• Οι Φούρνοι Μικροκυμάτων προς αποφυγή

  • Διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση και ευεργετική σωματική άσκηση για την αντιμετώπιση της νόσου.
Διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση και ευεργετική σωματική άσκηση για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #127131  από Στάθης
 Παρ Μαρ 03, 2017 1:31 pm
Οι φούρνοι μικροκυμάτων χρησιμοποιούν την τεχνολογία της διαπέρασης των τροφίμων με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, δονώντας τα μόρια τους και προκαλώντας τα να ζεσταθούν καθώς ανταποκρίνονται στην ακτινοβολία των μικροκυμάτων.

Τα μικροκύματα είναι ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που ταξιδεύει με την ταχύτητα του φωτός. Αυτή η ενέργεια μετατρέπει την πολικότητα των μορίων από θετικό σε αρνητικό. Αυτή η πολικότητα αλλάζει εκατομμύρια φορές το δευτερόλεπτο στο φούρνο μικροκυμάτων. Αυτά τα μικροκύματα βομβαρδίζουν τα μόρια των τροφίμων και δονούν τα πολωμένα μόρια μέσω της ακτινοβολίας στην ίδια συχνότητα εκατομμύρια φορές κάθε δευτερόλεπτο. Αυτή η τριβή θερμαίνει το φαγητό και επίσης προκαλεί σημαντική δομική βλάβη στα μόρια των τροφίμων.

Μια ελβετική μελέτη με επικεφαλής τον βιολόγο επιστήμονα Dr. Hans Hertel ανέλυσε τα αποτελέσματα των τροφίμων εκτεθειμένα στα μικροκύματα. Για οκτώ εβδομάδες, οκτώ άνθρωποι ζούσαν σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον και κατά διαστήματα έτρωγαν ωμά τρόφιμα, συμβατικά μαγειρεμένα τρόφιμα και τρόφιμα από φούρνο μικροκυμάτων. Δείγματα αίματος εξετάστηκαν μετά από κάθε γεύμα. Η μελέτη έδειξε ότι τα τρόφιμα του φούρνου μικροκυμάτων προκάλεσε σημαντικές αλλαγές στη χημεία του αίματος.

Ο Ελβετός επιστήμονας, αναφέρει:
"Δεν υπάρχουν άτομα, μόρια ή κύτταρα οποιουδήποτε οργανικού σώματος που να είναι σε θέση να αντέξουν τέτοια βίαιη, καταστροφική δύναμη για οποιοδήποτε μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και σε χαμηλό ενεργειακό εύρος των milliwatts ... Αυτός είναι ο τρόπος που παράγεται το ζέσταμα ή μαγείρεμα στους φούρνους μικροκυμάτων - τριβή με βία στα μόρια του νερού. Οι δομές των μορίων ταράζεται, τα μόρια βίαια παραμορφώνονται και έτσι απομειώνονται σημαντικά σε ποιότητα."

Ίσως αναρωτιέστε γιατί συχνά το ζέσταμα στα μικροκύματα είναι ανομοιόμορφο. Η ανομοιόμορφη θέρμανση παρουσιάζεται επειδή τα μικροκύματα λειτουργούν με ότι μόρια του νερού είναι παρόν και δεδομένου ότι ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει άνιση κατανομή μορίων νερού, η θέρμανσή του είναι άνιση.

Μια άλλη μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ανέλυσε τις επιπτώσεις του φούρνου μικροκυμάτων στο μητρικό γάλα. Ένας από τους επιστήμονες ανέφερε "Περνώντας από μικροκύματα το μητρικό γάλα, ακόμη και σε χαμηλή ρύθμιση, καταστρέφει μερικά από πολύ σημαντικά διατροφικά στοιχεία». Επιπρόσθετα, υπήρχαν πολλές άλλες ανησυχητικές αλλαγές στην δομή του μητρικού γάλα.

Στη Ρωσία, οι φούρνοι μικροκυμάτων είχαν απαγορευτεί το 1976 εξαιτίας της αρνητικής επίδρασής τους στην υγεία και την ευημερία του πληθυσμού της.

