Αυτό με το πολύ «υγιεινό» πακιστανικό αλάτι ροζ χρώματος έχει πολύ πλάκα!!!
Πως κατάφεραν άραγε οι Πακιστανοί να πουλήσουν την «υγειόνοτητα» του και τόσος πολύς κόσμος (ειδικά στην Ελλάδα) να το πιστέψει είναι πραγματικά ασύλληπτο. Εμείς εδώ στο Ελλαδιστάν παράγουμε εξαιρετικά υγιεινά τρόφιμα όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και το ελληνικό μέλι και την «υγειόνοτητα» τους που είναι αληθινή, πραγματική τεκμηριωμένη με εκατοντάδες μελέτες δεν μπορούμε να την πουλήσουμε. Προτείνω άμεσα, Έλληνες παραγωγοί ελαιολάδου και μελιού να παρακολουθήσουν σεμινάρια στο Πακιστάν για να εντρυφήσουν στο Know-how του πως πουλάω την «υγειόνοτητα».
Η αλήθεια είναι ότι το πακιστανικό αλάτι ροζ χρώματος είναι εξίσου βλαβερό για την υγεία όσο και το κοινό αλάτι.
Καλημερα tom,
θα παραθεσω την δικη μου πλευρα για το παρεξηγημενο ροζ αλατι. Γενικα ολα τα ειδη αλατιων οταν καταναλωνονται σε ποσοτητα προκαλουν εμφραγματα. Οποτε ποιο ειναι το λιγοτερο βλαβερο τωρα:
Συγκριση του ροζ αλατιου με το λευκο επιτραπεζιο:
απο το χρωμα του αλατιου καταλαβαινουμε αν περιεχει ιχνοστοιχεια περα απο χλωριουχο νατριο που ειναι και το κυριως συστατικο του λευκου αλατιου. Το αλ. Ιμαλαιων ειναι ροζ διοτι περιεχει σιδηρο. Εχει 85% χλωριουχο νατριο εναντι του λευκου που εχει 97%. Το 15% του κρυσταλλικου ροζ αποτελειται επισης και απο αλλα μεταλλικα στοιχεια οπως θειικο αλας, ασβεστιο, καλιο κ.α σε πολυ μικρες ποσοτητες.
Η αυξημενη καταναλωση χλωριουχου νατριου αυξανει την αρτηριακη πιεση και δημιουργει καρδιακα προβληματα. Το αλ.Ιμαλαιων εχει την χαμηλοτερη ποσοτητα χλωριουχου νατριου.
Το επιτραπεζιο αλατι επεξεργαζεται σε τετοιο βαθμο ωστε να παραμεινει επι το πληστον το χλωριουχο νατριο ως συστατικο. Επειτα υφισταται λευκανση, καθαριζεται με
χημικα και θερμαινεται σε υψηλες θερμοκρασιες. Τελος προστιθεται ιωδιο τις περισσοτερες φορες συνθετικο το οποιο δεν απορροφαται ευκολα απο τον οργανισμο. Επεξεργαζεται με παραγοντες αντι-συσσωματωσης οι οποιοι εμποδιζουν το αλατι να απορροφηθει και συσσωρευεται στα οργανα του σωματος. Για καθε 1 γραμμαριο λευκου αλατιου που καταναλωνεται και δεν απορροφαται το σωμα καταναλωνει 20 φορες την ποσοτητα του κυτταρικου νερου για να το εξουδετερωσει λογω των χημικων.
Τωρα οσον αφορα για την πακιστανικη υγιεινη.......το θεμα ειναι τι γινεται με το health and safety της καθε ευρωπαικης χωρας οσον αφορα τον ελεγχο και την επεξεργασια των εισαγωμενων πρωτων υλων και προιοντων.
Πιστευω εν μερη να σε καλυψα
