• Διατροφικες αποριες ....

  • Διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση και ευεργετική σωματική άσκηση για την αντιμετώπιση της νόσου.
Διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση και ευεργετική σωματική άσκηση για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #132007  από adrCy
 Σάβ Σεπ 28, 2019 2:55 pm
Στάθης έγραψε: Πέμ Σεπ 26, 2019 9:39 pm Γενικά τα βιολογικά προϊόντα είναι καλύτερα αλλά σίγουρα και ακριβότερα. Σκοπός είναι να αποφεύγουμε τα τηγανιτά και κορεσμένα λιπαρά. Το ελαιόλαδο μας κάνει καλό, αρκεί να είναι σχετικά ποιοτικό.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το αλεύρι το λευκό είναι η γλουτένη, και το πόσο αυτή δρα αρνητικά στο πεμπτικό σύστημα και συνολικότερα στο οργανισμό μας. Είναι καλό να το αποφεύγουμε. Επίσης, λένε για το χοιρινό, ότι το DNA του γουρουνιού είναι αρκετά κοντά στο ανθρώπινο DNA, και ως εκ τούτου επηρεάζεται ο οργανισμός από τα όχι και τόσο καλά χοιρινά κρέατα (από ορμόνες, αντιβιωτικά κτλ.)
Συγκεκριμένη μάρκα βιολογικών να επιλέξεις δεν υπάρχει. Υπάρχουν πολλά προϊόντα βιολογικά, πολύ καλά για την υγεία μας.
Σταθη ξες κατά πόσο ειναι εντάξει να μαγειρεύουμε με ελαιόλαδο; Δηλαδη να το βάζουμε στο φαγητό την ώρα του ψησίματος με αποτέλεσμα να ζεσταίνεται μαζί ή να τσιγαριζουμε φαγητό όπως λαχανικά. Γενικά προσπαθώ να το αποφεύγω
 #132008  από Στάθης
 Σάβ Σεπ 28, 2019 4:52 pm
adrCy έγραψε: Σάβ Σεπ 28, 2019 2:55 pm Σταθη ξες κατά πόσο ειναι εντάξει να μαγειρεύουμε με ελαιόλαδο; Δηλαδη να το βάζουμε στο φαγητό την ώρα του ψησίματος με αποτέλεσμα να ζεσταίνεται μαζί ή να τσιγαριζουμε φαγητό όπως λαχανικά. Γενικά προσπαθώ να το αποφεύγω
Από αυτά που γνωρίζω το καλύτερο λάδι γενικής χρήσης είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (EVOO). Ονομάζεται και «extra virgin» γιατί είναι κατασκευασμένο από την πρώτη ψυχρή συμπίεση των ελιών και δεν υπόκειται στις διεργασίες επεξεργασίας. Το παρθένο ελαιόλαδο είναι φτιαγμένο από μεταγενέστερες πιέσεις - έτσι περιέχει υψηλότερη οξείδωση κατά το μαγείρεμα. Το EVOO είναι σχετικά σταθερό και προτείνεται σε μικρές ποσότητες για μαγείρεμα.

