• ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #102306  από Κωνσταντίνα
 Κυρ Απρ 27, 2014 9:37 pm
nora tora έγραψε: Έτσι είναι τα πράγματα.... αλλά δεν ξέρω πως να το κάνω αυτό, πως να του το πω???

Σκέφτομαι και λίγο την διαδικασία.... να κανονίσουμε το ραντεβού... να φτιαχτώ... να βαφτώ... να ντυθώ... (κατάλληλα πάντα της περίστασης ;) ) .... να μου λέει όλα αυτά τα "ωραία" που μου λέει ως τώρα... και μόλις του πω τι μου συμβαίνει.... να αλλάξει πεντακόσια χρώματα, να του έρθει έντονος βραχνάς.... να θυμηθεί πως μόλις είχε μια δουλεία που είχε ξεχάσει... να πάει στο περίπτερο για τσιγάρα (που δεν καπνίζει)... γενικά να φροντίσει να την κάνει με ελαφρά και να εξαφανιστεί μια για πάντα από την ζωή μου.... (εδώ να γελάσω ή να κλάψω??? εν μέρη θα έχει λίγο πλάκα το σκηνικό ... χεχε )

Δεν θα τον κατηγορήσω όμως .... σίγουρα δεν θα είναι και ότι πιο συνήθες από αυτό που περίμενε να ακούσει!!!! και είναι και δικαίωμά του!!! ... μόνο που θα στεναχωρηθώ λίγο γιατί δύσκολα εντυπωσιάζομαι από αγόρια και αυτός μου αρέσει πολύ... :(
Ξανακοίταξέ το....................................................................................................
Ποτέ δεν είναι όπως ακριβώς τα υπολογίζεις και ποτέ δεν είναι τόσο χάλια όσο φοβάσαι ή όσο θα μπορούσαν να είναι.
:smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-flower:
 #102311  από nora tora
 Δευ Απρ 28, 2014 12:33 am
Κωνσταντίνα έγραψε: Ξανακοίταξέ το....................................................................................................
Ποτέ δεν είναι όπως ακριβώς τα υπολογίζεις και ποτέ δεν είναι τόσο χάλια όσο φοβάσαι ή όσο θα μπορούσαν να είναι.
:smile-kiss: :smile-kiss: :smile-kiss: :smile-flower:
Χα χα Κωνσταντίνα δεν φαντάζεσαι πόσο δίκιο έχεις....

Σήμερα μου αποκάλυψε κάποια πράγματα για τον εαυτόν του που ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ (από το τηλέφωνο) .... για το θέμα μου ούτε που με ρώτησε. ...
Μετά από αυτά δεν με πολυνοιάζει πως θα το πάρει .... με την έννοια πως και τα δικά του θέματα είναι επίσης πολύ σημαντικά! !!!!!

Τι να πω..... :confusion-shrug: :confusion-shrug: :confusion-shrug: :confusion-shrug:
 #102373  από Gorge
 Πέμ Μάιος 01, 2014 12:42 am
κορητσι μου αν ηταν κυριος απο τη στιγμη που του το ειπες οτι βγικαν τα αποτελεσματα επρεπε να τρεξη κοντασου να ρωτισει και να σε αγγαλιασει η` να φιγει ετσι θα καταλαβενες το χαραχτιρα του γιατι στα ωραια ολοι ειμαστε καλοι στα δισκολα ωμος;
 #102375  από nora tora
 Πέμ Μάιος 01, 2014 2:31 am
Gorge έγραψε:κορητσι μου αν ηταν κυριος απο τη στιγμη που του το ειπες οτι βγικαν τα αποτελεσματα επρεπε να τρεξη κοντασου να ρωτισει και να σε αγγαλιασει η` να φιγει ετσι θα καταλαβενες το χαραχτιρα του γιατι στα ωραια ολοι ειμαστε καλοι στα δισκολα ωμος;
Gorge έχεις δίκιο σε όλα όσα λες... αλλά για κάποιους λόγους που δεν θέλω να αναφέρω .... δεν μπορούμε να βρεθούμε... και επικοινωνούμε από το τηλέφωνο. ...
 #102723  από Βασιλικη T.
 Τετ Μάιος 14, 2014 3:28 pm
καλησπέρα,

έχω περίπου το ίδιο θέμα, είμαι με ενα παιδί περίπου 4 μήνες και μέσα σε αυτούς είχα μία ωση στην θωρακική μοίρα (που την είχα καταλάβει λόγω μονιμου μουδιάσματος στο πόδι και επαληθευτηκε με την MRI) οπότε χρειάστηκε να κάνω κορτιζόνη. Του είχα πει μέσα στις τόσες κουβέντες που κανεις στην αρχη μιας σχέσης πως είχα άλλα δύο περιστατικά στη ζωή μου πριν 2,5-3 χρονια αλλα είμαι καλά και δεν είναι σκπ (ο γιατρός ήταν αισιόδοξος και πιστεψε πως θα ήταν μεμονομένα περιστατικα). Επειδη ήταν μόνο δύο δεν πηρα κάποια θεραπεία με ιντερφερονες. Τώρα ο νευρολόγος μου μου είπε πως πρέπει να το σκεφτώ σοβαρά να ξεκινήσω θεραπεία και πως αυτός, αυτό είναι που μου προτείνει. Καθώς μιλόυσα με τον γιατρό και ήταν μποροστα και η μητέρα μου...αρχισε ένα τροπάριο με θέμα: Δεν λέμε πουθενα πως κανουμε αγωγή. Μόνο στους γονείς και στον συζυγο μας. Μου εξήγησε πως ο κόσμος είναι προκατειλημμένος και πως, ενω δεν είναι λογικό όταν ακουγεται κάτι τέτοιο σε μία παρέα πάντα υπάρχει "οικτος" στην ατμόσφαιρα. Δεν το βρίσκω παράλογο αλλα γενικά έχω την τάση να συζητάω για όλα αυτά με τους φιλους μου κλπ. Στο αγόρι μου όμως να το πω? ξερω πως θα το καταλάβει (γιατι στην οικογένεια του υπάρχει ιστορικό καρκίνου και εξαιτάιζονται όλοι συχνα) αλλα δεν θέλω σε καμία περιπτωση να συνδιάσει στο μυαλό του την εννοια της αρρωστης με το ονομα μου. Ούτε φροντίδα θέλω ούτε τιποτα. και απο την άλλη όταν θα βλέπει τα σημάδια απο τις ενεσεις τι θα του λέω ? με τσιμπησε κουνουπι? :)