Τα τρόφιμα των φούρνων μικροκυμάτων προκαλούν μόνιμη εγκεφαλική βλάβη με «βραχυκύκλωμα» στα ηλεκτρικά ερεθίσματα του εγκεφάλου.
Η παρατεταμένη κατανάλωση τροφών μικροκυμάτων προκαλεί αύξηση καρκινικών κυττάρων στο ανθρώπινο αίμα.
Ανόργανα άλατα, βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά μειώνονται ή τροποποιούνται έτσι ώστε το ανθρώπινο σώμα να λαμβάνει λίγο η καθόλου όφελος.
Τροφές των φούρνων μικροκυμάτων προκαλούν στο στομάχι και τα έντερα καρκινικές νεοπλασίες (όγκοι). Αυτό μπορεί να εξηγήσει την ταχεία αύξηση του ποσοστού του καρκίνου του παχέος εντέρου στην Αμερική.
Η συνεχής πρόσληψη τροφίμων από μικροκύματα προκαλεί ανοσοανεπάρκεια μέσω της τροποποίησης στην λειτουργία των λεμφαδένων και το πλάσμα (στο αίμα).
Τρώγοντας τρόφιμα από τα μικροκύματα προκαλείται απώλεια μνήμης, συγκέντρωσης, συναισθηματικής αστάθειας και μείωση της νοημοσύνης.
Στο γάλα και τα δημητριακά μετατρέπονται ορισμένα από τα αμινοξέα τους σε καρκινογόνες ουσίες.
Η απόψυξη κατεψυγμένων φρούτων μετατρέπει την γλυκοζίτη και την γαλακτοζίτη που περιέχουν σε καρκινογόνες ουσίες.
Κατά την εξαιρετικά σύντομη έκθεση των ωμών, μαγειρεμένων ή κατεψυγμένων λαχανικά μετατρέπονται τα φυτικά αλκαλοειδή που περιέχουν σε καρκινογόνες ουσίες.


Σε «Συγκριτική Μελέτη Συμβατικών Τροφίμων σε σχέση με τρόφιμα μικροκυμάτων», που δημοσιεύτηκε 1992 από το Raum & Zelt, αναφέρει:

«Η παραγωγή αφύσικων μορίων είναι αναπόφευκτη. Τα φυσικός δημιουργημένα αμινοξέα έχουν παρατηρηθεί να αλλοιώνονται ισομερώς (αλλαγές στο σχήμα μορφοποίησης), καθώς και να μετασχηματίζονται σε τοξικές μορφές, κάτω από την επίδραση των μικροκυμάτων που παράγονται σε φούρνους. Μια βραχυπρόθεσμη μελέτη διαπίστωσε σημαντικές και ανησυχητικές μεταβολές στο αίμα των ατόμων που καταναλώνουν γάλα και λαχανικά από φούρνους μικροκυμάτων. Οκτώ εθελοντές έτρωγαν διάφορους συνδυασμούς των ίδιων φαγητών με διαφορετικούς τρόπους. Όλα τα τρόφιμα που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία μέσω των φούρνων μικροκυμάτων προκάλεσαν μεταβολές στο αίμα των εθελοντών. Τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης μειώθηκαν και τα επίπεδα των Λευκών αιμοσφαιρίων, τα επίπεδα χοληστερίνης αυξήθηκαν. Τα Λεμφοκυττάρων επίσης μειώθηκαν».

Το συμπέρασμα είναι ότι ο φούρνος μικροκυμάτων προκαλεί καρκίνο και άλλες ασθένειες. Μπορεί να καταστρέψει ότι καλό περιέχει το φαγητό μας και να αποδυναμώσει το σώμα μας. Καλό είναι να απαλλαγούμε από αυτό, μονίμως.

Πηγή: livingtraditionally.com

Εικόνα
 #127134  από tom80
 Παρ Μαρ 03, 2017 4:15 pm
Στάθη,
Όλα τα ανωτέρω που μπήκες στο κόπο να μεταφράσεις από το site του «Μπάμπη του Σουγιά» αποτελούν αισχρά ψέματα που δεν έχουν καμία σχέση με την επιστημονική αλήθεια.
Εμένα στο Πανεπιστήμιο οι Καθηγητές μου δίδαξαν ακριβώς τα αντίθετα για τα μικροκύματα από αυτά πού γράφει ο ΚΑΝΕΝΑΣ στο συγκεκριμένο επιστημονικά αισχρό άρθρο.
Προσωπικά εκνευρίστηκα από τις ανακρίβειες και τα ψέματα που γράφει ο ΚΑΝΕΝΑΣ και θα ήθελα να του στείλω email διαμαρτυρίας, αλλά δεν υπάρχει ούτε όνομα αρθρογράφου ούτε ιδιότητα (π.χ. διατροφολόγος, τεχνολόγος τροφίμων, χημικός) ούτε email.
Αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχεις κάνει σπουδές επί των τροφίμων και σου είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις την αλήθεια από το ψέμα (pseudoscience) σε αντικείμενο που δεν γνωρίζεις, αλλά η χρήση συγκεκριμένων κριτηρίων αξιολόγησης της διαδικτυακής πληροφορίας είναι επιβεβλημένη.

http://library.ucy.ac.cy/el/services/li ... tresources

Αυτό κάνω και εγώ σε αντικείμενα που δεν γνωρίζω.
Τουλάχιστο, μην αναπαράγεις άρθρα όταν δεν υπάρχει ούτε το όνομα του αρθρογράφου!!!
Η αλήθεια απo το Harvard.edu
http://www.health.harvard.edu/staying-h ... -nutrition

http://www.livestrong.com/article/36826 ... nutrients/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7047080

Να είσαι γερός
 #127137  από Στάθης
 Παρ Μαρ 03, 2017 5:26 pm
Αν χρησιμοποιείς φούρνο μικροκυμάτων tom80 προτείνω άμεσα να το σταματήσεις.
Κάνει πολύ κακό στην υγεία σου.

