Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά.Ελπίζω να είστε όλοι καλά...
Μετά από πολλές ημέρες ταλαιπωρίας και ψαξίματος πέρασα από εδώ να πω τις εξελίξεις.Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ γιατί όταν είχα πρωτογράψει ήμουν στεναχωρημένη και αγχωμένη,τα λόγια και οι σκέψεις σας όμως ήταν πολύτιμα για εμένα.Δεν έμπαινα συχνά στο forum γιατί αγχωνόμουν αλλά η βοήθεια είναι ανεκτίμητη τελικά από τις πληροφορίες που βρίσκει κανείς από τις καταθέσεις εμπειριών και τα εμψυχωτικά μηνύματά σας μια γιατριά τουλάχιστον για εμένα
Αποφάσισα να παραλάβω τις απεικονιστικές εξετάσεις και όλες τις υπόλοιπες που είχαν γίνει στο νοσοκομείο που νοσηλεύτηκα και ξεκίνησα να το ψάχνω μόνη μου όπως θα έκανα σε έναν ασθενή με λίγα λόγια όπως είχατε πει ΄΄γιατρός του εαυτού μου''..μόνο έτσι θα έβγαζα άκρη, το έβλεπα...Πήγα σε νευρολόγο εμπιστοσύνης τα βάλαμε όλα κάτω το ιστορικό μου, τα συμπτώματά μου σε όλον τον οργανισμό, τις εξετάσεις που είχα ήδη στα χέρια μου και καταλήξαμε με βάσεις πιο εξειδικευμένες που έγιναν πως έχω κάποια αγγειίτιδα που εχει δημιουργήσει τις απομυελινώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα.Πέρασα μέρες νοσηλείας μέσα σε νοσοκομείο,με επισκέφθηκαν και με εξέτασαν κλινικά γιατροί πολλών ειδικοτήτων (ρευματολόγοι, δερματολόγοι, πνευμονολόγοι κτλ).Ακόμα εκκρεμούν και άλλες εξετάσεις θα πάρει καιρό για να βρουμε ΑΚΡΙΒΩς σε ποιά πλαίσια είναι η αγγειιτιδα (πρωτοπαθής ή δευτεροπαθής) αλλά σίγουρα αυτό και μόνο διαφοροποιεί τελείως τη θεραπεια που θα ακολουθήσω.
Για αυτό πρέπει να το ψάχνουμε πολύ το θέμα.Μπορεί να είναι πολύπλοκο μπορεί και όχι.Αλλά αξίζει για τη τζάμπα ταλαιπωρία,την καθυστερημένη διάγνωση τα λάθος φάρμακα και τις λάθος διαγνώσεις.
Προσωπικά, το λέω, δεν ήξερα πως εικόνα απομυελίνωσης κάνουν οι αγγειιτιδες, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η σαρκοείδωση κτλ...δεν κάνει μόνο η ΣΚΠ....αλλά όσο ζει κανείς μαθαίνει.Είναι αξιοσημείωτο γιατί η γιατρός στο νοσοκομείο που ήμουν χωρίς να το ψάξουμε παραπέρα ήταν έτοιμη να μου χορηγήσει θεραπεία σκλήρυνσης.Από δική μου απόφαση δεν δέχτηκα και το έψαξα.Έκανα και κάτι σωστό σκέφτομαι τώρα πια.
Και συνεχίζουμε μέχρι να έχω νεότερα...
Σας φιλώ