• Πρωτογαλα

  • Διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση και ευεργετική σωματική άσκηση για την αντιμετώπιση της νόσου.
Διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση και ευεργετική σωματική άσκηση για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #129927  από ΜΑΤΙΝΑ
 Παρ Απρ 20, 2018 7:16 pm
Σκεφτομαι να ξεκινησω πρωτογαλα σε μορφη χαπιων,δεδομενου οτι δεν ειναι και φθηνο,εχει βοηθησει καποιον;Σταθηηηηη την γνωμη σου παρακαλω (εννοειται και των υπολοιπων)
 #129930  από Στάθης
 Σάβ Απρ 21, 2018 12:44 pm
Γεια σου Ματίνα, πρωτόγαλα σε μορφή χαπιών; Αυτό δεν μου ακούγεται και πολύ σαν πρωτόγαλα αλλά μάλλον σαν τριτόγαλα, αφού έχει περάσει εργαστηριακή επεξεργασία και πακετάρισμα σε μορφή χαπιού...

Θέλεις πρωτόγαλα, τότε προτείνω φυσικό βιολογικό πρωτόγαλα από κάποιο βιολογικό μαγαζί, όχι περισσότερο από 2-3 φορές την εβδομάδα. Είναι πολύ θρεπτικό και ευεργετικό, αλλά από την άλλη κατέχει και όλα τα μειονεκτήματα του ζωικού γάλατος, σαν , π.χ. σαν αγελαδινό πρωτεϊνούχο με τα αλλεργιογόνα του* που καλό είναι να αποφεύγουμε.

Το πρωτόγαλα ή αλλιώς colostrum είναι ένα υποκίτρινο υγρό που εκκρίνεται από τα θηλαστικά κατά τις πρώτες ημέρες του θηλασμού. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες (λακτοφερίνη), σε αυξητική ορμόνη, σε ένζυμα και σε παράγοντες που προστατεύουν το ανοσοποιητικό. Θεωρείται επίσης "φυσικό αντιβιοτικό" και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των αλλεργιών και των συμπτωμάτων αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

*Να αποφεύγεται από άτομα αλλεργικά στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος. Δεν υπάρχουν μελέτες σχετικά με την ασφάλεια της συμπληρωματικής λήψης Colostrum κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό και συνεπώς θα πρέπει να αποφεύγεται.