• Δευτεροπαθως προιουσα

• Ειδικά θέματα της πρωτογενώς (PPMS), δευτερογενώς προϊούσας (SPMS) ΣΚΠ και προσβασιμότητας.
Ειδικά θέματα της πρωτογενώς (PPMS), δευτερογενώς προϊούσας (SPMS) ΣΚΠ και προσβασιμότητας.
 #102929  από Κωνσταντίνα
 Κυρ Μάιος 18, 2014 8:27 pm
LL--MM έγραψε:
Κωνσταντίνα έγραψε: Δυστυχώς οι άνθρωποι νοσούμε επειδή πληρούμε κάποιες προϋποθέσεις.
Σκέφτομαι τη ζωή μου που δεν μπόρεσα να διαχειριστώ το χρόνιο στρες, ή θυμό, ή που δεν κατάφερα να χωρέσω τα δύσκολα, ήταν πολύ φυσικό να αρρωστήσω :smile-nod: .

Συ είπας: Αλλοι μπορεί να πουν ότι το να αισθάνεσαι υπεύθυνη για μια κατάσταση -άσχετα άν είσαι πραγματικά- σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι το δυσάρεστο μέλλον εξαρτάται από σένα. Δε μπορώ να φανταστώ πως είναι η περίπτωση εδώ.
Κασσάνδρα ο καθένας μας γνωρίζει ή διαισθάνεται τί δεν πήγε καλά και αρρώστησε από σκπ.
Σημασία δεν έχει να αυτομαστιγωθείς αλλά να πας παρακάτω με την ψευδαίσθηση ότι το μέλλον εξαρτάται πολύ και από σένα.

Χμμμ... Κωνσταντίνα μου, αφού κι εσύ ομολογείς ότι πρόκειται για ψευδαίσθηση, σε τι μπορεί να σε βοηθήσει στο να πας παραπέρα;;;
Προσπάθησα ανεπιτυχώς να παίξω με τις λέξεις :smile-drunk:
Έχεις δίκιο, από τα γραφόμενά μου προκύπτει ακριβώς αυτό που παρατήρησες :smile-yes:
Εγώ βέβαια εννούσα "πεποίθηση", αλλά :smile-sleepy: .

Είναι το " μότο" της ζωής μου αυτό Κασσάνδρα μου.Από τη μέρα που αρρώστησα, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα προσπαθήσω να "μην με φάει".
Το μέλλον μου τα τελευταία χρόνια φαντάζει δυσοίωνο, αλλά θα προσπαθώ να συμμετέχω.
Έχω ξαναγράψει κάπου λόγια του Καζαντζάκη από την Ασκητική.........
«Όχι! Όχι! Ποτέ μην αναγνωρίσεις τα σύνορα του ανθρώπου! Να σπας τα σύνορα! Ν' αρνιέσαι ό,τι θωρούν τα μάτια σου! Να πεθαίνεις και να λες: Θάνατος δεν υπάρχει!»
 #102935  από LL--MM
 Κυρ Μάιος 18, 2014 11:41 pm
Κωνσταντίνα έγραψε:Προσπάθησα ανεπιτυχώς να παίξω με τις λέξεις :smile-drunk: Mή σε νοιάζει, συμβαίνει και σε μένα, και κατά σύστημα :smile-tongueout:
Έχεις δίκιο, από τα γραφόμενά μου προκύπτει ακριβώς αυτό που παρατήρησες :smile-yes:
Εγώ βέβαια εννούσα "πεποίθηση", αλλά :smile-sleepy: .
Μα κι η πεποίθηση, αξίζει τόσο όσο τα στοιχεία στα οποία στηρίζεται Εικόνα

Είναι το " μότο" της ζωής μου αυτό Κασσάνδρα μου. Από τη μέρα που αρρνώστησα, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα προσπαθήσω να "μην με φάει".
Οι υποσχέσεις στον εαυτό, ιδίως όταν, άθελά μας, δεν είναι εφικτό να τηρηθούν, ή τουλάχιστον δε φέρνουν αποτέλεσμα, δε γαγρενιάζουν ανοιχτές πληγές;;; Ομολογώ ότι για το λόγο αυτόν τις αποφεύγω.
Γιατί η υπόσχεση ειναι προσπάθεια μιας στιγμής, η αρρώστια συνεχής...

