Καλημέρα παιδιά. Ρωτάτε για την αντλία μπακλοφαίνης. Εγώ έχω βάλει πριν 5 χρόνια. Η εμπειρία μου είναι ότι με έχει βοηθήσει στη σπαστικότητα αν και δεν ήταν τόσο μεγάλη. Μπορούσε να αντιμετωπιστεί με φάρμακα. Το καλό είναι ότι το φάρμακο πηγαίνει ακριβώς εκεί που υπάρχει το πρόβλημα κι έτσι δεν επηρεάζεται το υπόλοιπο σώμα. Το πρόβλημα είναι ότι σε 7 χρόνια ξανακάνεις εγχείρηση για αλλαγή της μπαταρίας. Κι αντιμετωπίζεις όλα τα προβλήματα που έχει μια εγχείρηση (νάρκωση κλπ.) εκτός αν είναι μηχανική. Εγώ τώρα πρέπει να αλλάξω μπαταρία και το σκέφτομαι πολύ αν θα την ξαναβάλω. Φοβάμαι όμως αν δεν την βάλω μήπως γίνω χειρότερα. Δημιουργεί όμως πολλούς περιορισμούς. Πέρα από το αισθητικό πρόβλημα, δημιουργεί περιορισμούς στις μαγνητικές, αξονικές (πρέπει να πληρούν κάποιες προδιαγραφές), στις τράπεζες, στα καταστήματα, στα τελωνεία όπου υπάρχουν αντικλεπτικά μηχανήματα δηλαδή. Υπάρχουν τρόποι βέβαια για να το αποφύγεις αλλά μερικές φορές το ξεχνάς. Πέρα όμως απ' όλα αυτά, τη σπαστικότητα τη μειώνει. Σας χαιρετώ. Νάστε καλά.