• ΦΡΕΣΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #127128  από NavSeal23
 Παρ Μαρ 03, 2017 10:12 am
Είχα διαβάσει σε άρθρο του 2014 ότι από το πανεπιστήμιο του Bristol είχανε προχωρήσει στην ανακάλυψη ότι αν φερθούν στην αντιμετώπιση των αυτοανοσων όπως καταπολεμούν τις αλλεργίες, πιθανόν να έχουν τα ίδια αποτελέσματα. Αυτό θα προσπαθήσω να το μεταφράσω με δικά μου λόγια, όπως στις αλλεργίες χρησιμοποιούν μικρές δόσεις αλλεργιογονων στον οργανισμό και σιγά σιγά αυξάνουν τη δόση, ώστε να συνηθίσει το ανοσοοποητικο να μην αντιδρά στο αλλερφιογονο, έτσι σκέφτηκαν ότι μπορεί να γίνει στα αυτοανοσα και συγκεκριμένα στη σκλήρυνση η θεωρία είναι ως εξής. Το ανοσοοποητικο αντιδρά σε διάφορα είδη πρωτεϊνών από τα οποία αποτελείται η μυελίνη στην σκλήρυνση. Με μια διαδικασία που δε θυμάμαι να την περιγράψω, δημιουργούν έναν ορο που έχει τα είδη πρωτεϊνών (η κάπως ετσι) τα οποία αντιδρά το ανοσοποιητικο ώστε να το κάνουν να μάθει ότι δεν αποτελεί κίνδυνο - απειλή και σιγά σιγά να απεναισθητοποιηθει το ανοσοποιητικο σε αυτή την αντίδραση. Αυτό ανέλαβε να βγάλει σαν φάρμακο η εταιρία apitope.
Το έψαξα και βρήκα ανακοίνωση της εταιρίας από 21/02/2017. Φρεσκότατη ανακοίνωση δηλαδή κάτι παραπάνω από δέκα μέρες. Παραθέτω και το link και το κείμενο. Αφορά Phase IIa clinical

Apitope announces positive ATX-MS-1467 phase IIa data in relapsing Multiple Sclerosis

Hasselt, Belgium and Chepstow, UK: 21 February 2017 − Apitope, the drug discovery and development company focused on treating the underlying cause of autoimmune diseases, announces positive results from the Phase IIa clinical study of its lead product candidate, ATX-MS-1467, for the treatment of patients with multiple sclerosis.

The Phase IIa, open-label, one arm study evaluated the effects of ATX-MS-1467 in 19 patients with relapsing multiple sclerosis. The investigational product was administered intradermally (ID) every 2 weeks for 20 weeks. Following a dose titration of 50 and 200 μg in the initial 4 weeks of treatment a dose of 800μg was administered fortnightly for a further of 16 weeks.

There were statistically significant reductions in total and new T1 Gadolinium enhancing lesions measured using MRI during treatment as well as a significant reduction in the volume of T1 Gadolinium enhancing lesions. The data also showed a strong trend towards improvement in the Multiple Sclerosis Functional Composite (MSFC) score that is used clinically as an indicator of improvement in disability. There were no treatment related serious adverse events and the adverse event profile was mild.

Dr Keith Martin, Chief Executive Officer of Apitope, commented: “We are delighted with these positive results that confirm both clinical findings in our Phase Ib trial as well as preclinical results showing significant decreases in MRI detected lesions and disability in a standard multiple sclerosis model. We will continue to progress the development of ATX-MS-1467 as a treatment for multiple sclerosis and are currently preparing for a Phase IIb placebo controlled study to demonstrate clinical efficacy.”

Dr Jeremy Chataway, Consultant Neurologist, National Hospital for Neurology and Neurosurgery, London, commenting on the results said: “Having been the Chief Investigator on the previous Phase Ib study, it is pleasing to see these promising confirmatory Phase IIa results where ATX-MS-1467 has shown both an encouraging efficacy and an excellent safety and tolerability profile. While these patients were only treated for 20 weeks, results in a Phase IIb study with a longer treatment period will be interesting.”

The compound had previously completed a Phase I clinical study in six patients with secondary progressive multiple sclerosis (SPMS) and a second Phase I study in 43 relapsing multiple sclerosis patients, assessing safety and biological parameters. The latest results support the further development of ATX-MS-1467 in multiple sclerosis.

https://apitope.com/apitope-announces-p ... sclerosis/
 #127129  από NavSeal23
 Παρ Μαρ 03, 2017 10:40 am
Μακάρι να πάει καλά η όλη έρευνα και να είναι θετικά τα αποτέλεσματα και στις άλλες κλινικές δοκιμές διότι δεν στοχεύει σε καταστολή του ανοσοποιητικου αλλά στο να εξασθενίσει την αντίδραση του προς τα "μερη" από τα οποία αποτελείται η μυελίνη και να μην τα βλέπει σαν απειλή άρα να μην επιτίθεται στη μυελίνη όμως αφήνοντας το ανοσοποιητικο ανέπαφο και οπλισμένο για ασθένειες και κακοήθειες.

Να υπενθυμίσω ότι ATX-MS-1467 is an injection that aims to 'switch off' the immune system's attack on myelin.
 #127136  από aeras21
 Παρ Μαρ 03, 2017 5:01 pm
Ειμαι σχεδόν σίγουρος οτι σε λίγο καιρο, θα βρεθεί η οριστική θεραπεία και όλα θα είναι μια πικρή ανάμνηση.Εχω εμπιστοσυνη στους ερευνητές, διότι η παθηση μας έχει γίνει πλεον ευρεως γνωστή με πολλούς ασθενείς.Οι επιστήμονες στρέφονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις και το κουβάρι ξετυλιγεται σιγα σιγα. Εύχομαι κουραγιο και υπομονη σε όλους.θετική σκέψη και ο θεός πάντα δίπλα μας.
 #127138  από NavSeal23
 Παρ Μαρ 03, 2017 6:24 pm
Οι θεραπείες πια προσεγγίζουν από το να κατάστελουν το ανοσοποιητικο που λίγο βοηθαει τελικά και βασικά δημιουργεί και χίλιες δύο παρενέργειες, στο να εισάγουν στο σώμα αντιγονα (όπως γίνεται με τα εμβόλια για μια ασθένεια πχ) τα οποία δίνουν την πληροφορία στο ανοσοποιητικο, το εκπαιδευουν, να μην αναγνωρίζει σαν απειλή τα μέρη από τα οποία αποτελείται η μυελίνη και κατά συνεπεια να μην της επιτίθεται πια. Όπως σε έναν υγιή άνθρωπο. Αυτή η διαδικασία θα εφαρμοσθεί και για όλα τα αυτοανοσα. Η επιστήμη της ανοσολογιας έχει προχωρήσει τόσο πολύ, έχω φίλο μου συμμαθητή από το λύκειο που τελείωσε το διδακτορικό του Αγγλία σε Immunology και όταν του έστειλα το άρθρο και την ανακοίνωση μου είπε οτι η πρόοδος γίνεται με γεωμετρική πρόοδο τεράστια στον τομέα των αυτοανοσων. Ακόμα και τα πρώτα φάρμακα αυτού του τύπου να είναι ως ένα σημείο επιτυχημένα (εννοώ να μην πιάνουν σε όλους, να πιάνουν για ένα μεγάλο διάστημα η να χρειάζεται συνεχή έκθεση στα αντιγονα κτλ) όσο πάει οι επιστήμονες θα βρίσκουν καλύτερο τρόπο μεταφοράς του αντιγονου (χρειάζεται ένα μέσο όπως γνωρίζεται), θα μπορούν με τη βιοτεχνολογια να δημιουργήσουν αντιγόνο πιο δραστικό και έτσι θα φτάσουμε στο σημείο που τα αυτοανοσα θα αποτελούν παρελθόν. Κρατάω μικρό καλάθι από την έννοια του χρόνου, όχι του αποτέλεσματος. Το αποτέλεσμα ότι θα φτάσει εκεί θα φτάσει σίγουρα για όλα τα αυτοανοσα. Μικρό καλάθι κρατάω από θεμα χρόνου διότι για να φτάσουμε στο ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΝΟΣΟΙ ίσως θέλει 25-30 χρόνια. Δε ξέρω μπορεί και σε 10 να είμαστε εκεί και μπορεί και σε 5. Πάντως το πρώτο βήμα είναι στη φάση ΙΙb των κλινικών δοκιμών όπως διαβάζετε στην ανακοίνωση της εταιρίας. Και αν το προφίλ συνεχίσει έτσι με άπειρο ελάχιστα και μικρής σημασίας side effects όταν ολοκληρωθούν και αποδειχτεί η αποτέλεσματικοτητα, δε θα αργήσει να πάρει έγκριση. Και φυσικά για να κλείσω, την ώρα που είναι στη φάση αυτή η συγκεκριμένη εταιρία με το συγκεκριμένο, αλλά πόσα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια γυρίζουν στροφή στις έρευνες και αλλάζουν κατεύθυνση όπως σωστά γράφεις. Και να ξέρετε μικρή σημαδια μου είπε ο φίλος που ανέφερα παίζει ότι η αιτιολογία είναι αδύνατον να βρεθεί γιατί είναι πολυπαραγοντικοι νόσοι τα αυτοανοσα. Σημασια έχει το αποτέλεσμα ότι αν πάψει να αναγνωρίζει το ανοσοποιητικο μας σαν εχθρό ιστούς του σώματος μας μια και για πάντα δε μας νοιαζουν οι παράγοντες που το πυροδοτησαν. Το πώς και το πόσο θα ελπίζει ο καθένας δε θα σας το πω εγώ και ούτε και εγώ διασπειρω ελπίδες φυσικά, εγώ εκθέτω σε εσάς όλους αυτά που ανακαλύπτω και ψάχνω ταυτόχρονα με την άποψη μου και το δικό μου πιστεύω και τη δική μου ελπίδα με βάση πάντα αυτά που διαβάζω, συζητάω, ψάχνω. Το λέω γιατί σε πολλές αναρτήσεις πάντα βλέπω άτομα να θέλουν να πούνε σε άλλους, "ΜΗ ΠΕΤΆΜΕ ΣΕ ΣΎΝΝΕΦΑ,ΜΗΝ ΕΛΠΊΖΟΥΜΕ ΤΣΆΜΠΑ ΚΤΛ." Να έχετε ελπίδα γιατί γίνονται μεγάλες αλλαγές και ο τομέας της ανοσολογιας και της βιοτεχνολογιας αναπτύσσονται ραγδαία.
