• Βοήθεια για την έρευνα: "Ψυχοκοινωνικά χαρακτηρ. ασθ. με ΣΚΠ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #4891  από LL--MM
 Παρ Μάιος 29, 2009 9:27 pm
Γεωργία έγραψε:Καλημέρα σε όλους.
Αν διαβάσει κανείς τις απαντήσεις σου LL-MM θα νομίζει ότι γνωριζόμαστε και μάλιστα έχουμε και κακό προηγούμενο (κάποια υπονοούμενά σου δε με τιμούν καθόλου και σίγουρα ούτε εσένα. Θέλεις να στο στείλω σε ένα προσωπικό σου mail και μετά εσύ να δοκιμάσεις να το αναρτήσεις;)
Κατ' αρχήν, εγώ δεν υπονοώ τίποτα, τα λέω άμεσα: ΕΣΥ ζητησες τη δική μας βοήθεια υπονοώτας ότι θα μας βοηθούσες ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΜΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ :evil: ... Και να μη γνωρίζαμε εσένα προσωπικά, σαφώς έχουμε χείριστα προηγούμενα τα οποία παραπέμπουν σε αντιμετωπίσεις ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ, και τις οποίες καταντήσαμε να γνωρίζουμε καλύτερα κι από την τσέπη μας :x
Αισθάνομαι άσχημα για το κλίμα που δημιουργήθηκε και τις αντιπαραθέσεις που προέκυψαν και δεν ήταν καθόλου στις προθέσεις μου. ΣΥΧΩΡΕΜΕΝΗ ΑΝ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΌΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ :(
Ζητάω συγνώμη αν ο τρόπος που ζήτησα βοήθεια φάνηκε υπεροπτικός, προσέβαλε κάποιους ή τους θύμισε δυσάρεστες καταστάσεις με συναδέλφους. Χωρίς δεύτερη σκέψη έθεσα το θέμα χωρίς ίσως να πολυζυγίσω τον τρόπο ή τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε.
Δεν ήταν αυτό τουλάχιστον αψυχολόγητο :?: Όπως έπρεπε να ξέρεις ήδη, οι νοοτροπίες αυτές είναι γενικές, αλλά αν είσαι η εξαιρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, όπως διατείνεσαι, δεν έχεις παρα να μας το αποδείξεις βοηθώντας εμάς...
Και πάλι, δεν κατηγορούμε εσένα προσωπικά, αλλά το σύστημα που ανακαζόμαστε να υποστούμε, και το οποίο παράγει τις αντιδράσεις σου. Ο τρόπος σου δε φάνηκε υπεροπτικός: δεδομένων των γνώσεων που λές ότι έχεις, ΕΙΝΑΙ, και είναι και συνηθέστατο φαινόμενο στους περισσότερους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, σε ποιόν λίγο, σε ποιόν πολύ... γιαυτό, ίσως η καθηγήτριά σου να μπορεί να μας δώσει κάποιες πληροφορίες ώς προς την αντιμετώπιση των πειραματόζωων από σας όλους, σόρυ, εσείς τους ονοματίζετε ασθενείς, για λόγους ευθιξίας σας, φαντάζομαι...

Φυσικά αυτό που κάνω θα βοηθήσει εμένα – θα μπορέσω να τελειώσω τη πτυχιακή μου και να πάρω πτυχίο. Όμως έχω την, απατηλή ίσως, σκέψη ότι κάτι μπορεί να προσφέρει και στο χώρο της μελέτης της ΣΚΠ.
Στο πρώτο ποστ σου, έγραψες ότι "θα βοηθούσες όσο μπορούσες απο προσωπικό ενδιαφέρον". Εδώ είναι ιστοσελίδα σκληρυντικών, όχι ψυχολογικό εργαστήρι, και το ήξερες. Στην πραγματικότητα ΔΕΝ ήθελες να βοηθήσεις εμάς τους σκληρυντικούς, αλλά την έρευνα για τη σκπ, την οποία συγχέεις με μας. Εξ άλλου, όταν σου υπέδειξα έναν τρόπο να μας βοηθήσεις, τον αγνόησες: και ούτε μας είπες, βέβαια, πως θα βοηθούσες ΕΜΑΣ Δηλαδή η φίλη μας η Μαρία77 είχε απόλυτο δίκαιο: μας θεωρείς όντως πειραματόζωα απλά προσβάλλεσαι με το δεδομένο. Αν όχι, θα μας το είχες πει ανοιχτά :x [/color]

