• Απορία πάνω στις ερωτικές σχέσεις και την ΣΚΠ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #116046  από NOBODY
 Παρ Απρ 01, 2016 12:17 am
Καλησπέρα στην όμορφη ομάδα των συναγωνιστριών και των συναγωνιστών. Απόψε γράφω έχοντας την απορία, εάν η ασθένεια της σκλήρυνσης κατά πλάκας, αυτή η φιλοξενούμενη που ήρθε με το έτσι θέλω, επηρεάζει εν τέλει και το ερωτικό κομμάτι και τις ερωτικές σχέσεις, αφού μου έχει δοθεί η εντύπωση ότι αυτή η ασθένεια τρομάζει και μόνο στο άκουσμα της. Κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη.
 #116316  από VASILIS
 Σάβ Απρ 09, 2016 12:23 pm
Αγαπητέ (η;) ΝΟΒΟDY.
Προσωπικά πιστεύω πως η πάθηση αυτή καθ'αυτή δεν έχει να κάνει με το ερωτικό μας κομμάτι, με τις προσωπικές σχέσεις.
Η όποια επήρεια, έχει να κάνει με τα κολλημένα μυαλά, τους καμένους εγκέφαλους να πω καλύτερα, αυτούς που αντί για μυαλό έχουν "τυρόπιτα γωνία" και τίποτα άλλο.
Αν κάποιος, είτε φίλος, είτε συγγενής, είτε ερωτικός - η σύντροφος είναι σωστός, (ανευ τυρόπιτας στον εγκέφαλο), τότε το όποιο 'θεμα" λύνεται τάχιστα.
Η ασθένεια, να μην τρομάζει.
Να τρομάζουν τα κολλημένα και καμένα μυαλά και η ΑΜΑΘΕΙΑ.
 #116321  από Στάθης
 Σάβ Απρ 09, 2016 6:23 pm
Σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τίποτα για την ΣΚΠ (και αυτοί είναι η πλειοψηφία), το άκουσμα της πάθησης δημιουργεί ένα τρομακτικό στροβιλισμό στις σκέψεις των υποκυνήγη ετέρων.

Το έχω δοκιμάσει σε περιπτώσεις όπου ήμουν στο βήμα πριν αναπτύξω μια σχέση, και εκεί έριχνα τον όρο ΣΚΠ για να δω την αντίδραση. Ακαριαία αλλαγή συμπεριφοράς και εντελώς κάψιμο της υπό δόμησης σχέσης. :emojis-14:

Στην αρχή δεν μου άρεσε αυτή η τρομάρα, αλλά αργότερα επικαλέστηκα το πόσο κυριαρχεί η άγνοια που σε συνδυασμό με την ψυχική ρηχότητα και εγωιστική παράνοια βγαίνουν αντιδράσεις λίγο πολύ αναμενόμενες.

Τώρα, που έχω απομυθοποιήσει την ΣΚΠ σαν ταμπέλα, γνωρίζοντας το εαυτό μου και πόσο η οξείδωση, κακή κυκλοφορία αίματος και πνευματική ανισορροπία είναι η πηγή των κεντρικών νευρολογικών πυρκαγιών μου, δεν αναφέρομαι ποτέ σε ΣΚΠ.

Μπορεί να αναφερθώ σε απομυελίνωση που είναι αλήθεια, αλλά ακούγεται λιγότερο τρομακτικό και σαν έννοια πιο απλή για εξήγηση. Δηλαδή μπορεί να αναφέρω, ότι κάποια καλωδιάκια έχουν υποστεί κακομεταχείριση, αλλά τα έχω κάνει bypass.... :emojis-12:

Κατά την διάγνωσή μου δεν είχα σχέση οπότε δεν γνωρίζω την εμπειρία αλλά φαντάζομαι εκεί είναι που δοκιμάζεται η σχέση στο 100%. Το χειρότερο είναι ότι συνήθως εκεί κλεινόμαστε εμείς στον εαυτό μας και όποιον πάρει ο χάρος.

Σε γενικές γραμμές, δεν θα πρέπει να μας κυβερνάει η ταμπέλα ΣΚΠ, και μπορούμε να την παρακάψουμε με εφάνταστους τρόπους όσο ωριμάζουμε και γνωρίζουμε καλύτερα την πάθηση. Θυμάμαι ότι κάποτε χρησιμοποιούσα τον όρο κακή κυκλοφορία αίματος, που με τα δεδομένα της επέμβασης χενφα που υποβλήθηκα ήταν αλήθεια, αυτό πίστευα αυτό έλεγα ! Όχι ΣΚΠ.

Πιστεύω, σε γενικές γραμμές η ΣΚΠ επηρεάζει τις ερωτικές σχέσεις γιατί οι άλλοι τρομάζουν στο άκουσμά της (βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις).

Όπως και για μας μέχρι να μάθουμε τι είναι η πάθηση πάνω μας (δηλαδή τι δημιουργούν τις πλάκες στο εγκέφαλο μας) συνήθως την πλασάρουμε τρομακτικά ενώ δεν θα έπρεπε. Δηλαδή μπορούμε να φτάσουμε στην κατάσταση που δεν επηρεάζονται οι ερωτικές σχέσεις λόγο της Σοφίας μας και Αυτοπεποίθησής μας με οποιονδήποτε πιθανό έτερο.
 #116323  από VASILIS
 Σάβ Απρ 09, 2016 6:46 pm
Στάθη Συμφωνώ μαζί σου, απλά η τοποθέτησή μου κι η αναφορά μου σε κολλημένους, έχει να κάνει με προσωπικά παραδείγματα, με ανθρώπους που συνάντησα στο φιλικό μου περιβάλλον, και ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΣΚΠ σημαίνει γι αυτούς ΤΕλΕΙΩΜΕΝΟ άτομο.
Στις διάφορες παρέες που συμμετέχω, το λέω Ξεκάθαρα, και ας παγώνουν πολλοι με το άκουσμα της πάθησης.
Σκέψου, μια μέρα τους είπα πως πάσχω από MS, και οι "σοφοί" της παρέας, παρατήρησαν όλο "συμπόνοια"...
"Σώπα ρε παιδί, δε φτάνει που έχεις σκλήρυνση, έχεις και MS"!
Οπως θα έλεγε και η Αντζελα, "όποιος δεν εχει αυγά, είναι αβγαλτος".....
Γι αυτό λέω, δύσκολο είναι να έχει κάποιος τυρόπιτα και μάλιστα γωνία στον εγκέφαλο".