• Οι γιατροί και ερευνητές που χρηματίζονται ή ευνοούνται από χορηγούς φαρμάκων είναι "απαράδεκοι"

  • Ενδιαφέρουσες ειδήσεις και πληροφορίες γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Ενδιαφέρουσες ειδήσεις και πληροφορίες γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #132349  από Στάθης
 Κυρ Δεκ 15, 2019 3:59 pm
Οι γιατροί και οι ερευνητές που παίρνουν χρήματα ή λαμβάνουν γεύματα από χορηγούς φαρμάκων έχουν κηρυχθεί «απαράδεκτοι» από συντάκτη κορυφαίου ιατρικού περιοδικού της Νέας Ζηλανδίας.
Untitled-6.jpg
Untitled-6.jpg (91.31 KiB) Προβλήθηκε 2747 φορές
Το περιοδικό BMJ, έχει ξεκινήσει μια παγκόσμια εκστρατεία για το διαχωρισμό της ιατρικής από τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες.

Ακαδημαϊκοί της Νέας Ζηλανδίας προωθούν τη χρηματοδότηση ανεξάρτητων δοκιμών για νέα φάρμακα και ιατρικές συσκευές, καθώς και για τους ιατρικούς συνεργάτες, προκειμένου να αποθαρρύνουν τους γιατρούς να προχωρήσουν σε εκπαιδευτικά γεγονότα που χρηματοδοτούνται από τη φαρμακευτική βιομηχανία.

Η αρχισυντάκτης BMJ Dr Fiona Godlee μας λέει ότι τα φάρμακα και η επιρροή της βιομηχανίας αλλάζουν την έρευνα, ευνοώντας το προϊόν που ο χορηγός προσπαθεί να διαθέσει στην αγορά.

«Αυτό που έχουμε είναι μια κατάσταση όπου οι ερευνητές και οι γιατροί παίρνουν χρήματα ή χρηματοδοτούνται με πιο έμμεσους τρόπους και νομίζω ότι είναι πραγματικά απαράδεκτο».

Η Δρ. Godlee δήλωσε ότι συχνά μπορεί να φανεί αθώος - ένας γιατρός που υποστηρίζει ένα εκπαιδευτικό γεγονός - αλλά ότι υπήρχαν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία που έδειχναν ότι αυτοί που παίρνουν ένα μικρό χρηματικό ποσό ή λαμβάνουν ένα δωρεάν γεύμα αλλάζει την συμπεριφορά του γιατρού προς την συνταγογράφηση.

«Είναι κάτι που ονομάζουμε μια καμπύλη δόσης - τόσο περισσότερο παίρνετε, τόσο περισσότερο αλλάζει η συμπεριφορά σας. Έτσι περισσότερα γεύματα, ή περισσότερα είδη ευνοιών αυτού του είδους, τείνουν να αυξάνουν το ποσό της ακατάλληλης συνταγογράφησης που κάνουν οι γιατροί.»

Περιέγραψε τις μεγάλες Pharma ως μια «πολύπλοκη πολιτισμική ιδέα». Συνίσταται στην πρώιμη ανάπτυξη φαρμάκων, στην αξιολόγηση του μάρκετινγκ και στην άσκηση πιέσεων.

«Οι εταιρείες φαρμακευτικών και συσκευών κάνουν πολύ καλή δουλειά και έχουν πολύ νόμιμο ρόλο στην αρχή της διαδικασίας - την ανάπτυξη, την καινοτομία - αλλά το σημείο που νομίζω ότι προσπαθούμε να κάνουμε είναι ότι δεν έχουν πραγματικά νόμιμο ρόλο στην αξιολόγηση οι θεραπείες ή αν αυτές οι συσκευές είναι καλές ή κακές - ποια είναι τα οφέλη, ποιες είναι οι βλάβες · αυτό πρέπει να γίνει ανεξάρτητα».

Σε ορισμένες χώρες, εταιρείες φαρμάκων και ιατρικών συσκευών βάζουν χρήματα σε ένα κεντρικό ταμείο που στη συνέχεια διατίθεται για ανεξάρτητη αξιολόγηση, την οποία η κα Godlee είπε ότι δουλεύει καλά.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι περισσότερες από τις δοκιμές φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την έγκριση νέων φαρμάκων χρηματοδοτούνται και γίνονται από τη φαρμακοβιομηχανία.

"Η φαρμακοβιομηχανία τείνει να διαχειριστεί τις δοκιμές, τείνουν να κρατούν τα δεδομένα - αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν δεδομένα και να το δουν ανεξάρτητα, ώστε να υπάρχει μια αρκετά κρυμμένη δραστηριότητα πίσω από τις σκηνές.

