Η πλάκα είναι ότι ο ορθοπεδικός που είχα δει στην αρχή, ψάχνοντας να δω τι συμβαίνει, όταν είχαμε την διάγνωση μου έλεγε το εξής: Στο συγκεκριμένο κομμάτι υπάρχει τόσο έρευνα που μπορεί απλά μια ημέρα να ανακοινωθεί ξαφνικά ότι βρέθηκε η λύση. Ακούγεται υπεραισιόδοξο, αλλά όταν διάβασα για την συγκεκριμένη εξέλιξη, ένιωσα σαν να έχει έρθει αυτή η στιγμή.
Κανονίζω να δω έναν γνωστό μου αγγειοχειρουργό, που είναι μάλλον και η κατάλλη ειδικότητα για την επέμβαση που απαιτείται, ώστε να μου πει την γνώμη του για το όλο θέμα, αλλά και να με καθοδηγήσει σχετικά με το πως μπορεί να κάνει κανείς την εξέταση που απαιτείται.
Από όσο διάβασα κάπου, ένα ασθενής για να παρακάμψει την γραφειοκρατία, σε συνεργασία με έναν γιατρό που του έδωσε το κατάλληλο παραπεμπτικό, δήλωσε ότι υποψιάζεται στένωση των φλεβών. Χωρίς να αναφέρει τίποτα άλλο για ΣΚΠ. Έτσι τον εξέτασαν τελικά, διαπίστωσαν το πρόβλημα και προχώρησαν στην επέμβαση.
Επίσης, ο αδερφός μου που είναι φαρμακοποιός έχει την αίσθηση ότι πράγματι δείχνει να έχει βάση και λογική η όλη θεωρία.
Τέλος, μου έχει κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχει η αναμενόμενη (για εμένα) συμμετοχή στην συζήτηση. Περίμενα ότι περισσότεροι θα ενδιαφερόντουσαν. Και οι απαντήσεις είναι λίγες, αλλά και οι εφμανίσεις του θέματος. Είμαι βέβαια σίγουρος ότι αρκετοί θα έχουν απογοητευτεί στο παρελθόν από άλλες νέες θεραπείες και είναι συγκρατημένοι. Άντε να δούμε τι θα βγει...
Ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό.