• Καφενείο "Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ"

• Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #10474  από elena
 Παρ Οκτ 23, 2009 11:56 am
καλημέρα σας !!!ελπίζω να είστε όλοι καλά!!!
σας στέλνω ένα χειρόγραφο κείμενο....θα μπορέσετε να το αναλύσετε?
για να δούμε τι θα μου γράψετε....!!!!
Συνημμένα
κείμενο.jpg
κείμενο.jpg (41.79 KiB) Προβλήθηκε 272 φορές
 #10477  από litsa
 Παρ Οκτ 23, 2009 12:39 pm
από αυτά που μας είπες αντιγράφω αυτά που νομίζω ότι ισχύουν::::

επάνω περιθώριο...όταν υπάρχει δείχνει το σεβασμό σε οτιδήποτε συμβολίζει την εξουσία,ίσως και τον φόβο προς την εξουσία...ανύπαρκτο περιθώριο το αντίθετο...

κάτω περιθώριο...δείχνει μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε ...η έλλειψή του σε συνδυασμό με παρορμητική κίνηση,δείχνει πόσο απορροφημένος είναι κάποιος ,που δεν αντιλαμβάνεται ότι έφθασε στο τέλος της σελίδας...

αριστερό περιθώριο...είναι το πιο σημαντικό συμβολικά ,θέτει την απόσταση ευγένειας και της αυτονομίας..

δεξί περιθώριο...προσωπικό φρένο και προσωπικές άμυνες προς το μελλοντικό...
όταν το δεξί περιθώριο είναι σημαντικά μεγάλο,συνδέεται με μια τάση άμυνας ,αναχαίτησης,προσοχής πριν τη δράση..