Όπως και να έχει, σε μια δίαιτα φιλική για την ΣΚΠ, καλό είναι να αποφεύγουμε το τηγάνισμα, εάν είναι απολύτως απαραίτητο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μικρή ποσότητα εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Προσθέτω, ότι τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 έλαια είναι πολύ ασταθή για να μαγειρεύουν, όπως π.χ. το λινέλαιο, έτσι δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιηθούν για μαγείρεμα.
 #132011  από Nikoskk
 Σάβ Σεπ 28, 2019 10:40 pm
Rafael έγραψε: Σάβ Σεπ 28, 2019 2:28 pm Νίκο έχω διαβάσει πολύ για το συγκεκριμένο θέμα κ αν δε σε κουράζω έχω κάποιες ερωτήσεις..Μ ενδιαφέρει πολύ.αν έχεις χρόνο πες μου να σου στείλω ένα προσωπικό μήνυμα κάποια στιγμή.ευχαριστω έτσι κ αλλιώς πολυ για τις χρήσιμες συμβουλές
οποτε θες στείλε μηνυμα με απορίες ,ευχαρίστως να βοηθήσω απο αυτα που γνωρίζω!
 #132012  από Nikoskk
 Σάβ Σεπ 28, 2019 10:46 pm
adrCy έγραψε: Σάβ Σεπ 28, 2019 2:51 pm
Nikoskk έγραψε: Σάβ Σεπ 28, 2019 11:39 am Καλημέρα!,θα ηθελα να προσθεσω στα παραπανω οτι οσο αφορα τα αυγα μονο κρόκο οχι το ασπράδι και απο γαλακτοκομικά τίποτα.
Αυτα τα αναφέρει η Terry Wahls ,ρίξε μια ματιά στον παρακάτω σύνδεσμο
https://episthmi.blogspot.com/2012/10/b ... wIbPeY&m=1
Αυτα τα ακολουθω σχεδόν απο την αρχή μαζι με αλλα συμπληρώματα, μεχρι που εφτασα σήμερα πλέον να μην χρησιμοποιω φάρμακα αφότου ακολουθω το πρωτόκολο Coimbra με υψηλη δόση βιταμίνης D3.
Το πρωτόκολο coimbra το ακολουθεις μόνος σου ή με την καθοδήγηση ειδικού?
Παντα με καθοδήγηση εκπαιδευμένου γιατρού.Ειναι επικινδυνο να περνει κάποιος τοσο υψηλές δόσεις D, χρειάζονται ειδικές εξετάσεις κάθε λίγους μήνες.
Ερχεται Ελλαδα καθε λίγους μήνες ο Dr Damas απο Πορτογαλία,αλλα τώρα πλέον κάνει και μέσω skype ραντεβου.
 #132013  από Nikoskk
 Σάβ Σεπ 28, 2019 10:49 pm
adrCy έγραψε: Σάβ Σεπ 28, 2019 2:55 pm
Στάθης έγραψε: Πέμ Σεπ 26, 2019 9:39 pm Γενικά τα βιολογικά προϊόντα είναι καλύτερα αλλά σίγουρα και ακριβότερα. Σκοπός είναι να αποφεύγουμε τα τηγανιτά και κορεσμένα λιπαρά. Το ελαιόλαδο μας κάνει καλό, αρκεί να είναι σχετικά ποιοτικό.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το αλεύρι το λευκό είναι η γλουτένη, και το πόσο αυτή δρα αρνητικά στο πεμπτικό σύστημα και συνολικότερα στο οργανισμό μας. Είναι καλό να το αποφεύγουμε. Επίσης, λένε για το χοιρινό, ότι το DNA του γουρουνιού είναι αρκετά κοντά στο ανθρώπινο DNA, και ως εκ τούτου επηρεάζεται ο οργανισμός από τα όχι και τόσο καλά χοιρινά κρέατα (από ορμόνες, αντιβιωτικά κτλ.)
Συγκεκριμένη μάρκα βιολογικών να επιλέξεις δεν υπάρχει. Υπάρχουν πολλά προϊόντα βιολογικά, πολύ καλά για την υγεία μας.
Σταθη ξες κατά πόσο ειναι εντάξει να μαγειρεύουμε με ελαιόλαδο; Δηλαδη να το βάζουμε στο φαγητό την ώρα του ψησίματος με αποτέλεσμα να ζεσταίνεται μαζί ή να τσιγαριζουμε φαγητό όπως λαχανικά. Γενικά προσπαθώ να το αποφεύγω
Το ελλαιόλαδο παντα καλό είναι να μπαίνει στο τέλος του μαγειρέματος καθώς επισης και τα μπαχαρικά.
Βέβαια οσο περισότερα τρόφιμα τρώμε ωμά τόσο το καλύτερο για τον οργανισμό!
 #132023  από adrCy
 Κυρ Σεπ 29, 2019 9:20 pm
Στάθης έγραψε: Σάβ Σεπ 28, 2019 4:52 pm Το EVOO είναι σχετικά σταθερό και προτείνεται σε μικρές ποσότητες για μαγείρεμα.
Κάπου διάβαζα ότι κάτι τέτοιο ισχύει και για το λάδι καρύδας και το συστήνουν για μαγείρεμα αλλά βλέπω ότι έχει και πολλά κορεσμένα λιπαρά. Δεν μπορώ να καταλάβω κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο (ότι είναι ιδανικό για μαγείρεμα) ή κατά πόσο είναι ακόμη μια προπαγάνδα της βιομηχανίας τροφίμων.
Κάποιος με μια πιο ολοκληρωμένη άποψη σε αυτό?
 #132031  από nadia21
 Δευ Σεπ 30, 2019 5:41 pm
Σταθη σ ευχαριστω και παλι ....πες μου την γνωμη σου για το λινελαιο , πηρα σημερα βιολογικο και πεθανα στην πικρα :smile-crying: , δεν κραταει πολυ ωρα η πικρα του , στο λεπτο ειναι μεχρι να το φας αλλα δεν παλευεται με τιποτα :emojis-27: ...μηπως εχει οξειδωθει και πρεπει να το πεταξω ?? ....
σας ευχαριστω ολους :emojis-8:
 #132032  από Rafael
 Δευ Σεπ 30, 2019 6:35 pm
Αχ τα ίδια πάθαμε βρε Νάντια!!!φαρμακωθηκα η γυναίκα..μιλάμε για πίκρα.. :emojis-28:
 #132033  από Στάθης
 Δευ Σεπ 30, 2019 7:07 pm
nadia21 έγραψε: Δευ Σεπ 30, 2019 5:41 pm Σταθη σ ευχαριστω και παλι ....πες μου την γνωμη σου για το λινελαιο , πηρα σημερα βιολογικο και πεθανα στην πικρα :smile-crying: , δεν κραταει πολυ ωρα η πικρα του , στο λεπτο ειναι μεχρι να το φας αλλα δεν παλευεται με τιποτα :emojis-27: ...μηπως εχει οξειδωθει και πρεπει να το πεταξω ?? ....
σας ευχαριστω ολους :emojis-8:
Το λινέλαιο (Omega3) είναι από τα αγαπημένα μου λάδια. Δεν είναι πολύ πικρό, μάλλον παίζει ρόλο η μάρκα. Το συνδυάζω πάντα με καρύδια (Omega6) για να πετυχαίνω μια αναλογία 1:1 (Omega3:Omega6).

