• ΟΠΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ?????

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #929  από ioannamelina
 Παρ Δεκ 12, 2008 5:59 pm
:? Διάβασα σε μια συζήτηση να λέτε κάτι για οπτικά πεδία.Τι είναι αυτή η εξέταση???Είναι απαραίτητη???Εγώ δεν έχω κάνει πάντως τέτοια εξέταση.Θα έπρεπε??? :o Για την ΣΚΠ έμαθα πριν 1μήνα,όμως κάποτε(2007) όταν δε γνώριζα τίποτα,είχα ένα σύπτωμα στο οποίο το δεξί μου μάτι έβλεπε θολά,μια λευκή εικόνα(πάλι μου έλεγαν οτι ειναι ψυχολογικό :( ....τέλος πάντων,απαράδεκτοι).περιμένω τις απαντήσεις σας και από εβδομάδα θα μιλήσω με το γιατρό μου,αν και είναι στο νοσοκομείο της Ρόδου,όπου σπουδάζω..Αν γνωρίζετε κάποιον καλό γιτρό(καλός=άνθρωπος,επιστήμονας) στην Αθήνα,να μου τον προτείνετε..
 #932  από manos81
 Σάβ Δεκ 13, 2008 3:43 pm
ta optika pedia einai mia eksetasi pou sinithos tin kanoun sta arxika stadia.otan protodiagnostei.kiegw evlepa ena thampoma peripou ena mina prin mou diagnosoun tin ms...posa idia pragmata exoume emeis oi ms-akides
 #1078  από LL--MM
 Κυρ Ιαν 11, 2009 1:01 am
Τα οπτικά πεδία είναι μία εξέταση κατά την οποία κάθεσαι μπροστά σε ένα μηχάνημα σα μεγάλο μπολ και όπου σου σκεπάζουν το κάθε μάτι, ώστε να δεί το ασκέπαστο τα φώτα που εκπέμπονται στο βάθος του. Κάθε φορά που βλέπεις (ή νομίζεις ότι βλέπεις) ένα τέτοιο φώς, πατάς το κουμπί μιας λαβής που σου βάζουν στο χέρι. Μοιάζει σαν αυτήν που βλέπουμε στα παλιά φίλμ να έχουν οι πολεμικοί αεροπόροι για να ρίχνουν βόμβες! Το κέντρο των ματιών εξετάζεται με διορθωτικούς φακούς, η περιφέρεια χωρίς. :roll: Μή μπερδευτείς από τους ήχους που εκπέμπει η μηχανή, η εξέταση είναι καθαρά οπτική. Οστόσω είναι κουραστική, καλύτερα να πας κατα το δυνατόν ξεκούραστη.
Αλλη εξέταση που μπορεί να χρειαστείς είναι τα προκλητά δυναμικά και αφορούν άμεσα το οπτικό νεύρο. Σε καθίζουν σε μία καρέκλα μπροστα σε μια τηλεόραση που δείχνει τετράγωνα που αναβοσβήνουν. Συγκεντρώνεσαι στην κόκκινη κουκκιδα που βρίσκεται στο κέντρο της οθόνης, αφού σού βάλουν μια βελόνα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και από μια "επαφή" σε κάθε αυτί. Ηρέμησε και απόφυγε να τρίζεις τα δόντια σου, η μηχανή απ'έξω το παίρνει χαμπάρι!
Επίσης, από τα πρώτα σημάδια ώσης είναι η αντίληψη του κόκκινου χρώματος. Κοίταξε ένα κόκκινο αντικείμενο με σκεπασμένο το ένα μάτι κάθε φορά. Αν δείς ότι από το ένα σου φαίνεται πιο σκούρο, τρέχα στο νοσοκομείο και ζήτα μαγνητική επειγόντως! Όπως και άν δείς τρίχες ή έντομα να περνάν από τα μάτια σου.
Ελπίζω αυτές οι πληροφορίες να μήν ήρθαν πολύ αργά, εκτός αυτού πρέπει να βρείς γιατρό να τις συνταγογραφήσει... Καλό κουράγιο πάντως, οι περισσότεροι περάσαμε από κει, καί ότι καλύτερο!