• Είναι αυτά συμπτώματα ΣΚΠ;

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #102247  από Adam
 Παρ Απρ 25, 2014 4:20 pm
Καλησπέρα σε όλους;

Πριν από 10 μέρες ξύπνησα και ένοιωθα τη δεξιά μου μεριά μουδιασμένη και κάτω από το στήθος ένα πιο έντονο μούδιασμα. Αρχικά, δεν έδωσα σημασία όμως όσο περνάνε οι μέρες το μούδιασμα συνεχίζει ακόμα πιο έντονα σε σημείο που δεν μπορώ να γράψω στο χαρτί ή να πληκτρολογώ εύκολα στο πληκτρολόγιο. Συγκεκριμένα είναι μουδιασμένο το δεξί μου χέρι από τ δάκτυλα μέχρι τον καρπό, όλη δεξιά μου μεριά στο σώμα και στο πόδι από τον αστράγαλο μέχρι και τα δάκτυλα. Είναι αυτό σύμπτωμα για ΣΚΠ; Είμαι 22 ετών και δεν έχω πάει ακόμα σε γιατρό.
 #102251  από Κωνσταντίνα
 Παρ Απρ 25, 2014 5:31 pm
Adam έγραψε:Καλησπέρα σε όλους;

Πριν από 10 μέρες ξύπνησα και ένοιωθα τη δεξιά μου μεριά μουδιασμένη και κάτω από το στήθος ένα πιο έντονο μούδιασμα. Αρχικά, δεν έδωσα σημασία όμως όσο περνάνε οι μέρες το μούδιασμα συνεχίζει ακόμα πιο έντονα σε σημείο που δεν μπορώ να γράψω στο χαρτί ή να πληκτρολογώ εύκολα στο πληκτρολόγιο. Συγκεκριμένα είναι μουδιασμένο το δεξί μου χέρι από τ δάκτυλα μέχρι τον καρπό, όλη δεξιά μου μεριά στο σώμα και στο πόδι από τον αστράγαλο μέχρι και τα δάκτυλα. Είναι αυτό σύμπτωμα για ΣΚΠ; Είμαι 22 ετών και δεν έχω πάει ακόμα σε γιατρό.
Adam κανείς από εδώ μέσα δεν θα σου δώσει απάντηση, επειδή και ο νευρολόγος χωρίς τα απεικονιστικά ή τα αιματολογικά "ντοκουμέντα" δεν θα σου διαγνώσει τι έχεις.
Αυτό που μπορεί να σου πει κάποιος με ασφάλεια είναι ότι ο γιατρός που χρειάζεται η συμπτωματολογία που αναφέρεις είναι ο νευρολόγος.
Όλα ελέγχονται με ψυχραιμία. :smile-muscle:
Ενημέρωσέ μας για τα νέα σου, θα σε έχουμε έννοια :smile-hi:
 #102253  από ΧΡΗΣΤΟΣ 76
 Παρ Απρ 25, 2014 9:34 pm
ΚΑΛΗΣΠΕΡΕΕΣ...
ADAM Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ....
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΟΥ...
 #102255  από billios
 Παρ Απρ 25, 2014 9:40 pm
ΧΡΗΣΤΟΣ 76 έγραψε:ΚΑΛΗΣΠΕΡΕΕΣ...
ADAM Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ....
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΟΥ...
:text-+1:
 #102323  από Adam
 Τρί Απρ 29, 2014 11:36 am
Καλημέρα σε όλους!

Έκλεισα ραντεβού με νευρολόγο για σήμερα το απόγευμα. Όμως, έχω αρχίσει και αγχώνομαι περισσότερο γιατί από χθες το πρωί έχει μουδιάζει και το αριστερό μου πόδι.

Όπως, καταλαβαίνετε για εμένα όλα αυτά είναι πρωτόγνωρα και έχω σαστίσει.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη δύναμη που μου δίνετε!