Θα μου πείς πως κι οι δύο προσπαθούμε εξ ίσου με τον τρόπο μας. Απλά εγώ προτιμώ να μήν το παίρνω τόσο προσωπικά, η κούραση της σκπ μου θυμίζει πως δεν αξίζει τον κόπο...

Το μέλλον μου τα τελευταία χρόνια φαντάζει δυσοίωνο, αλλά θα προσπαθώ να συμμετέχω.
Μα, κι εγώ: Περαστικά μας! :smile-hi:
«Όχι! Όχι! Ποτέ μην αναγνωρίσεις τα σύνορα του ανθρώπου! Να σπας τα σύνορα! Ν' αρνιέσαι ό,τι θωρούν τα μάτια σου! Να πεθαίνεις και να λες: Θάνατος δεν υπάρχει!»
Κι εγώ, από τους "πιστούς" του Καζαντζάκη είμαι: Αλλά ευτυχώς που υπάρχει θάνατος, για φαντάσου να έπρεπε να πάμε μέχρι τα 900 μας: Iδίως στην κατάστασή μας... :character-oldtimer:
Κάπου μετά το τρίτο λεπτό η απάντηση... :laughing-rolling:
 #102945  από Κωνσταντίνα
 Δευ Μάιος 19, 2014 3:06 pm
LL--MM έγραψε:
Κωνσταντίνα έγραψε:..............................................................................
Κι εγώ, από τους "πιστούς" του Καζαντζάκη είμαι: Αλλά ευτυχώς που υπάρχει θάνατος, για φαντάσου να έπρεπε να πάμε μέχρι τα 900 μας: Iδίως στην κατάστασή μας... :character-oldtimer:
Βέβαια εδώ ο Καζαντζάκης δεν αναφέρεται στον κυριολεκτικό θάνατο, αλλά σ' εκείνον που βιώνεις εν ζωή, ξανά και ξανά προτρέποντάς σε να μην λυγάς :smile-muscle: .
Ο θάνατος στον οποίο αναφέρεσαι, ναι είναι λύτρωση!!!
 #102950  από ΑΝΔΡΕΑΣ
 Δευ Μάιος 19, 2014 3:43 pm
:think: εγώ με την λέξη θάνατο αναφέρομε στο σκυλάκι μου. δεν μου έχει αφήσει γατάκι για γατάκι. :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think:
 #107267  από giannisk
 Σάβ Νοέμ 08, 2014 3:06 pm
πραγματικά , από τις πιο ενδιαφέρουσες και γόνιμες συζητήσεις που έχω διαβάσει. ίσως και γιατί με αφορά και άμεσα,αφού πρόσφατα έχω διαγνωστεί με προ'ι'ούσα και βρίσκομαι σε δίλλημα,αν θα προχωρήσω σε φαρμακευτική αγωγή,ή να περιμένω κάποιο 'άγιο δισκοπότηρο' να εμφανιστεί. αλήθεια ξέρει κάποιος τι έγινε με το προαναφερθέν? αυτό δηλαδή που λέγεται στο λινκ
?
 #107268  από neroxytis
 Σάβ Νοέμ 08, 2014 5:32 pm
10 λεπτά για να μας πει τι έγινε σε 5-6 ασθενείς (!!!) και υποτίθεται ότι είναι καλά νέα. Ένα νέου τύπου copaxone θα βγει στο τέλος, με τη γνωστή αποτελεσματικότητα. Δεν περίμενα διαφορετικό πίασαμε-τον-παπά-από-τα-αρχ.δια υφάκι από αποτυχημένους δημοσιογράφους μεσημεριανάδικου.

Αποδείξτε ότι η ΣΚΠ είναι αυτοάνοση, ότι η ζημιά γίνεται λόγω των φλεγμονών και όχι το αντίθετο και εξηγήστε όλα τα "παράδοξα" που παρατηρούνται στη ΣΚΠ. Από τις κυκλοφορικές διαταραχές μέχρι τις φλεβικές ανωμαλίες. Αφού γίνουν αυτά, μετά να μας πείτε για το νέο γαμάτο φάρμακο που δεν ξέρετε καν τι και αν κάνει.

