• Βοήθεια για την έρευνα: "Ψυχοκοινωνικά χαρακτηρ. ασθ. με ΣΚΠ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #4818  από LL--MM
 Πέμ Μάιος 28, 2009 6:46 pm
Mε συγχωρείς :oops: , Πηνελόπη, εγώ έμπλεξα το όνομά σου καθώς και του Αόρατου, ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ με την κατάσταση αυτή ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΝΟΗΘΕΊ ΟΤΙ ΤΑΥΤΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ :evil: Αναπόφευκτο είναι να γίνονται παρεξηγήσεις, δυστυχώς.

Το πιο σοβαρό ερώτημα όμως παραμένει: ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Η ΓΕΩΡΓΙΑ; Το κατάλαβε κανένας σας; δε μας το είπε ακόμα Η ΊΔΙΑ... α, και συμφωνώ με τον Αλέξανδρο...

Μιχάλη, είσαι πολύ νέος ακόμα, αλλά θα σου ποστάρω το κείμενο που είχα αποτραβήξει κάτω από το τραγούδι σου... Ισως σε μερικά χρόνια να καταλάβεις...

Ίσως πρίν γίνεις κι εσύ ...παππούς :(
Η γιαγιά :P :P :P
 #4824  από litsaM
 Πέμ Μάιος 28, 2009 7:27 pm
"Αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό το θέμα από προσωπικό ενδιαφέρον - η αδελφή μου είναι ασθενής - και από την επιθυμία μου να βοηθήσω από τη πλευρά μου όσο γίνεται. Όσο πιο πολλά ερωτηματολόγια μαζέψω τόσο μεγαλύτερο νόημα θα έχει η έρευνα και πιθανότητα εφαρμογής στο κομμάτι της ψυχοθεραπευτικής αντιμετώπισης"

Λια μου δεν ειπε οτι θα βοηθησει σε κατι συγκεκριμενα.Κι εγω απλα ειπα πριν οποιος θελει απανταει.
Αλεξανδρε πιο πριν αν ειδες εξαιρεσα τους γιατρους (οτι ειναι "καθικια"οι περισσοτεροι το ξερουμε).Εγω μιλησα απλως για θετικη αντιμετωπιση.οσο για την υπηρεσια σου δεν μπορω να μιλησω.Ολοι μιλαμε βαση των δικων μαςεμπειριων.Εγω στη δουλεια μου δεν αντιμετωπισα τετοιο προβλημα κι ισως μιλαω "εκ του ασφαλους"και οσοι με αντιμετωπιζουν με καχυποψια απλα τους εχω γραμμενους!!

παρεπιπτοντως το ερωτηματολογιο ειναι ανωνυμο και πολυ απλες ερωτησεις.Βεβαια ισως εγω να ειμαι πολυ ευπιστη και να μη βλεπω παντου την ασχημη πλευρα. :)
Αν υπαρχει αλλος λογος που γινεται αυτο τι να πω δεν ειναι δικο μου προβλημα.εγω τα εχω καλα με τον εατυτο μου!
 #4828  από Maria77
 Πέμ Μάιος 28, 2009 8:42 pm
Εγώ απο την άλλη είμαι πολύ δύσπιστη με όλα αυτά και δεν πιστεύω πως την έρευνα θέλει να την κάνει για δικό μας καλό αλλά αντιθέτως για το δικό της :!: Απο την άλλη πλευρά βέβαια έχουμε δημοκρατία και ο καθένας κρίνει ανάλογα και ενεργεί... :shock:
Αυτό το να αντιμετωπίζουμε εμείς πιο θετικά την κατάστασή μας για να μας βλέπουν και οι άλλοι πιο θετικά, δεν το μπορώ καθόλου!!! Δηλαδή πόσο πιό θετικά?? Όταν οι άλλοι γύρω μου κάνουν λες και δεν τους έχω εμπιστευτεί ποτέ πως αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα...λες και δεν υπάρχει, λες και απλά αποτελεί μίαν μικρή λεπτομέρεια της ζωής μου και απλά πολύ απλά κλείνουν τα μάτια τους, λες και θέλουν να πουν βγάλτα πέρα μόνη σου...Λυπάμαι πολύ αλλά εγώ μια χαρά θετικά αντιμετωπίζω την καταστασή μου, οι άλλοι έχουν κλείσει τα μάτια τους και ζούνε στο απόλυτο σκοτάδι... :twisted: :twisted:
Και η ΣΚΠ δεν είναι λεπτομέρεια της ζωής μου αλλά αποτελεί μέρος της... :evil:
 #4831  από litsaM
 Πέμ Μάιος 28, 2009 9:02 pm
παρατηρω μια επιθετικη σταση απο καποια ατομα.Ο καθενας εχει το χαρακτηρα του και αντιμετωπιζει τα πραγματα στη ζωη του οπως αυτος μπορει και πιστευει οτι ειναι καλυτερο.Εχω κι εγω σκλυρηνση και προβληματα οπως ολοι(Γιωργο θυμασαι που καπου δεν μπορουσα να ελεγξω τα χερια μου και τα εριχνα ολα κατω και με πειραζες :) )και δεν ειπα ποτε να το ξεχασουμε και να μη μας επηρεαζει(ας μην παρερμηνευουμε τα λογια μου)ουτε ποτε προσπαθησα να επιβαλλω τις αποψεις μου.Απλα εγω αυτα πιστευω και ετσι το αντιμετωπιζω και μπορω να πω οτι μεχρι τωρα μου εχει βγει σε καλο.Ο καθενας εχει το χαρακτηρα του και αντιμετωπιζει το καθετι στη ζωη του με το δικο του τροπο.Απλα δεχομαστε και τις αλλες αποψεις εστω κι αν δεν τις εγκρινουμε ουτε τις υιοθετουμε.Εγω τουλαχιστον ετσι εχω μαθει και με εχει βοηθησει πολυ στη ζωη μου και στη δουλεια μου.
 #4833  από Maria77
 Πέμ Μάιος 28, 2009 9:12 pm
LitsaM, πολύ απλά το να βλέπω εγώ τα πράγματα θετικά για να τα δουν και οι γύρω μου για μένα προσωπικά δεν ισχύει! Σαυτό είναι που δεν συμφώνησα εγώ μαζί σου! Τα υπόλοιπα αφορούν δικές μου εμπειρίες που με οδήγησαν σε αυτό το συμπερασμα!
 #4834  από litsaM
 Πέμ Μάιος 28, 2009 9:23 pm
το καταλαβαινω αυτο και το σεβομαι.ο καθενας βαση των εμπειριων του αντιδρα σε ολα τα πραγματα.Απλα ισως να εκνευριστηκα πιο πολυ απο οτι συνηθως γιατι σημερα ακουσα αρκετα επειδη τολμησα να υπερασπιστω την κοπελα με το ερωτηματολογιο.Αλλα οπως ειπα τοσες φορες κανενας δεν ειναι υποχρεωμενος να το δεχτει και να απαντησει(ακομα κι η αδερφη μου ειναι κατα :) ) το σεβομαι αυτο απλα ας μη μου επιτιθενται ολοι.Τι να κανουμε ειμαι πιο αισιοδοξο ατομο?ισως δε ξερω.απλα τα βαζω σε προτεραιοτητες τα πραγματα καθως ζω τα χειροτερα στην οικογενεια μου και περασα και ενα χειροτερο παλι(για μενα βεβαια αλλοι θεωρουν το προβλημα τους το πιο σοβαρο και καλα κανουν)Εγω δυστυχως εχω μετρο συγκρισης(χειροτερο για μενα) και για αυτο τα βλεπω ετσι.
 #4837  από Maria77
 Πέμ Μάιος 28, 2009 9:40 pm
Ok, και εγώ πολύ νευριασμένη ήμουνα σήμερα ίσως να είπα (να έγραψα μάλλον) μερικά λόγια παραπάνω...δεν υπάρχει λόγος να συγκρουόμαστε! Εξάλλου έχουμε να αντιμετωπίσουμε αρκετές καταστάσεις για να σπαταλάμε και επιπλέον ενέργια. Θα πάω να ξεκινήσω την υπνο-θεραπεία μου τώρα μήπως ηρεμήσω λίγο...!
 #4838  από αλεξανδρος1
 Πέμ Μάιος 28, 2009 9:43 pm
Λίτσα όσο για την θετική αντιμετώπιση πόσο πιό θετικά να το δώ; Σε λίγο θα με βάλουν στην διαφήμηση της αμίτα μότσιον για την θετική ενέργεια.
 #4841  από ΒΑΣΙΛΗΣ
 Πέμ Μάιος 28, 2009 10:15 pm
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ :!:

ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ FORUM. ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ 5 ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ :!: :!: :o :o :o .
ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ, ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΟΘΗΚΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ -ΜΑΛΛΟΝ ΗΣΣΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ. :( :?
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ e-mail ΤΗΣ.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΟΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΟΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.

ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕ ΜΕ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ 8-) ;) :shock:
 #4842  από litsaM
 Πέμ Μάιος 28, 2009 10:17 pm
Αλεξανδρε ηδη εχω απαντησει πολλες φορες σημερα σε αυτο.και παλι θα πω οτι ο καθενας αντιμετωπιζει διαφορα πραγματα στη ζωη του οπως μπορει και οπως τα αντιλαμβανεται.Ισως δεν το εθεσα καλα και παρεξηγουμαι συνεχεια.Δεν εννοω να ειμαστε χα χα χα και δεν τρεχει τιποτα.απλα οπου μας αντιμετωπιζουν ετσι οσο μπορει ο καθενας τους γραφει και συνεχιζει με τον καλυτερο τροπο που μπορει τη ζωη του.Αυτο εννοω πια κι οχι να ειμαστε ολο γελια και δεν τρεχει τιποτε(ανθρωποι ειμαστε το ξερω).τα ειπα και πιο πριν και επειδη κουραστηκα σημερα δεν θα παω για υπνο οπως η Μαρια θα δω τον Παναθηναικο να στεφεται πρωταθλητης(ελπιζω :) ).τελειωνει το ρημαδι το debate επιτελους :)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7