Φιλικά,
Αδάμ
 #102324  από Μιμικαμ
 Τρί Απρ 29, 2014 11:59 am
Γειά σου Αδάμ... :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: τί ωραίο και πρωτόπλαστο όνομα..... :smile-flower: :smile-flower:

Ψυχραιμία....το αγχος είναι κακός σύμβουλος, μόνο αδιέξοδα δημιουργεί....κατά την γνώμη μου, πολύ σωστά ενήργησες, μην ανησυχείς, οτιδήποτε και αν προκύψει, αντιμετωπίζεται καλύτερα μόνο εάν βρίσκεσαι σε καλή ψυχική κατάσταση....εύχομαι ολα να σου πάνε τέλεια...περιμένουμε νέα σου......καλή δύναμη.... :smile-kiss: :smile-kiss:
 #102326  από teo78
 Τρί Απρ 29, 2014 1:05 pm
Adam έγραψε:Καλημέρα σε όλους!

Έκλεισα ραντεβού με νευρολόγο για σήμερα το απόγευμα. Όμως, έχω αρχίσει και αγχώνομαι περισσότερο γιατί από χθες το πρωί έχει μουδιάζει και το αριστερό μου πόδι.

Όπως, καταλαβαίνετε για εμένα όλα αυτά είναι πρωτόγνωρα και έχω σαστίσει.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη δύναμη που μου δίνετε!

Φιλικά,
Αδάμ
Μην βγάζεις συμπεράσματα χωρίς να σε εξετάσει γιατρός και μάλιστα θα χρειαστούν και πολλές εξετάσεις.
Μπορεί απλώς να είναι μια δισκοκήλη που ζορίστηκε και εμφανίζει τέτοια συμπτώματα. Με βάση τα προβλήματα μέσης στους νέους μπορεί και να είναι πιο πιθανό αυτό.

Εξάντλησε και τα ορθοπεδικά πιθανά προβλήματα μετά την επίσκεψη στον νευρολόγο.

Καλά αποτελέσματα να έχεις.
 #102330  από Adam
 Τρί Απρ 29, 2014 6:35 pm
Τελικά πήγα στο Αιγινήτειο γιατί θεώρησε ο πατέρας μου ότι θα είναι καλύτερα.
Με εξέτασε μία κοπέλα και μου είπε να μπω για εισαγωγή... ώστε να κάνω μαγνητική. Οι γιατροί που ήταν εκεί έλεγαν κάτι Γ ή Δ. και κάτι για παρεγκεφαλίτιδα.

Οι όροι για μένα αυτοί είναι άγνωστοι... όμως επειδή δεν ανήκει στο ΕΣΥ δεν με καλύπτει η ασφάλεια που έχω και μου έδωσαν παραπεμπτικό για άλλο νοσοκομείο π.χ. Ευαγγελισμός.
 #102349  από περιστερι
 Τετ Απρ 30, 2014 11:37 am
Σήμερα το αγαπημένο μου πρόσωπο ξύπνησε με μουδιάσματα στα χέρια και στα πόδια (αγκώνες και κάτω , γόνατα και κάτω) στα χέρια λίγο παραπάνω αλλά είναι όλη μέρα στον υπολογιστή. Ακόμη αποφεύγουμε τη θεραπεία μέχρι το γενετιστή. Νομίζω όμως πως δεν θα τη γλυτώσουμε. Την εμπειρία σας. Ευχαριστώ.
ΥΓ τώρα είναι λιγότερα τα μουδιάσματα.
 #102551  από Adam
 Πέμ Μάιος 08, 2014 1:56 pm
Αγαπητοί-ες,

Βγήκαν τα αποτελέσματα των MRI Εγκεφάλου και MRI Αυχένα.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα δεν είναι τα ιδανικότερα..

Υπάρχουν εστίες υψηλής έντασης σήματος σε Flair στο δεξιό ινιακό κέρας και στο αριστερό μετωπιαίο και κροταφικό κέρας 7mm. Οι εν λόγω εστίες δεν ενισχύονται μετά το σκιαγραφικό.

Ενδομυελική εστία 11mm στο ύψος του Α2 η οποία δεν ενισχύεται με το σκιαγραφικό.

-Παχυβλεννογονιδιτικές αλλοιώσεις δεξιού ιγμορείου και δεξιών ηθμοειδών.
-Απώλεια υδροφιλικής ιδιότητας του Α5-Α6 και Α6-Α7 μεσοσπονδύλιου δίσκου.

Θα ήθελα τα φώτα σας...καθώς και συμβουλές.

Σας ευχαριστώ όλους για τη δύναμη που μου δίνεται καθώς και την παρέα.