Για ποιο ενισχυμένη βέβαια δόση Omega3 σίγουρα ένα σκεύασμα τύπου PureOrac (ιχθυέλαιο) είναι πιο ενδεδειγμένο. 3 κουταλιές της σούπας λινέλαιο αντιστοιχεί σε 1 κουταλιά π.χ. μουρουνέλαιο.

Τα Omega3 είναι απολύτως απαραίτητα σε έναν ασθενή με ΣΚΠ και αυτό γιατί προστατεύει την μυελίνη αλλά και βοηθάει στην επαμυελίνωση ενισχύοντας την παραγωγή του Nervonic acid, το οποίο εμπλέκεται ως ενδιάμεσο στη βιοσύνθεση της μυελίνης των νευρικών μας κυττάρων.

Οπότε ας είναι πικρό, ότι είναι υγιεινό ξέρουμε από μικρά παιδιά ότι η γεύση πάντα κάτι θα έχει... :emojis-12:
 #132034  από nadia21
 Δευ Σεπ 30, 2019 7:24 pm
Οποτε αλλαζω μαρκα γιατι αυτο ειναι :emojis-29: :emojis-29: , μιλαω για πολυ πικρα Σταθη ...

Rafael κοντεψα να κανω εμετο , ουτε σε σαλατα μπαινει χαλαει την γευση της , ασε που καπου διαβασα οτι το δινουν και σε σκυλους γατες και ΑΛΟΓΑ :smile-worried: , τα λυπαμαι τα καημενα :smile-crying: ...θα δοκιμασω αλλη μαρκα και θα σας γραψω οπως και για τον βασιλικο πολτο ....

ΣΤΑΘΗ respect για ακομα μια φορα :emojis-8: