• Μανιτάρι Cordyceps

  • Διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση και ευεργετική σωματική άσκηση για την αντιμετώπιση της νόσου.
Διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση και ευεργετική σωματική άσκηση για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #131058  από fraula
 Πέμ Φεβ 07, 2019 1:20 pm
Καλησπέρα σας κ καλή χρονιά με υγεία σε όλους μας!

τον περασμένο μήνα επισκέφθηκα το νευρολόγο μου για τα καθιερωμένα φάρμακα 6μήνου κ ενώσο βρισκόμουν στην αναμονή, έπιασα κουβέντα με μία συμπάσχουσα κατά τ' αλλα συμπαθητική κυρία η οποία ήταν ενθουσιώδης σχετικά με το φαρμακευτικό μανιτάρι Κόρντισεπς κ τις ιδιότητές του! Προ 3 ετίας μάλιστα θυμάμαι τον εαυτό μου να διαβάζω άρθρα σχετικά με αυτό ως πιθανή αγωγή της νόσου μας (what? :emojis-17: ). Γιατί μου φαίνεται πως κ αυτό θα είναι άλλη μία μόδα που θα ξεφουσκώσει με τον καιρό; Γνώμη μου είναι πως όλα αυτά (d3, βιταμίνες κτλ κτλ) μόνο υποβοηθητικά μπορούν να καταστούν ιδιαίτερα σε θεραπείες βαρύτερων περιπτώσεων ασθενών με ΣΚΠ. Φυσικά τη γνώμη μου δεν την εξέφρασα στην συμπαθέστατη κυριούλα για να μην της γκρεμίσω το όνειρο..! Ποια η γνώμη σας γι' αυτό;
 #131062  από dm123
 Παρ Φεβ 08, 2019 9:52 am
Καλημέρα!
Για το cordyceps υπάρχουν σχετικές κουβέντες μέσα στο φόρουμ. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και σε κάποιες περιπτώσεις βοηθάει. Σίγουρα όμως δεν είναι μόδα. Πρόκειται για παλιό παρασκεύασμα – βοήθημα.
Τώρα όσον αφορά αν οι βιταμίνες είναι υποβοηθητικές, ναι είναι. Θα σου γκρεμίσω όμως το δικό σου όνειρο λέγοντάς σου ότι και οι φαρμακευτικές αγωγές που υπάρχουν είναι μόνο υποβοηθητικές (αν και νομίζω ότι ό όρος είναι πολύ κολακευτικός για αυτά τα σκευάσματα - δηλητήρια). Και αυτά με την σειρά τους δεν έχουν βοηθήσει σε θεραπείες βαρύτερων περιπτώσεων ασθενών με ΣΚΠ. Άρα νομίζω ότι το όνειρο της κυρίας που συνάντησες είναι πιο στέρεο!!
 #131063  από fraula
 Παρ Φεβ 08, 2019 10:37 am
καλημέρα.

καταρχάς να με συγχωρέσετε που δεν είχα προσέξει όοοοολες τις συζητήσεις που έχουν γίνει εδώ σχετικά με το cordyceps όπως είπατε, αλλά είχα πολύ καιρό (γύρω στα 2-3 χρόνια) κ λιγοστό χρόνο να παρακολουθήσω το φόρουμ! Κατά δεύτερον, δεν θυμάμαι να ρώτησα αν οι βιταμίνες κτλ είναι υποβοηθητικές ούτε κάτι άλλο πέρα από την γνώμη σας για το "μανιτάρι". Κατά τρίτον να πω πως όσον αφορά την εμπειρία μου με την ΣΚΠ κ τις διάφορες αγωγές που κατά καιρούς έχω ακολουθήσει, το plegridy υπό του οποίου τη θεραπεία είμαι τώρα, είναι ίσως το μόνο που σταμάτησε την εξέλιξη της νόσου σε εμένα επομένως, θα μου επιτρέψετε να έχω διαφορετική γνώμη για την ιατρική και τα επιτευγματά της και να μην στηρίζω απόλυτα τις εναλλακτικές (κ βοηθητικές θεραπείες) παρά τη συμβατική ιατρική. Άρα dm123 μην ανησυχείς, δεν γκρέμισες κανένα όνειρό μου.
 #131064  από Στάθης
 Παρ Φεβ 08, 2019 11:35 am
fraula έγραψε: Παρ Φεβ 08, 2019 10:37 am ... το plegridy υπό του οποίου τη θεραπεία είμαι τώρα, είναι ίσως το μόνο που σταμάτησε την εξέλιξη της νόσου σε εμένα επομένως, θα μου επιτρέψετε να έχω διαφορετική γνώμη για την ιατρική και τα επιτευγματά της και να μην στηρίζω απόλυτα τις εναλλακτικές (κ βοηθητικές θεραπείες) παρά τη συμβατική ιατρική...
Γνώμη μου, στην συμβατική ιατρική η σχέση ασθενή-φαρμάκου δυστυχώς είναι δια βίου, οπότε στην Αλήθεια το κάθε plegridy δεν είναι θεραπεία, αλλά δια βίου συντήρηση (με παρενέργειες).

