDevices/Safe ... 545286.htm

μέσες άκρες λέει ότι δεν είναι και πολύ ασφαλής η διάνοιξη με καθετήρα στις φλέβες.
 #127749  από Στάθης
 Πέμ Απρ 20, 2017 6:48 pm
Το FDA (και αρκετοί νευρολόγοι) στηρίζεται σε δύο θανάτους όταν είχε ξεκινήσει το σούσουρο με την ΧΕΝΦΑ στην Αμερική, ένας εκ τον δύο οφειλόταν σε πείραμα με Stent, ενώ ο Zamboni ήταν ενάντια σε τέτοιες πειραματικές πρακτικές, και ο άλλος οφειλόταν σε φάρμακο αντιθρομβωτικό μετά την επέμβαση.

Η CCSVI δεν είναι αθώα και το μήνυμα του FDA οφείλεται κυρίως στους τσαρκαλτάνους αγγειοχειρούργους που βγήκαν από το πουθενά και έπαιζαν με τις φλέβες ανθρώπων χωρίς την παραμικρή ιδέα για το θα συμβεί και μάλιστα με Stents που δεν μπάινουν σε φλέβες. Αυτό και στην Ελλάδα συνέβη αλλά ευτυχώς σήμερα υπάρχει ειδική ομάδα εκπαιδευμένη από την Ιταλία (πηγή της ΧΕΝΦΑ) με state of the Art πρακτική πάνω στην ΧΕΝΦΑ. Είμαστε γενικά πάρα πολύ τυχεροί και δεν το γνωρίζουμε.

Είναι απίστευτο γελοία η παράγραφος* που στηρίζεται το FDA για την CCSVI και δείχνει πως από την αρχή το CCSVI ήταν ενάντια στα δισεκατομμυριούχα πρωτόκολλα των νευρολογοφαρμακοβιομηχανιών. Π.χ. σκέψου ότι μόλις έκανα την επέμβαση ΧΕΝΦΑ έκοψα τα φάρμακα της ΣΚΠ, οπότε από εμένα έχουν χάσει πάνω από 60000 ευρώ εδώ και 7 χρόνια.

Σκέψου... π.χ. μοιράζουν άφοβα φάρμακα σαν το Tysabri, για το οποίο έχουν φτιάξει και Premiership με πινακάκια για τους θανάτους από PML κάθε χρόνο, φαντάζομαι ότι σε λίγο θα συμπεριλάβουν και στο κουπόνι του Σαββάτου. Φαντάσου ότι σε κάθε θάνατο PML ανεβοκατεβαίνει ο χρηματιστηριακός δείκτης της εταιρίας παραγωγής του φαρμάκου, δηλαδή για αυτούς παιχνίδι, για μας ο εφιάλτης.

Επίσης θυμίζω ότι με το Gilenya είχαν πεθάνει 12 άνθρωποι κατά της τρίτη φάση μελέτη της γεμάτο σκάνδαλα εταιρίας Novartis, κατά το πλείστον από καρκίνο. Αυτό κατά της πειραματική φάση του φαρμάκου, σήμερα φαντάζομαι ότι ο αριθμός μάλλον δεν έχει μείνει εκεί. Ας μην μιλήσω για τις χημειοθεραπείες της ΣΚΠ, γιατί εκεί γίνεται μακελειό....

Γενικά Τάσο, υπάρχει μεγάλος δόλος στην πολλαπλή σκλήρυνση. ΤΟ αν η ΧΕΝΦΑ είναι μία από αυτές δεν με νοιάζει γιατί απλούστατο έπαψα να το συνδέω. Το αν είναι πάθηση από μόνη της όμως, σε μένα αποδείχτηκε περίτρανα, όπως και αρκετούς γνωστούς και γνωστές μου (που κατά τύχη πάσχουν και από ΣΚΠ).*Adverse Events: CCSVI procedures have been associated with serious, even fatal, complications. The FDA has received reports of one patient who died from bleeding in the brain and one patient who suffered permanent paralysis from a stroke after CCSVI treatment. Other serious complications of the CCSVI procedure reported primarily as individual incidents or case series in medical journals include: at least one death, stents migrating from their original location to another part of the body (including the heart), venous injury, blood clots forming in the jugular vein or in stents, blood clots in a vein in the brain, cranial nerve damage, and abdominal bleeding. The frequency of these serious complications is not known.