• Εγχυση κρυσταλλικης κορτιζονης

• Ειδικά θέματα της πρωτογενώς (PPMS), δευτερογενώς προϊούσας (SPMS) ΣΚΠ και προσβασιμότητας.
Ειδικά θέματα της πρωτογενώς (PPMS), δευτερογενώς προϊούσας (SPMS) ΣΚΠ και προσβασιμότητας.
 #108795  από κωστας
 Τετ Ιαν 21, 2015 3:24 pm
Χαιρομαι Ντιανα για την βελτιωση σου...συμπληρωματικα με αυτα που λεει ο Γιαννης για ποιο κοστος μιλαμε??/
 #108798  από ΝΤΙΑΝΑ
 Τετ Ιαν 21, 2015 3:47 pm
Η διαδικασια δεν ηταν ιδιαιτερα επιπονη[αλλα απο την αλλη εχω περασει τοσους πονους που αυτο ηταν πταισμα].Η διαδικασια δεν διηρκησε πολυ ωρα[15 λεπτα].Σε καθιστη θεση,πρωτα αφαιρουσε λιγο υγρο για εξεταση και αμεσως γινοταν η εγχυση.Επρεπε να νοσηλευτω για παρακολουθηση μηπως κανω πονοκεφαλο,αλλα τελικα ολα πηγαν καλα και την τελευταια μερα εφυγα δυο ωρες μετα την εγχυση και ταξιδεψα και 2 ωρες.Τωρα οσον αφορα το κοστος ο γιατρος παιρνει 500 για τις 3 εγχυσεις,300 για τις δυο,για τη μια δεν ρωτησα ακομα.Η κλινικη μου κοστισε παραπανω γιατι επελεξα μονοκλινο.Παντως ο γιατρος επειδη δουλεψε πολυ αυτη τη μεθοδο στη Γερμανια,την πιστευει και την υποστηριζει
 #108804  από Γιάννης
 Τετ Ιαν 21, 2015 6:49 pm
Γενικότερα, ενημέρωνέ μας για την εξέλιξή σου
Και πάλι σου εύχομαι τα καλύτερα, αν η συγκεκριμένη μέθοδος είναι αποτελεσματική και σε βάθος χρόνου, πρόκειται για μεγάλο χτύπημα στην πόρνη τη σπαστικότητα που μας ταλαιπωρεί
 #108815  από ΝΤΙΑΝΑ
 Πέμ Ιαν 22, 2015 10:41 am
Συμπληρωματικα,θα ηθελα να αναφερω οτι,οταν ο γιατρος επαιρνε το ιστορικο μου,με ρωτησε αν περασα ανεμοβλογια μικρη [περασα],ασθενεια που μαλλον ενοχοποιειται για σκπ.Επιπλεον,μου προτεινε να παιρνω καρνιτινη και Q10.
 #110095  από giannisA
 Παρ Μαρ 20, 2015 9:39 am
Mε λένε Γιάννη και είμαι 37 χρονών πάσχω από σκλήρυνση από τα 15 μου αλλά η κατάσταση μου για τα χρόνια που έχω την νόσο είναι σχετικά καλή. το πρόβλημα μου ήταν έντονη σπαστικότατη στο αριστερό πόδι και μούδιασμα μόνιμο στα δάχτυλα του αριστερού χεριού μου με αποτέλεσμα να δυσκολεύομαι στην καθημερινοτητα μου αρκετά τα τελευταία 2 χρονιά με σταδιακή επιδείνωση .πήγα στον κύριο Κερσουνιδη. πριν ενα μηνα στις 20 /2 και εκανα το πρωτο σχημα κρυσταλικης κορτιζωνης.Μεχρι σημερα και μονο σε ενα μηνα το αριστερο μου χερι εχει ξεμουδιασει τελειως οσο για το ποδι εχω δει τρμερη βελτιωση αλλα θελει δουλεια ακομη .το θεμα τωρα δεν ειναι η σπαστικοτητα αλλα ο συντονισμος στο περπατημα.να φανταστηται οτα περπαταω αργα περπαταω μια χαρα οταν βιαζομαι η στα σκαλοπατια εχω ακομη προβλημα ,οχι οπως πριν αλλα θελει δουλεια ακομα στις 3/3 θα παω για την δευτερη δωση αλλα ο γιατρος με ειχε ενημερωση απο την αρχη οτι θελει αρκετο καιρο για να επανελθω τελειος.Εγω παντως ειμαι πολυ ευχαρηστημενος με τα αποτελεσματα και ενω δεν εχω συνηθισει να γραφω σε φορουμ ηθελα να το κανω για να βοηθισω και αλλους που εχουν τα ιδια προβληματα με εμενα.ευχαριστω πολλη και την Ντιανα γιατι μετα απο τηλεφωνικη επαφη που ειχαμαι με βοηθησαι παρα πολλη να παρω την αποφαση να παω .Σας ευχομαι τα καλυτερα
 #110283  από kely
 Σάβ Μαρ 28, 2015 4:08 pm
Γεια σε όλη την παρέα. Σας ευχαριστούμε για τις απαντήσεις που δίνετε σε όλες μας τις ερωτήσεις. Μπορείτε να δώσετε περισσότερες πληροφορίες για την έγχυση κρυσταλλικής κορτιζόνης;
 #110758  από ΝΤΙΑΝΑ
 Δευ Μάιος 04, 2015 9:18 pm
Καλησπερα σε ολες και ολους! Επανερχομαι στο θεμα για να ενημερωσω για την πορεια μου μετα την εγχυση.Θυμιζω οτι το πρωτο σχημα ειχε γινει τελη Ιανουαριου και επρεπε να επαναλαβω την εγχυση (1 δοση) την 1η βδομαδα του Μαρτιου.Διαφορα προβληματα υγειας(ιωσεις σε ολα τα μελη της οικογενειας) καθως και η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΠΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ με οδηγησαν να κανω την εγχυση τελη Απριλιου!Ογιατρος με βρηκε σε εξαιρετικα καλη κατασταση,γι΄αυτο μου εκανε μονο 40ml αντι για 80ml που αρχικα υπολογιζε,και το σπουδαιοτερο την επομενη θα την κανω τον Αυγουστο!Για την μια εγχυση δεν χρειαστηκα νοσηλεια,πηγη και γυρισα αυθημερον.Αυτο κυριως που θελω να τονισω ειναι οτι απο τον Ιανουαριο ζω τη ζωη μου χωρις σπαστικοτητα και αυτο με κανει πολυ ευτυχισμενη!Να ειστε ολοι καλα!