η τάξη(στο κείμενο)σχετίζεται με την κοινωνική πειθαρχία,την οργάνωση στο χρόνο,τη λογική ή συναισθηματική αντίληψη της πραγματικότητας...
 #10482  από mary_d_ath
 Παρ Οκτ 23, 2009 1:24 pm
:lol: :lol: :lol:
Καλημέρα-καλημέρα!!
Τι χάλια γράμματα μας λες, που να δεις τα δικά μου δηλαδή, τότε θα τα εκτιμήσεις!! :lol: :lol:
Λοιπόν, εγώ θα κάνω μια δική μου ανάλυση, βαριέμαι να σκέφτομαι βάσει όσων μας έχεις πει!!
Σκόρπιες σκέψεις θα κάνω και θα βρω στην πορεία την κατακλείδα!! :lol: :lol:
Σημείωση νο1: Το "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!!!", που είναι με κεφαλαία μας δείχνει ότι μας φωνάζεις με θαυμασμό ότι θα είναι μια όμορφη μέρα και μας το εύχεσαι συνάμα!! Δείχνει ότι είσαι ένας πολύ αισιόδοξος και χαμογελαστός άνθρωπος, αυτό εξάλλου το έχουμε καταλάβει από καιρό, δεν χρειαζόταν το χειρόγραφο!! Το "!!!" το γράφεις σαν ένα "μπαστάρδεμα" 1+!, δηλαδή στην κορυφή κάνει ουρίτσα προς την αριστερή μεριά και δείχνει ότι ξεκινώντας από το παρελθόν, εστιάζεις στο τώρα, είσαι ένας άνθρωπος που ζει "έντονα" το τώρα, με τις μυρωδιές του, τα χρώματά του, τους ήχους του...
Τα αποσιωπητικά δείχνουν ότι είσαι και σκεπτικίστρια, συλλογίζεσαι και στην προκείμενη περίπτωση έχεις και μία λίγο χαμηλή αυτοεκτίμηση ως προς το γραφικό σου χαρακτήρα ή περιμένεις πολύ απλά να σου πούμε "όχι, καλέ είναι πολύ όμορφα τα γράμματά σου". Μπορεί να είναι ακόμα μία απόπειρα "αυτοσαρκασμού", ο άνθρωπος που "γελάει με τον εαυτό του" και είναι μεταδότης γέλιου προς τους άλλους!!
Το "ερωτηματικό" το αγγλικό, δείχνει ότι είσαι πολυγλωσσομαθής!! (αλλά πιο βαθιά αποτελεί την παρακίνηση, την πρόκληση στην οποία μας βάζεις-δεν είναι τόσο διακριτικό όσο το ελληνικό, είναι σα να μας φωνάζει "ελάτε να παίξουμε με τα γράμματα!!", είσαι "ηγετικός" τύπος ανθρώπου, όλοι σε ρωτάνε πριν πάρουν αποφάσεις γιατί είσαι μια μεγάλη συμβουλάτορας-γκουρού, προσέχεις και νοιάζεσαι για τα οικεία σου άτομα και δεν θυμώνεις πολύ εύκολα, έχεις αυτοέλεγχο (όσο είναι ανθρωπίνως δυνατό βέβαια!! :lol: )
Λοιπόν, επειδή έχω πολύ φαντασία τώρα, θα εστιάσω στα πιο σημαντικά κατ' εμέ!!
Βάζεις "," και συνεχίζεις την πρόταση λίγο πολύ δεξιότερα του κόμματος. Γράφεις δηλαδή, "χάλια γράμματα, αλλά...κ.τ.λ", αφήνεις περιθώρια, τίποτα δεν είναι δεδομένο, τα πάντα είναι μεταβλητά. Μπορεί ακόμα να σημαίνει και το επικοινωνιακό σου στοιχείο, είτε είναι σα να περιμένεις πάλι απάντηση από τον αναγνώστη σου, είτε μπορεί να υποδηλώνει ότι θα ήθελες να γράψεις κι άλλα αλλά δεν το κάνεις και έτσι αφήνεις το κενό.
Δε βάζεις τελεία στη φράση "φιλιά σε όλους", διότι δεν οριοθετείς την "αγάπη σου", την δίνεις απλόχερα, βέβαια περισσότερο στους οικείους σου, αυτό ισχύει βέβαια για όλους τους ανθρώπους.
Παρολαυτά στην υπογραφή σου, βάζεις "τελεία", λες "Elena Tricolore.(και παύλα-δηλαδή "αυτή είμαι, δεν αφήνω περιθώρια να μου βγάλετε άλλο "παρατσούκλι", αυτό αποδέχομαι μεταξύ μας").
Η κυματιστή γραμμή από κάτω δείχνει τη "γαλήνη" και την "ηρεμία", που σε διακατέχει ως άνθρωπο. Παρολαυτά μας έχεις και μία "τελίτσα", που είναι η νοητή προέκταση της γαλήνης, είναι τα επίπεδα που μπορείς να φτάσεις, αλλά δεν τα έχεις φτάσει ακόμα!! Αλλά ξέρεις που είναι, τον τρόπο αναζητάς ακόμα και θα τον βρεις γιατί είσαι ένα πολύ "ψαγμένο" άτομο!!
:lol: :lol: :lol:
ΤΕΛΟΣ!! Βαρέθηκα να πληκτρολογώ, αλλά η φαντασία μου δεν τελείωσε για σήμερα!! Έχω κι άλλα!! Αλλά θα τ' αφήσω στον προφορικό λόγο γιατί πάνε τα "δακτυλάκια" μου!!
Πωπω!! Μου 'ρθε μια ιδέα τώρα!! Αλλά δεν είναι εφικτή!! Οπότε δεν τη λέω!! χαχαχαχαχαχαχα!!
Καλό μεσημεροαπόγευμα σε όλους/όλες!!
Παρασκευή σήμερα, επιτέλους!!!
 #10483  από mary_d_ath
 Παρ Οκτ 23, 2009 1:26 pm
Α και ξέχασα!! Το ότι καταλαβαίνεις που είναι η νοητή ευθεία και τα γράμματά σου έχουν τάξη στον λευκό χωρό του χαρτιού, δείχνει ότι "υπακούς" στους νόμους και στις αξίες και σέβεσαι τους κανόνες, δεν παρεκκλίνεις, είσαι άνθρωπος με "μέτρο".
 #10509  από aoratos
 Παρ Οκτ 23, 2009 2:48 pm
Γεια σας παιδιά.

