• ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ?

• Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #12038  από Κατερίνα
 Τρί Νοέμ 24, 2009 9:21 am
Κι εμένα μου φαίνεται οτι όλα αυτά στέκουν κάπως με την πραγματικότητα...Δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι στην πορεία,κάτι που αντεύχομαι,αυτό που ξέρω σίγουρα είναι οτι έχει αλλάξει η ψυχολογία μου,προς το καλύτερο εννοείται!!!
 #12045  από giorgos-sf
 Τρί Νοέμ 24, 2009 12:39 pm
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΛΥ ΚΑΛΛΑ ΠΩΣ ΤΟ 99 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΑΝ ΙΔΕΑ ΠΙΣΤΕΥΩ.....ΕΓΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΥΤΟΝΟΣΟ...ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΑΙΤΙΑ ΜΑΚΑΡΙ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ....ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΥ ΚΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗΝΟ
 #12055  από soulla
 Τρί Νοέμ 24, 2009 2:38 pm
Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΡΩΣΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ Η ΛΕΠΡΑ ΚΑΠΟΤΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑς ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΛΥΣΗ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙς ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΑ :lol: ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ :lol: ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΟΥΜΕ :lol: ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΜΕ ΟΣΟΥς ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΜΕ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟ ΟΜΩς
 #12057  από Fotis
 Τρί Νοέμ 24, 2009 3:08 pm
Η πλάκα είναι ότι ο ορθοπεδικός που είχα δει στην αρχή, ψάχνοντας να δω τι συμβαίνει, όταν είχαμε την διάγνωση μου έλεγε το εξής: Στο συγκεκριμένο κομμάτι υπάρχει τόσο έρευνα που μπορεί απλά μια ημέρα να ανακοινωθεί ξαφνικά ότι βρέθηκε η λύση. Ακούγεται υπεραισιόδοξο, αλλά όταν διάβασα για την συγκεκριμένη εξέλιξη, ένιωσα σαν να έχει έρθει αυτή η στιγμή.

Κανονίζω να δω έναν γνωστό μου αγγειοχειρουργό, που είναι μάλλον και η κατάλλη ειδικότητα για την επέμβαση που απαιτείται, ώστε να μου πει την γνώμη του για το όλο θέμα, αλλά και να με καθοδηγήσει σχετικά με το πως μπορεί να κάνει κανείς την εξέταση που απαιτείται.

Από όσο διάβασα κάπου, ένα ασθενής για να παρακάμψει την γραφειοκρατία, σε συνεργασία με έναν γιατρό που του έδωσε το κατάλληλο παραπεμπτικό, δήλωσε ότι υποψιάζεται στένωση των φλεβών. Χωρίς να αναφέρει τίποτα άλλο για ΣΚΠ. Έτσι τον εξέτασαν τελικά, διαπίστωσαν το πρόβλημα και προχώρησαν στην επέμβαση.

Επίσης, ο αδερφός μου που είναι φαρμακοποιός έχει την αίσθηση ότι πράγματι δείχνει να έχει βάση και λογική η όλη θεωρία.

Τέλος, μου έχει κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχει η αναμενόμενη (για εμένα) συμμετοχή στην συζήτηση. Περίμενα ότι περισσότεροι θα ενδιαφερόντουσαν. Και οι απαντήσεις είναι λίγες, αλλά και οι εφμανίσεις του θέματος. Είμαι βέβαια σίγουρος ότι αρκετοί θα έχουν απογοητευτεί στο παρελθόν από άλλες νέες θεραπείες και είναι συγκρατημένοι. Άντε να δούμε τι θα βγει...
 #12059  από mary_d_ath
 Τρί Νοέμ 24, 2009 3:10 pm
:arrow: http://www.cbc.ca/health/story/2009/11/ ... ccsvi.html

Δε λέει τίποτα το καινούργιο, αλλά θα γίνουν έρευνες, ήδη ψάχνουν να βρουν 1000 ασθενείς στο πανεπιστήμιο του Μπάφαλο για να δουν αν έχουν "στένωση" φλεβών με υπερήχους και λοιπές εξετάσεις.
 #12061  από Fotis
 Τρί Νοέμ 24, 2009 3:30 pm
Μήπως μέσω των συλλόγων που υπάρχουν μπορούμε να ασκήσουμε κάποια πίεση για να εξεταστεί και από τους γιατρούς στην Ελλάδα αυτή η θεραπεία;

Στον Καναδά φαίνεται ότι αυτό αποδίδει καρπούς και χρηματοδοτήθηκε η έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση.

Έχει κάποιος επαφή με κάποιον από τους συλλόγους;
 #12064  από mary_d_ath
 Τρί Νοέμ 24, 2009 3:45 pm
:lol: :lol: :lol:
Σιγά μη γίνει τίποτα, εδώ!! Όλα από έξω τα περιμένουμε, εδώ δεν έχουμε υποδομές και θέληση για να κάνουμε πειράματα!!
Από την άλλη ποτέ δεν ξέρεις...
Time will show...
 #12073  από litsa
 Τρί Νοέμ 24, 2009 6:17 pm
Fotis,
τι να συμμετέχουμε?? έχεις δικιο..
δεν έχω διαβάσει καν το κείμενο, και περιμένω να δω από εσάς τι λέτε..
ΜΕ αυτό τον τρόπο έχω πάρει την δόση αισιοδοξίας και εύχομαι να γίνει γνωστή η αιτία και κατά συνέπεια η θεραπεία..

τώρα για τους συλλόγους? εδώ που είμαι εγώ, είναι πλήρη απογοήτευση..
τώρα για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη δεν ξέρω...
 #12074  από Fotis
 Τρί Νοέμ 24, 2009 6:22 pm
Απλά μου έκανε εντύπωση ότι έχει απασχολήσει η είδηση λιότερο κόσμο από όσο περίμενα. Τίποτα περισσότερο.

Δεν ξέρω που θα καταλήξει, αλλά είνα ενθαρρυντικό το όλο θέμα.

Και φυσικά για Αθήνα-Θεσσαλονίκη μιλάω.
 #12077  από βικυ
 Τρί Νοέμ 24, 2009 6:34 pm
Μακαρι ρε παιδια ολα αυτα να ισχυουν και καποια στιγμη να εφαρμοστουν.Μακαρι............ :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8