Το ερωτηματολόγιο αποτελείται από επιμέρους σταθμισμένα ερωτηματολόγια που μετράν διαφορετικούς παράγοντες: τρόπο που σχετίζομαι με τους άλλους, οικογενειακές σχέσεις, επιθετικότητα, άγχος, ψυχοπαθολογία κά. Σε καμία περίπτωση δε κάνω την υπόθεση ότι όλοι οι ασθενείς έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Υποθέτω ότι ανάλογα με τα δημογραφικά χαρακτηριστικά (ηλικία, πόσο κοντά έγινε η διάγνωση, πορεία της νόσου, οικογενειακή στήριξη)διαφοροποιούνται και όλα τα παραπάνω. Επίσης πιστεύω ότι κάποια χαρακτηριστικά της νόσου (πχ. το απρόβλεπτο της πρόγνωσης, θεραπεία σε ερευνητικό στάδιο) προσδίδουν κάποια ιδιαίτερα στοιχεία(π.χ. ανασφάλεια για την εξέλιξη ) που δεν είναι κοινά σε άλλες ασθένειες. Γίνονται κάποιες υποθέσεις με βάση παλαιότερες έρευνες (πχ. ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση διαφοροποιείται και το επίπεδο άγχους) που μπορεί να επιβεβαιωθούν ή να αναιρεθούν.
Εδώ μερικά παιδιά προσφέρονται ώς πειραματόζωα, γιατι έχουν την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους κανονικά, μετά την ίαση. Ίσως είναι καιρός να γίνει μια έρευνα ως προς την αντιμετώπιση των σκληρυντικών από το ευρύ κοινό, τους ειδικούς της υγείας, την πολιτεία κλπ. Αν καταφέρεις να κάνεις μια έρευνα σε ότι προκύψει απ΄αυτήν ώστε να γίνεται μια σωστή πληροφόρηση, τουλάχιστον έτσι η "συνολική αντιμετώπιση" θα μπορέσει να βελτιωθεί...
Θέλω να το προσαρμόσω στη Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κάνοντας μια πρόταση με βάση αυτό που θα προκύψει, στο επίπεδο μιας συνολικής αντιμετώπισης (όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά, υποστηρικτικά).
Δε προσπαθώ να πείσω κανέναν να συμμετάσχει απλά είναι ανάγκη μου να υπερασπιστώ αυτό που σκέφτηκα και θέλω να πραγματοποιήσω.
Αν βάλλεις το ερωτηματολόγιο σε word, νομίζω ότι θα έπρεπε να περάσει...
Ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα – μαθήματα που μου δώσατε. Ευχομαι ειλικρινά να τα κατανόησες και να σου χρησιμέυσουν, και κυρίως στην αδελφή σου αλλά και σ' όλους μας :(
Καλή συνέχεια σε όλους Επίσης...

και μήν ξεχνάς, ακόμα κι άν δε έχεις δεί το φίλμ "will Hunting" ότι η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη στα πειραματόζωα, την επιζητούν και θα είχαν βοηθήσει ευχαρίστως, άν τους είχες ανοίξει τα χαρτιά σου εξ αρχής... :(
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Κυρ Αύγ 15, 2010 9:54 pm, έχει επεξεργασθεί 7 φορές συνολικά.
 #4895  από theoni
 Παρ Μάιος 29, 2009 11:05 pm
Παιδιά, προτείνω να βάλουμε ένα ΤΕΛΟΣ σ'αυτήν την παρωδία γιατί στο τέλος θα παρεξηγηθούμε μεταξύ μας....LL--MM συμφωνώ σε ΟΛΑ μαζί σου...
 #4900  από LL--MM
 Παρ Μάιος 29, 2009 11:31 pm
Εχεις απόλυτο δίκαιο Θεώνη, νομίζω πλέον, ακόμα και εγώ, ότι εξάντλησα το θέμα... Μακάρι να βγεί σε καλό...
 #4919  από ioanna_melina
 Σάβ Μάιος 30, 2009 3:11 am
Η αλήθεια είναι οτι δε διάβασα όλο το ιστορικό της συζήτησης γιατί βαρέθηκα.Καταλαβαίνω τη Γεωργία,επειδή και εγώ φοιτήτρια είμαι και ήδη για το αντικείμενο της κοινωνιολογίας-ψυχολογίας πέρασε το θέμα από το μυαλό μου τώρα που θα ετοιμάσω την πτυχιακή μου,όμως θέματα,ζητήματα σαν κι αυτό είναι πολύ λεπτά,ιδιαίτερα και θέλουν ιδιαίτερο χειρισμό.Καταρχάς επειδή και εγώ παθούσα είμαι, νομίζω οτι για τέτοια ζητήματα δεν μπορείς να πλησιάζεις έτσι απρόσωπα κάποιους ανθρώπους και να ζητάς πληροφορίες.Αν και είμαι μόνο 23χρ. έχω δει δυδτυχώς πολλά και αυτό που πάντα επιθυμούσα είναι να είμαστε πιο πολύ άνθρωποι,ανθρώπινο,αληθινό ενδιαφέρον...Είναι λίγο απωθητικό όταν έχεις μια δυσκολία(σκπ) να σε πλησιάζει κάποιος έτσι ψυχρά για να μάθει τι έχεις απλώς για μια εργασία,για ιδιοτελή σκοπό.Εγώ,πάντως,δεν μπορώ να κάνω έρευνα για τη σκπ,αφού και εγώ βοήθεια σχετικά με αυτό αποζητώ, όμως θέλω πολύ μέσω των σπουδών μου να καταφέρω να αγκαλιάσω μια μέρα όλα τα παιδιά χωρίς οικογένεια και να τα βοηθήσω να σταθούν ξανά μπροστά στον καθρέφτη,στον εαυτό τους και στην κοινωνία!...