Σήμερα βλέπω είχαμε πολλά πράγματα, αναλύσεις πάλι, όμορφες ζωγραφιές κλπ.

Ότι και να γράψω για ανάλυση θα είναι λίγο μπροστά σε όσα έχουν γραφτεί αν και η Έλενα θα περίμενε και δικιά μου ανάλυση ενδεχομένως. Σήμερα πάντως ήταν ελάχιστες οι στιγμές που ήμουν μόνος στο γραφείο και δεν μπόρεσα να συμμετέχω.

Τελοσπάντων...

Καλό υπόλοιπο της μέρας και καλό Σαββατοκύριακο σε όσους δεν φανούν τις μέρες αυτές.

Οι υπόλοιποι εδώ για πάρτυ αύριο βράδυ! :lol: :P
 #10511  από elena
 Παρ Οκτ 23, 2009 2:57 pm
:D :D :D :D
καμμιά φορά το ένστικτο οδηγεί σε σωστούς δρόμους...
θα αφήσω να γράψουν και όσοι άλλοι θέλουν και μετά θα σας πω ποιά αντιστοιχούν σε αυτά που όντως είναι πραγματικότητα :D

aorate φυσικά και περιμένω ανάλυση και από εσένα...και φυσικά περιμένω να δω πόσο ποιό μπροστά θα είσαι :D

μία παρατήρηση...ποτέ δεν χρησιμοποιώ τελεία...όσο μπορώ τουλάχιστον...νοιώθω ότι με περιορίζει..
και τα αποσιωπιητικά είναι τα αγαπημένα μου σημεία στίξης.......αφήνει την φαντασία ελεύθερη...
 #10550  από elena
 Σάβ Οκτ 24, 2009 11:56 am
Φυσικά και δεν γίνεται να μην"μπω"και να σας πω μια ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!! :D :D
ελπίζω να είστε όλοι καλά!!!
σήμερα ασχολούμαι με τα οικιακά :D :D :D με έχουν πλακώσει τα παπλώματα και τα μάλλινα :D :D θα τα τελειώσω ....ελπίζω δηλαδή :D :D

καλό Σαββατοκύριακο σε όλους
καλά να περάσετε!!!
φιλιά elena trikolore :D
 #10562  από mary_d_ath
 Σάβ Οκτ 24, 2009 4:10 pm
Καλησπέρα σε όλους/όλες!!
Τι κάνουμε; Πως είμαστε; Πως πάνε τα κέφια;
Εγώ είμαι λίγο σαν "κοτόπουλο" σήμερα γιατί βγήκαμε χθες για τη γιορτή ενός παιδιού και απλά πολύ κρασί, το ένα μπουκάλι μετά το άλλο έφερναν στο τραπέζι...
Τελοσπάντων...
2 πράγματα έχω ν' αναφέρω...

