• ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ -ΑΥΧΕΝΑΣ

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #12439  από Lena
 Τετ Δεκ 02, 2009 10:06 am
ΠΑΙΔΙΑ!
ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ Η ΕΣΕΙΣ ΒΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΑΥΧΕΝΑ? ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΑΦΟΡΗΤΟΙ ΠΟΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ. Ο ΑΥΧΕΝΑΣ Μ ΕΧΕΙ ΕΥΘΙΑΣΜΟ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΣΚΠ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΥΙΚΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ. ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 2ΡΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ (ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΑΚΟΜΑ Τ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ) ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΑ ΠΩΣ ΗΤΑΝ -ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ-ΜΟΥ ΠΕ Η ΤΕΧΝΙΚΟΣ Ο ΑΥΧΕΝΑΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Κ ΕΧΕΙΣ ΣΥΧΝΟΥΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ. ΔΕΝ Μ ΠΕ ΤΠΤ ΓΙΑ ΕΣΤΙΕΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΥ. ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΑΝ ΠΟΥΛΑΚΙ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΜΕΙ ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ Μ ΠΕΙ Ν ΑΡΧΙΣΩ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ..
ΠΕΣΤΑ Μ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ -ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ- ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ? ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΣΚΠ ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ? ΘΑ ΠΑΩ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Κ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΩ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!!
 #12451  από Fotis
 Τετ Δεκ 02, 2009 11:58 am
Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει 100% με αυτά τα λίγα δεδομένα. Καλύτερα να το δει ο Γιατρός και ίσως καλύτερα ένα ορθοπεδικός. Δεν έχω την εμπειρία για να σου πω εάν τυχόν αυτά μπορεί να οφείλονται στην ΠΣ, αλλά σίγουρα είναι συμπτώματα που μπορεί να σημαίνουν αυχενικό ή κάποιο άλλο ορθοπεδικό πρόβλημα στον αυχένα. Ίσως αυτό να εννοούσε ότι "ο αυχένας σου είναι χάλια". Και σε εμένα πάντως στην μαγνητική του αυχένα, εκτός των εστιών διαπιστώθηκε ότι έχω διάφορες κήλες και στενώσεις, τις οποίες δεν ήξερα. Βέβαια αυτό ερμήνευσε ορισμένες ενοχλήσεις που έχω κατά καιρούς και ίσως κάποιους πονοκεφάλους, μουδιάσματα στην πλάτη κλπ.

Μην σε πιάνει πανικός όμως χωρίς να ξέρεις τι γίνεται και γενικά μην ακούς πολύ τους ακτινολόγους. Όπως μου έλεγε ένα γιατρός πολύ καλός και πολύ ηλικιωμένος, πρέπει να έχουμε υπ' όψιν ότι οι ακτινολόγοι είναι Γιατροί (έχουν φάει τόσα χρόνια σε σπουδές κλπ), οι οποίοι έχουν καταλήξει να είναι "φωτογράφοι". Οπότε αυτό τους δημιουργεί κάποια συμπλέγματα, με αποτέλεσμα να υπερβάλλουν ορισμένες φορές ή να μην ερμηνεύουν σωστά τα αποτελέσματα. Γι' αυτό και είναι σημαντικό να μπορεί ο ορθοπεδικός ή ο νευρολόγος να διαβάζει απευθείας τις "πλάκες". Τέλος, σε κάθε περίπτωση η μαγνητική είναι μια εικόνα και όχι διάγνωση. Έχει πολύ μεγάλη σημασία η κλινική εικόνα.

Μέχρι να δεις τον γιατρό λοιπόν, προσπάθησε να αγνοήσεις την μαγνητική. Όλα θα πάνε καλά.
 #12468  από litsa
 Τετ Δεκ 02, 2009 2:39 pm
έχω ένα αυχένα...
τέλειο..! όλο κοίλες και διάφορα τέτοια!!!