ΥΓ: αφήνουν σημαδια οι υποδοριες ενεσεις?

ΥΓ: τελικά τι έκανες? το είπες?
 #102726  από Dhm
 Τετ Μάιος 14, 2014 3:58 pm
Προσωπικά, το λέω στους ανθρώπους γύρω μου όταν κρίνω πως υπάρχει λόγος. Δεν με νοιάζει τόσο αν θα νιώσουν οίκτο ή κάτι τέτοιο. Εξάλλου μπορεί π.χ. ο άλλος να έχει οικονομικά προβλήματα και να νιώθεις οίκτο για αυτόν.Δεν χρειάζεται να είναι άρρωστος(αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω). Λέγοντας πως το λέω όταν υπάρχει λόγος εννοώ πως θα ήθελα να δείχνουν κατανόηση σε κάποια πράγματα π.χ. όταν δεν μπορώ να βγω ή να πιω όταν έχω κάνει ένεση, όταν όπως λες βλέπουν τα σημάδια και άλλα τέτοια πολλά.
Αν είστε 4 μήνες μαζί και είστε καλά και του το πεις τώρα και δεν καταλάβει,συγγνώμη αλλά είναι ανάξιος να είναι μαζί σου και όπως έχει ξαναειπωθεί, θα 'την έκανε' σε οτιδήποτε άλλο προέκυπτε. Πιστεύω δηλαδή πως πρέπει να του το πεις και να τον ενημώσεις σχετικά με το τι σημαίνει ακριβώς η ΣΚΠ! Ό,τι θέλεις εδώ! :*

Υ.Γ. εγώ κάνω ενδομυικές,οπότε δεν γνωρίζω κάτι για τις υποδόριες...
 #102727  από Κωνσταντίνα
 Τετ Μάιος 14, 2014 4:03 pm
Βασιλικη T. έγραψε:καλησπέρα,

....................................................................................................................................................αλλα δεν θέλω σε καμία περιπτωση να συνδιάσει στο μυαλό του την εννοια της αρρωστης με το ονομα μου...............................................................
Βασιλική καλησπέρα :smile-flower:
εσύ συνδυάζεις στο μυαλό σου το όνομά σου με την έννοια της άρρωστης;;;;
Σκέψου πρώτα αυτό :smile-thinking: :smile-hi:
 #102728  από greekinholland
 Τετ Μάιος 14, 2014 4:07 pm
Προσωπικά μίλησα πρόσφατα σε 3-4 πολύ καλούς φίλους για την ΣΚΠ γιατί ήξερα ότι ήθελα να ξέρουν για μένα, δεν άλλαξε ούτε η στάση κανενός απέναντι μου, η σχέση μου το ξέρει από την πρώτη στιγμή και όσο για σημάδια τουλάχιστον η rebif που κάνω κανονικά πουά, οι κοκκινίλες για καιρό μου θυμίζουν την παρουσία τους :smile-flower: :smile-flower:
 #102730  από Dhm
 Τετ Μάιος 14, 2014 4:13 pm
Μια γνώμη θέλω κι εγώ σε κάτι. Πριν κάποιους μήνες είχα πει σε μια κοπέλα(που ήξερα για λίγο διάστημα) την κατάστασή μου και σε μια συζήτησή μας για κάτι, μου είπε πως ''δεν είμαι αρκετά δυνατή''. Εσείς πιστεύετε πως είναι κάποιος 'έξω από τον χορό' σε θέση να πει κάτι τέτοιο?Με είχε πειράξει πολύ γιατί ξέρω πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο...
 #102732  από Βασιλικη T.
 Τετ Μάιος 14, 2014 4:18 pm
εγω ίσα ίσα πιστεύω πως με αυτά και αυτά είμαι ο πιο δυνατός άνθρωπος του κόσμου... και ισα ισα πιστευω πως μόνο δύναμη δίχνει να εχεις μέσα στη ζωη σου αυτή τη διαδικασία και να το αντιμετωπίζεις σαν να είναι απλα κάτι που πρέπει να κάνεις ... πχ να φας , να κοιμηθεις κλπ... πιστεύω επίσης πως είναι ο τρόπος που σε βλέπει ο άλλος να αντιμετωπίζεις τα πράγματα, αυτο που κάνει τον άλλον να έχει οίκτο ή θαυμασμο... αλλα ο γιατρος είχε πολυ κάθετη αποψη και με εκανε να αναρωτηθώ...

ξαφνιαστηκα που μου απαντησατε αμέσως :)