 #127145  από omg
 Σάβ Μαρ 04, 2017 1:16 am
εγω θα συμφωνησω για ολα οσα λες...μπορει να μην ειμαι και πολυ διαβασμενος...αλλα αυτη η γεωμετρικη προδος δεν μπορω να την κατανοησω, διοτι βλεπω οτι για την νοσο αυτην υπαρχει ο μονος τροπος προσεγγισης με ανοσοτροποποιητικη αγωγη...που απο οτι εχω καταλαβει ολα ειναι τα ιδια πανω κατω απλα αλλαζει το ονομα και η ουσια...κατα τα αλλα ιδιο μηχανισμο εχουν ολα και με παρενεργειες εννοειται...τωρα η προδος της επιστημης διορθωστε με αλλα εγω δεν την βλεπω κι ας εχω εννοειται ελπιδα γιατι ειμαι φρεσκος στην νοσο!!!
 #127147  από Gianna
 Σάβ Μαρ 04, 2017 4:53 pm
:emojis-3: teleiα nea navseal!
να μας τα κοινοποιηείς οταν τα βρίσκες! αρα η επομενη γενια θα ξερει για την ΣΚΠ οπως εμεις για την Πολυομυελίτιδα.. μόνο ως ονομα! :emojis-3:
 #127166  από NavSeal23
 Δευ Μαρ 06, 2017 7:07 am
Gianna το ελπίζω, σίγουρα στα εγγόνια μας (είμαι 30 χρόνων :emojis-30:) θα ισχύει αυτό όπως το είπες ακριβώς αλλά ελπίζω να ισχύσει πλήρως και για εμάς. Omg, αν διάβασες το μηχανισμό δράσης των καινούργιων θεραπειών που ψάχνουν, τη στροφή που πηρανε, θα καταλάβεις γιατί το λέω. Καταλαβαίνω ότι στο μυαλό πολλών η θεραπεία μοιάζει να πρέπει να είναι κάτι σαν την αντιβίωση για το βακτήριο κτλ. Το να προλαμβάνεις και να κόψεις από τη ρίζα τα αυτοανοσα εμπλέκει γονίδια και η αλήθεια είναι ότι στις γονοδιακες θεραπείες χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα, πρέπει κανείς να γνωρίζει ακριβώς ποια γονίδια εμπλέκονται και με ποιο τρόπο και πάρα πολλές λεπτομέρειες που παρότι μου τα έχουν εξηγήσει ούτε κατά περίληψη δε μπορώ να σου περιγράψω. Φυσικά και υπάρχει πρόοδος και εκεί και δε γνωρίζω πως πάει αλλά είναι δύσκολο κομμάτι. Όμως η στροφή που πήρανε τώρα που κοιτάνε να (με ενθαρρυντικά όπως είδες πρώτα αποτελέσματα) "εκπαιδευουν κατά κάποιο τρόπο το ανοσοποιητικο ώστε να σταματάει τις επιθέσεις στους ιστούς που στο κάθε νόσημα επιτίθεται, δε σημαίνει ότι είναι μια από τα ίδια. Μιας και ουσιαστικά θυμίζει τον τρόπο δράσης των εμβολιασμών που μαθαίνει στο ανοσοποιητικο να αναγνωρίζει την τάδε ασθένεια, εδώ έχουμε να μαθαίνει στο ανοσοποιητικο να μην αναγνωρίζει σαν εχθρό αλλά σαν φίλο τους ιστούς που πρώτα αναγνώριζε επιθετικά. Αν αυτό σταματάει την ασθένεια, με τις ελάχιστες παρενέργειες που ως τώρα δηλώνουν ότι είναι ηπιοτατες και λίγες, με το τίμημα το πρώτο καιρό έστω γιατί όσο πάει θα αναβαθμιζονται όλα, να το παίρνεις ΕΦ όρου ζωής, αλλά όπως είπα να ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΠΛΗΡΏΣΕΙ ΤΗΝ Νόσο τότε εμένα μου κάνει έστω αρχικά,γιατι μόνο μπροστά μπορεί να πάει και φυσικά σημαντικό, δε θα σου ρίχνει τη δράση του ανοσοποιητικου ούτε στο ελάχιστο. Μακάρι να προσεύχεστε να βγουν καλά τα αποτέλεσμα και στις επόμενες δοκιμές.