άλλο η σκπ και άλλο το αυχενικό... εγώ έχω βρει ένα τέλειο φυσιοθεραπευτή στην αθήνα και τον επισκέπτομαι και γίνομαι εντελώς καινούρια!!!
 #12471  από LL--MM
 Τετ Δεκ 02, 2009 2:48 pm
Πάντως, το γαϊδούρι ο "υπερ-ειδικός" της σκπ που μου είπε να πάω τις μαγνητικές μου σε νευροχειρούργο "γιά όταν παραστεί ανάγκη", αλλά ότι " να τον βρείς μόνη σου, δεν είμαι εγώ εδώ για να σε πάρω από το χέρι :evil: " διατείνεται ότι η δισκοπάθεια είνα σαφώς νευρολογική παθηση, αλλά δεν εδέησε να μου δώσει την παραμικρή επιπρόσθετη πληροφόρηση.

Όταν λοιπόν η Ρίτσα μας λέει ότι "ανήκει στην αντιπαθή κατηγορία των γιατρών", υποθέτουμε ότι προφανώς βρίσκει τέτοια φερσίματα πολύ συμπαθητηκά...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Δεκ 02, 2009 2:51 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #12473  από litsa
 Τετ Δεκ 02, 2009 2:51 pm
αγαπημένη μου λου λου - μου μου

παράτα τα γαιδούρια και βρες και κανένα γιατρό άνθρωπο .. υπάρχουν και αυτοί ευτυχώς...

τώρα άν ψάχνεις την τέλεια ανθρωπιά .. δυστυχώς δεν υπάρχει ... :( :(
 #12474  από LL--MM
 Τετ Δεκ 02, 2009 2:55 pm
Δυστυχώς ομως, οι περισσότεροι, και καλά παιδιά να είναι από το σπίτι τους, φαίνεται ότι γίνονται τέτοιοι από το σύστημα... Επανηλλημένως είδα νέα παιδιά να σκοτώνονται, και να τα λούζουν ή να αγνοούν τις λογικές παρατηρήσεις τους τ'αφεντικά... Τι θα γίνουν αυτά τα παιδιά αργότερα, άν επιβιώσουν, δηλαδή, στον τομέα :?: :?: :?: Χειρότερα από τ'αφεντικά... :x

Και το χειρότερο για τον ασθενή, σε μιά τέτοια περίπτωση, στην επόμενη ευκαιρία, θα του φερθούν με το χείριστο δυνατό τρόπο, από την απολύτως φυσική και δικαιολογημένη ανάγκη τους να μή μπλέξουν με το αφεντικό και την ιεραρχία...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Δεκ 02, 2009 3:02 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #12475  από litsa
 Τετ Δεκ 02, 2009 3:02 pm
ετσι είναι το σύστημα και που τα λεμε τα λόγια μας χανουμε..
ας εστιασουμε στα ευχάριστα...
χθες αυτή την συζήτηση είχα και σου αναφέρω οτι στα νέα του Σαββατοκυριακου ο Κριαράς -103 ετών - ελεγε στην συνεντευξη του: ότι υπάρχει και ανόητη σοφία, αλλά και ότι οι άνθρωποι που πράγματι θα βοηθούσαν την κοινωνία έχουν αποσυρθεί, απογοητευθει και έχουν μείνει στο μικρόκοσμο τους.. γιατί απλά δεν μπορούν να είναι σε αυτή την κοινωνία.. :cry:
 #12476  από LL--MM
 Τετ Δεκ 02, 2009 3:05 pm
:oops: :oops: :oops: Συγνώμη για την άγνοια, από τέτοια είμαι εντελώς άσχετη :oops: :oops: ποιός είναι ο Κριαράς, και ποιά προσόντα έχει εκτός της ηλικίας του; :oops: :oops: :oops:
 #12483  από litsa
 Τετ Δεκ 02, 2009 5:51 pm