ΓΕΩΡΓΙΑ<ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ!
ΑΛΛΑΞΕ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ_ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕ ΑΓΓΙΖΕΙ!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
 #5068  από litsa
 Τετ Ιουν 03, 2009 1:51 am
παιδιά του φόρουμ τα πράγματα θα ήταν απλά και ίσως πιο εύκολα αν πήγαινε απο την σωστή οδό:
να στείλει μια ενημέρωση στον admin και να ζητήσει αυτό που ήθελε ευγενικά και ειλικρινά!!
και βέβαια πιο κομψά!
για να αντιδράσει το φόρουμ, κάτι δεν πάει καλά και ίσως κάτι παραπάνω ξέρει!!
και ως ψυχολόγος έπρεπε να ξέρει πολύ περισσότερα όσο αφορά την προσέγγιση μας και βεβαίως όχι γιατί θέλουμε χάδια αλλά από απλό ανθρώπινο σεβασμό, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΏΣ ΌΛΟΙ οι άνθρωποι.... Δεν γνωριζόμασταν και από χθες.
Εγώ σχεδόν πάντα απαντάω σε ερωτηματολόγια, αλλά τελικά υπάρχουν χίλια δυο πράγματα πίσω από κάθε ενέργεια....οπότε άστο καλύτερα..

η κοπέλα είπε ότι έχει πάρει το μάθημα της - είναι ένα καλό βήμα - και στο κάτω κάτω όλοι κάποια στιγμή μπορεί να μην ζυγίσαμε σωστά τα πράγματα σε καποια φάση της ζωής μας..

και βέβαια να συγχαρώ τα πανεπιστήμια μας, που με τετραετή φοίτηση βγάζουν ψυχολόγους και όχι μόνο, χωρίς να τους έχουν υποχρεώσει το λιγότερο στο να παρακολουθήσουν μαθήματα αυτογνωσίας και δικής τους ψυχοθεραπείας!! και μετά λεει η φίλη μου ότι την ρωτάνε ''άν αισθάνεται ένοχη''

και βέβαια μου θυμίζει η όλη ιστορία τις μεθόδους που εφευρίσκουν οι φοιτητές για να ''τελειώσουν'' γρήγορα! το βλέπω συνέχεια και μου προκαλεί....

καλή επιτυχία στην συνέχεια σε όλους μας!!
 #5082  από LL--MM
 Τετ Ιουν 03, 2009 11:14 am
Ας υποθέσουμε ότι όντως δεν έβρισκε τον Admin μας, χάθηκε ο κόσμος να μας βοηθήσει και εμάς; Εξ άλλου, η αδελφή της είναι, λέει, σαν εμάς. Γιά φαντάσου η αδελφή η δική σου να "μεταμορφωνώταν" σε υπάνθρωπο :( (κατα τη νοοτροπία της αυτό πρέπει να έγινε...) από δαυτους που υπάρχουν μόνο για να είναι αντικείμενα έρευνας. Βέβαια, δε μου αρέσει καθόλου η δική μας η κατάσταση, αλλά την αδελφή αυτή τη λυπάμαι πραγματικά...
 #5085  από litsa
 Τετ Ιουν 03, 2009 11:24 am
μην ανοίγεις θέμα αδερφής γιατί:
1. αν όντως έχει πρόβλημα θα ήταν μέλος και θα αναρωτιόταν διάφορα...
2. εφοσον είχε βρει το μυστικό της καλής διαβίωσης, θα μας το είχε ανακοινώσει και εμάς λόγω ανιδιοτέλειας και διάθεσης για βοήθειας.
3. θα είχε ρωτήσει την αδερφή της πως αισθάνεται για την κατάσταση κτλ, και μάλιστα θα έδινε οδηγίες και θα ήταν περισσότερο ενημερωμένη.
4. ξαναλέω: μου θυμίζει κάτι ''εξυπνες'' συμφοιτήτριες μου που ΄ψάχνουν και βρίσκουν έτοιμες πληρωμένες εργασίες και τις παρουσιάζουν για δικές τους και το παίζουν και έξυπνες, ενω εσύ που σπουδάζεις για να μάθεις και να είσαι καταρτισμένος, είσαι απλά μπούφος ...
5. ποιος ΣΩΣΤΟΣ ψυχολόγος δεν έχει κάνει ψυχοθεραπεία?

άντε γεια με αυτό το θέμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7