1) Χθες πήγαμε Φάληρο με το "παιδί" που προσέχω, εφόσον ήθελε να δει θάλασσα. Κ*λ*τραμ, μου σπασε τα νεύρα, έχω να το πάρω χρόνια και ψιλοχαθήκαμε... Ελπίζω, να μη μετρήσει αρνητικά αυτό στην "αξιολόγησή" μου, γιατί είναι η 2η φορά που χανόμαστε, αλλά ρωτάω και τον βρίσκω το δρόμο, μόνο που χθες δεν ήξερε κανείς να μου δώσει οδηγίες!! Η δε εργοδότριά μου, μου είπε να μου πληρώσει την υπερωρία αλλά δεν δέχτηκα εφόσον εγώ την έκανα τη βλακεία και χαθήκαμε, ελπίζω αυτό να μετρήσει θετικά και να το εκτιμήσει!! Όχι, γιατί αν κάνω πολλές μλκς, μπορεί και να μη με θεωρήσει "αξιόπιστο" άτομο...
Ένα άλλο που με τσάντισε, είναι η συμπεριφορά του κόσμου όταν μας ακούνε να μιλάμε. Γελάνε τα ουφο!! Τόσο αστείο τους φαίνεται που ένα "παιδί", χωρίς να το επιλέξει, έτυχε να γεννηθεί με πρόβλημα!! Τελοσπάντων...
2) Στη δε σχολή νοηματικής με έχει "αντιπαθήσει" η βαρύκοη καθηγήτρια (η οποια όπως με πληροφόρησαν είναι αρκετά ειρωνική με όλους), επειδή γελάω!! Νομίζει ότι την κοροϊδεύω, επειδή μιλάει λίγο περίεργα, αλλά εγώ δε γελάω με εκείνη, αλλά με τα διάφορα σκηνικά που γίνονται στην τάξη... Έχω και το πρόβλημα που αν με πιάσει "γέλιο", δύσκολα ξεκολάω... Δεν μπορώ να το κοντρολάρω, τι ανάσες παίρνω, τι προσπαθώ να σκεφτώ "σοβαρά" πράγματα, εκεί θα μου 'ρχεται η "γελοία" σκηνή στο μυαλό και θα γελάω!!
Τα έχω πάρει και λίγο με τη σχολή, γιατί είναι τελείως ανοργάνωτη. 7-9 έχουμε μάθημα, 7 και 15 μπαίνουμε 9 παρα δέκα σχολάμε, κάνουμε ένα διάλειμμα στις 6 (τρώνε κι από εκεί λεπτά, 2 τσιγάρα καπνίζεις άνετα). Και η μία καθηγήτρια που είναι κωφάλαλη, αν και είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος, δεν έχει και τη μεταδοτικότητα που χρειάζεται, δεν χρησιμοποιεί τον πινακα για να μας μιλήσει, περιμένει να μαντέψουμε τι εννοεί...
Τελοσπάντων, θα δω τι θα κάνω και μ' αυτό...
Πρώτα θα μιλήσω στη βαρύκοη για να καταλάβει ότι δεν την κοροϊδεύω και 2ον θα παραπονεθώ στη γραμματεία για το πρόγραμμά τους!
Τελοσπάντων...
Καλό μεσημεροαπόγευμα σε όλους/όλες!!
(Πότε πήγε 4, δεν το κατάλαβα... Πάω να καταπιαστώ κι εγώ με οικιακές εργασίες, αφού καπνίσω μερικά τσιγάρα για να πάρω δύναμη!! :lol: :lol:)
 #10567  από litsa
 Σάβ Οκτ 24, 2009 7:05 pm
ήθρα και εγώ!!
αφού σήμερα πέρασα θάλασσα και πήγα στη Σύμη στην Ιερά Μονή του θαυματουργού Πανορμίτη..
φανταστείτε ότι άναψα κεράκι ΚΑΙ για το φόρουμ, να μας έχει όλους καλά!!- καλά μη γελάτε-!!
;) ;)
ξαναείδα στο μουσείο τα τάματα που έρχονται από όλη την ελλάδα μόνα τους με την θάλασσα, και τα μαζεύουν εκεί μπροστά από το μοναστήρι..
έχει τόσα!!

μαιρη, μπράβο με το παιδί.. και στους γονείς του, που πληρώνουν κάποιον για να ψυχαγωγεί το παληκάρι τους!!
καλά στην ελλάδα ζούμε, ούφο υπάρχουν τόοοοοοοοοοοοοοοοοοσσσσσσσσσσσσσααααααααααααα
πολλά!!
;)
  • 1
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 2901