Σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τίποτα για την ΣΚΠ (και αυτοί είναι η πλειοψηφία), το άκουσμα της πάθησης δημιουργεί ένα τρομακτικό στροβιλισμό στις σκέψεις των υποκυνήγη ετέρων.
Το έχω δοκιμάσει σε περιπτώσεις όπου ήμουν στο βήμα πριν αναπτύξω μια σχέση, και εκεί έριχνα τον όρο ΣΚΠ για να δω την αντίδραση. Ακαριαία αλλαγή συμπεριφοράς και εντελώς κάψιμο της υπό δόμησης σχέσης.
Στην αρχή δεν μου άρεσε αυτή η τρομάρα, αλλά αργότερα επικαλέστηκα το πόσο κυριαρχεί η άγνοια που σε συνδυασμό με την ψυχική ρηχότητα και εγωιστική παράνοια βγαίνουν αντιδράσεις λίγο πολύ αναμενόμενες.
Τώρα, που έχω απομυθοποιήσει την ΣΚΠ σαν ταμπέλα, γνωρίζοντας το εαυτό μου και πόσο η οξείδωση, κακή κυκλοφορία αίματος και πνευματική ανισορροπία είναι η πηγή των κεντρικών νευρολογικών πυρκαγιών μου,
δεν αναφέρομαι ποτέ σε ΣΚΠ.
Μπορεί να αναφερθώ σε απομυελίνωση που είναι αλήθεια, αλλά ακούγεται λιγότερο τρομακτικό και σαν έννοια πιο απλή για εξήγηση. Δηλαδή μπορεί να αναφέρω, ότι κάποια καλωδιάκια έχουν υποστεί κακομεταχείριση, αλλά τα έχω κάνει bypass....
Κατά την διάγνωσή μου δεν είχα σχέση οπότε δεν γνωρίζω την εμπειρία αλλά φαντάζομαι εκεί είναι που δοκιμάζεται η σχέση στο 100%. Το χειρότερο είναι ότι συνήθως εκεί κλεινόμαστε εμείς στον εαυτό μας και όποιον πάρει ο χάρος.
Σε γενικές γραμμές, δεν θα πρέπει να μας κυβερνάει η ταμπέλα ΣΚΠ, και μπορούμε να την παρακάψουμε με εφάνταστους τρόπους όσο ωριμάζουμε και γνωρίζουμε καλύτερα την πάθηση. Θυμάμαι ότι κάποτε χρησιμοποιούσα τον όρο κακή κυκλοφορία αίματος, που με τα δεδομένα της επέμβασης χενφα που υποβλήθηκα ήταν αλήθεια, αυτό πίστευα αυτό έλεγα ! Όχι ΣΚΠ.
Πιστεύω, σε γενικές γραμμές η ΣΚΠ επηρεάζει τις ερωτικές σχέσεις γιατί οι άλλοι τρομάζουν στο άκουσμά της (βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις).
Όπως και για μας μέχρι να μάθουμε τι είναι η πάθηση πάνω μας (δηλαδή τι δημιουργούν τις πλάκες στο εγκέφαλο μας) συνήθως την πλασάρουμε τρομακτικά ενώ δεν θα έπρεπε. Δηλαδή μπορούμε να φτάσουμε στην κατάσταση που δεν επηρεάζονται οι ερωτικές σχέσεις λόγο της
Σοφίας μας και
Αυτοπεποίθησής μας με οποιονδήποτε πιθανό έτερο.

“Η φύση θεραπεύει, η επιστήμη καθοδηγεί, η πίστη ολοκληρώνει.”