Για εμένα αυτό το βίντεο είναι κακοποίηση της τεχνολογίας και αναγωγή του διαδικτύου σε χωματερή.

Τονίζω: ΔΕΝ κρίνω τον giannisk που το ανήρτησε αλλά τους θεαματικοτητολάγνους δημοσιογράφους που λένε τις γνωστές βλακείες για να πιάσουν κανένα νουμεράκι.
 #107277  από Nick.
 Κυρ Νοέμ 09, 2014 12:11 pm
giannisk έγραψε:πραγματικά , από τις πιο ενδιαφέρουσες και γόνιμες συζητήσεις που έχω διαβάσει. ίσως και γιατί με αφορά και άμεσα,αφού πρόσφατα έχω διαγνωστεί με προ'ι'ούσα και βρίσκομαι σε δίλλημα,αν θα προχωρήσω σε φαρμακευτική αγωγή,ή να περιμένω κάποιο 'άγιο δισκοπότηρο' να εμφανιστεί. αλήθεια ξέρει κάποιος τι έγινε με το προαναφερθέν? αυτό δηλαδή που λέγεται στο λινκ
?

Το συγκεκριμένο θέμα ήταν "είδηση" πριν από 1,5 χρόνο απ'ό,τι βλέπω. Αναφέρεται δε στη μορφή των εξάρσεων - υφέσεων ΚΑΙ ΠΑΛΙ. Και τί λέει για 50% καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με το αναμενόμενο σε 9 ασθενείς. Πάρ' το αυγό και κούρεφτο. Η συγκεκριμένη θεματική ενότητα της συγκεκριμένης εκπομπής κατά την ταπεινή μου άποψη ήταν trash και καλά έκαναν και την έκοψαν.
Να είστε σίγουροι πως όταν ανακαλυφθεί κάτι σημαντικό σχετικά με την συγκεκριμένη νόσο, η είδηση δεν θα παίξει σε ιατρική ενότητα μεσημεριανής εκπομπής, αλλά σε "έκτακτο δελτίο ειδήσεων". Όλα αυτά είναι κοροϊδίες. Χώρια που και οι ίδιοι οι γιατροί που μας παρακολουθούν θα μας ενημερώσουν πρώτοι πρώτοι πολύ πριν τους δημοσιογράφους. Σταματείστε λοιπόν να ψάχνεστε στην ΤV. Το ίντερνετ υπάρχει μόνο και αυτό για ενημέρωση σχετικά με τις λεπτομέρειες και ιστορικό των φαρμάκων που κυκλοφορούν ήδη, αλλά και για τα στάδια για τις όποιες έρευνες γίνονται, που είναι γνωστές, μετρημένες στα δάκτυλα και αφορούν την μορφή των εξάρσεων - υφέσεων.
 #107283  από Κώστας
 Κυρ Νοέμ 09, 2014 3:08 pm
giannisk έγραψε:πραγματικά , από τις πιο ενδιαφέρουσες και γόνιμες συζητήσεις που έχω διαβάσει. ίσως και γιατί με αφορά και άμεσα,αφού πρόσφατα έχω διαγνωστεί με προ'ι'ούσα και βρίσκομαι σε δίλλημα,αν θα προχωρήσω σε φαρμακευτική αγωγή,ή να περιμένω κάποιο 'άγιο δισκοπότηρο' να εμφανιστεί. αλήθεια ξέρει κάποιος τι έγινε με το προαναφερθέν? αυτό δηλαδή που λέγεται στο λινκ
?
Το άγιο δισκοπότηρο το βρήκε ο Indiana Jones, αλλά δεν μπόρεσε να το κρατήσει γιατί γλίστρησε και κατακρημνίστηκε στα έγκατα της γης!

Υσ. Γιάννη μην το πάρεις προσωπικά. Σε καμία περίπτωση δεν σε ειρωνεύομαι.
 #107284  από giannisk
 Κυρ Νοέμ 09, 2014 4:17 pm
επανέφερα τη συζήτηση γιατί την θεωρώ εξαιρετική και ελπίζω να συνεχιστεί το ίδιο.

υ.γ για το λινκ(είχε αναφερθεί στη σελίδα 3) συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και δεν παρεξηγούμαι Κώστα
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7