Το θέμα δεν είναι μόνο να σταματήσει κανείς την εξέλιξη, αλλά να μπορέσει να σταματήσει να παίρνει φάρμακα κάποια στιγμή στην πορεία του με την νόσο γιατί δεν τα χρειάζεται άλλο (σπάζοντας την τρισεκατομμυριούχα κρούστα πελάτη-φαρμακοβιομηχανία). Αν το έκανε ένας, γυρνώντας από τα φάρμακα στις βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και μανιτάρια, μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε και κατά την γνώμη μου σαν φιλοσοφία Ζωής, μόνο υποβοηθητική δεν είναι.
 #131066  από you can do it
 Σάβ Φεβ 09, 2019 8:53 pm
Έχοντας ακολουθήσει "εναλλακτική" ιατρική, την παραδοσιακή κινέζικη, που για μένα είναι η μόνη και όχι εναλλακτική σε ότι αφορά στη ΣΚΠ, και εφόσον το μανιτάρι Cordyceps είναι βασικά της κινέζικης και συνεπώς κατά καιρούς εμπεριέχεται σε αυτά που παίρνω, η γνώμη μου είναι πως είναι όντως πολύ ευεργετικό για τον οργανισμό και για τη ΣΚΠ αλλά και για πολλά άλλα θέματα.
Μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο θα διαφωτίσει αρκετά όποιον ενδιαφέρεται να μάθει για αυτό.
Όχι πως παίρνοντας μόνο Cordyceps θα γίνει κανείς καλά, αλλά είναι σημαντικό εργαλείο για την καλή υγεία και επαναφορά όλου του οργανισμού. Εγώ δεν παίρνω μόνο Cordyceps, είναι όμως κομμάτι του παζλ και αυτό.
Σίγουρα δεν είναι μόδα, υπάρχει και χρησιμοποιείται εδώ και πολλά πολλά χρόνια στην κινέζικη ιατρική, απλά κάποια πράγματα γίνονται γνωστά στο ευρύ κοινό αργότερα. Ευτυχώς το διαδίκτυο ανοίγει τους ορίζοντές μας και μαθαίνουμε χρήσιμα πράγματα.

Τώρα μιας και η κουβέντα πήγε στο αν πιστεύουμε ή όχι τις "εναλλακτικές", θα πω ότι εξαρτάται ποια εναλλακτική δοκιμάζουμε και ποιον άνθρωπο που τη γνωρίζει και την εφαρμόζει εμπιστευόμαστε για να μας καθοδηγήσει.
Προσωπικά είμαι στην κινέζικη εδώ και τρεισήμισι χρόνια, ξεκίνησα με υποτροπές και αρκετά συμπτώματα, σε έξι μήνες ήμουν εντάξει και 3 χρόνια τώρα είμαι ασυμπτωματική και νιώθω ότι έχω φύγει από εκεί. Πέραν αυτού έχω αλλάξει ως άνθρωπος, γιατί η κινέζικη στοχεύει σε όλα, σώμα, συνειδητότητα και ψυχολογία.
Δεν λέω ποτέ σε κανέναν τι να κάνει, ούτε γκρεμίζω όνειρα ή χτίζω όνειρα, άλλωστε σπάνια γράφω εδώ, όμως η δική μου αλήθεια είναι πως είμαι ευτυχισμένη που γνώρισα τη θεραπεύτριά μου, θα την ευγνωμονώ σε όλη μου τη ζωή και γνωρίζω πως θα είμαι μια χαρά.
Εύχομαι αυτό να το νιώθουν όλοι, ότι και να παίρνουν, όποιο δρόμο και να ακολουθούν. Αν αυτό επιτυγχάνεται με την κλασική ιατρική, επικροτώ. Αν όχι, υπάρχουν εναλλακτικές.
Και φυσικά στις προχωρημένες καταστάσεις κανείς δεν κάνει θαύματα, ούτε η κλασική ούτε οι εναλλακτικές. Μιλάμε για διαχειρίσιμες καταστάσεις. Αν και η Terry Walsh τα κατάφερε μια χαρά με τη δική της εναλλακτική.
Συγγνώμη αν βγήκα λίγο εκτός θέματος, αλλά το Cordyceps είναι της κινέζικης της οποίας εξ εμπειρίας είμαι υπέρμαχος, και αφού η κινέζικη ιατρική είναι ολιστική, έδωσα μια ολιστική απάντηση ελπίζοντας να βοήθησα έστω και έναν άνθρωπο.