"Η κανονιστική κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολύ πιο ανεξάρτητη και θα μπορούσαμε να έχουμε μια κατάσταση όπου οι κλινικές μελέτες δεν θα έπρεπε να παίρνουν χρήματα από τη βιομηχανία εάν πρόκειται να έχουν δημόσια χρηματοδότηση για να κάνουν τις δοκιμές τους".

https://www.tvnz.co.nz/one-news/new-zea ... _xWXgudJ5I


 #132587  από Vermilion
 Παρ Φεβ 14, 2020 6:01 pm
Πριν περίπου 7 χρόνια είχα το πρώτο μου κρούσμα μούδιασμα στο κεφάλι..
Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει φαρμακευτική αγωγή.
έκανα μία μαγνητική προσφατα την πήγα στο γιατρό και έδειξε παραπάνω εστίες από την προηγούμενη. Η γιατρός θέλει να ξεκινήσω τζιλενια...
Διάβασα όλα αυτά που λένε για τις παρενέργειες... Και τώρα είμαι σε πλήρη σύγχυση!
τόσο καιρό ήμουνα μία χαρά και από σήμερα το πρωί που μίλησα με τη γιατρό είμαι στα χαλιά μου από το άγχος.
επειδή έχω καινούργιες εστίες πιστεύει ότι κάποια στιγμή θα μου την κάνει αρρώστια και ότι θα μου προκαλέσει παράλυση.
Και τώρα εγώ άνεργος 38 ετών με δύο γονείς με αναπηρία....
Καμία ελπίδα.
 #132589  από Στάθης
 Σάβ Φεβ 15, 2020 2:23 pm
Vermilion έγραψε: Παρ Φεβ 14, 2020 6:01 pm τόσο καιρό ήμουνα μία χαρά και από σήμερα το πρωί που μίλησα με τη γιατρό είμαι στα χαλιά μου από το άγχος.
επειδή έχω καινούργιες εστίες πιστεύει ότι κάποια στιγμή θα μου την κάνει αρρώστια και ότι θα μου προκαλέσει παράλυση.

Θυμάμαι μια παρόμοια περίπτωση, το 2013 στην τελευταία μαγνητική μου. Ενώ ένιωθα υπέροχα, κάνω την μαγνητική και είμαι στο γραφείο του γιατρού για εκτίμηση. Μου λέει έχουμε νέες εστίες και χρειάζεται άμεσα να κάνουμε κάτι, να πάρεις φάρμακο. Σημείωση είχα να πάρω φάρμακο από το 2010.
Εκεί που ήμουν καλά, ξαφνικά έγινα ψυχολογικός ράκος.

Κοίταξα τον νευρολόγο και του είπα με τεράστια αυτοπεποίθηση: Όχι !

Συνέχισα την ζωή μου με γνώμονα ΠΝΕΥΜΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΑΣΚΗΣΗ.

Μέχρι σήμερα δεν το έχω μετανιώσει, γιατί συνεχίζω να είμαι καλά μετά από 6 χρόνια. Το σημαντικότερο είναι η Ψυχολογία και αφού ήσουν καλά μέχρι τώρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έκανες και να κάνεις κάτι σωστά και να συνεχίζεις να είσαι δυνατός.

Καμία ελπίδα.

Αυτή είναι η πίστη του γιατρού σου.
Μπορείς να την αγκαλιάσεις, μπορείς να την πετάξεις στα σκουπίδια.
Εις την τελική την ελπίδα την δημιουργούμε εμείς μέσα από το Αληθινό βίωμά μας,
όχι οι άνθρωποι "έξω από το χορό".
 #132727  από Asturias
 Τετ Απρ 01, 2020 10:28 am
Καλημέρα σε ολο το κόσμο ρε παιδιά θέλω να πω το εξής έχω σκπ από το 2000 ίσως και 99 μέχρι το 2005 χωρίς θεραπεία από τοτε και μέχρι 2014 θεραπεία 5χρονια avonex και επειδή μου είχα έντονες σκέψεις για !!! θυμαράκια!!! Το λέω στον τότε γιατρό και ξεκινάω copaxone οι μαγνητικές έλεγαν παραμένουν οι εστίες δεν προσλαμβάνουν σκιαγραφικό και όχι ενεργές
Σταματάω τη θεραπεία από πίστη ότι δεν τη χρειάζομαι
Το 2018 χωρίς θεραπεία παθαίνω επεισόδιο και πάω νοσοκομείο 5 μέρες κορτιζόνη και θεραπεία tysabri
Έκλεισα2χρονια tysabri έκανα μαγνητικές στην απάντηση δεν τα γράφουν κατανοητά αλλά με απλά λόγια τα ίδια και ίσως χειρότερα
Πιστεύω ότι δεν είναι θεραπεία το tysabri και γιατί να το κάνω
Πιστεύω ότι όλα σε μένα είναι θαύμα ψυχολογίας τέλος Μαρτίου είχα ραντεβού για θεραπεία στο νοσοκομείο πήρα τηλ το γιατρό και του είπα ότι δεν θα έρθω...βρήκα ευκαιρία και λόγω κορωνοιου και του λέω όταν θα πάρω τηλ
Σε όσους λέω ότι θέλω να σταματήσω τη θεραπεία μου λένε ότι θα καταλήξω καροτσάκι και να συνεχίσω τη θεραπεία
Δε ξέρω τι να κάνω γιατί λόγω χαρακτήρα έχω απορίες ερωτήματα ενστάσεις
 #132728  από Στάθης
 Τετ Απρ 01, 2020 5:44 pm
Asturias έγραψε: Τετ Απρ 01, 2020 10:28 am ...
Σε όσους λέω ότι θέλω να σταματήσω τη θεραπεία μου λένε ότι θα καταλήξω καροτσάκι και να συνεχίσω τη θεραπεία
Δε ξέρω τι να κάνω γιατί λόγω χαρακτήρα έχω απορίες ερωτήματα ενστάσεις
Ίσως αν δεις το πολυ-βραβευμένο ντοκιμαντέρ LIVING PROOF θα μπορούσες να τους απαντήσεις κατάλληλα και όχι μόνο, θα ήξερες και πολλές απαντήσεις στις απορίες σου.https://www.seelivingproof.com/