Από καταρράκτη με τον καρκίνο: Οι πραγματικοί ΚΙΝΔΥΝΟΙ των φούρνων μικροκυμάτων

http://www.dailymail.co.uk/health/artic ... z4aHF1RYl9

Εδώ θα τον βρεις τον αρθρογράφο, λέγετο Mia De Graaf και είναι του Dailymail.com.
 #127139  από tom80
 Παρ Μαρ 03, 2017 6:27 pm
Στάθη, σε διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει σοβαρός επιστήμονας τροφίμων που να πιστεύει ότι τα μικροκύματα μπορούν να προκαλέσουν οποιαδήποτε αρνητική επίπτωση στην ανθρώπινη υγεία διότι αυτό είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο εδώ και δεκαετίες.
Το άρθρο που μου παρέθεσες ναι έχει το όνομα αρθογράφου πλην όμως στερείται οποιασδήποτε επιστημονικής τεκμηρίωσης σε αυτά που αναφέρει.
Δηλαδή εσύ προσωπικά εμπιστεύεσαι περισσότερο την Mia De Graaf του Dailymail.com ή το HARVARD και όλους τους επίσημους οργανισμους ?
Ασχολούμαι επαγγελματικά με την ασφάλεια τροφίμων περισσότερο από 12 χρόνια και ειλικρινά με ενοχλεί η παραπληροφόρηση που υπάρχει στο διαδίκτυο σε ευρεία γκάμα θεμάτων τροφίμων από την ασπαρτάμη και τα μικροκύματα μέχρι την «φραπελιά» και τα κουκούτσια από βερίκοκα τα οποία άκουσον άκουσον θεραπεύουν τον καρκίνο!!!
Όλα αυτά τα άρθρα δημιουργούνται διότι είναι «πιασάρικα» θέματα και πουλάνε.
Να είσαι γερός
 #127140  από Στάθης
 Παρ Μαρ 03, 2017 6:41 pm
tom80 έγραψε:...σε διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει σοβαρός επιστήμονας τροφίμων που να πιστεύει ότι τα μικροκύματα μπορούν να προκαλέσουν οποιαδήποτε αρνητική επίπτωση στην ανθρώπινη υγεία διότι αυτό είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο εδώ και δεκαετίες...
Το ίδιο λένε και για τα κινητά τηλέφωνα. Προσέχω πάρα πολύ την έκθεση μου στα μικροκύματα, εκτός από αυτά που ακουμπώ στο κεφάλι μου, και σε αυτά που βάζω στο στόμα μου, και προτείνω το ίδιο στους συνασθενείς που τόσο χρειάζεται ο ευαίσθητος οργανισμός μας προσοχή και ενδυνάμωση. Εκ του αποτελέσματος μέχρι στιγμής καλά πιστεύω πράττω.

Μιας και μου το θύμησες, αξίζουν μια ανάγνωση από τους συνασθενείς μας,

Κινητά τηλέφωνα και πολλαπλή σκλήρυνση
viewtopic.php?f=10&t=5145

Σύγχρονη ζωή και σκλήρυνση κατά πλάκας
viewtopic.php?f=10&t=5582
 #127142  από ΓιαννηςΑγιαννης
 Παρ Μαρ 03, 2017 10:14 pm
Μπορει και ατοπο σε αυτο το τοπικ αλλα ειναι για ολους
http://www.dinfo.gr/%ce%bc%ce%b5%cf%84% ... %b5%ce%b9/
 #127155  από emarydi
 Κυρ Μαρ 05, 2017 5:30 pm
tom80 έγραψε: Ασχολούμαι επαγγελματικά με την ασφάλεια τροφίμων περισσότερο από 12 χρόνια και ειλικρινά με ενοχλεί η παραπληροφόρηση που υπάρχει στο διαδίκτυο σε ευρεία γκάμα θεμάτων τροφίμων από την ασπαρτάμη και τα μικροκύματα μέχρι την «φραπελιά» και τα κουκούτσια από βερίκοκα τα οποία άκουσον άκουσον θεραπεύουν τον καρκίνο!!!
Όλα αυτά τα άρθρα δημιουργούνται διότι είναι «πιασάρικα» θέματα και πουλάνε.
Να είσαι γερός
για την ασπαρταμη πολλοι ειναι οι γιατροι με πρωτο τον παιδιατρο μου που λενε οτι βλαπτει , και για τα κουκούτσια από βερίκοκα εχω γνωστη μου τωρα ανω των 80 που θεραπευτικε, επισης καποτε στην Αμερικη καλλιεργουσανε καποιο ειδος κυκλαμινων νομιζω για να φτιαξουν αποσταγμα για για την παιδικη λευχαιμια μετα δημιουργησαν το χημικο σκευασμα (αυτο απο μια θεια μου ιατρο)
για να μην παρεξηγηθω εγω παιρνω φαρμακα τωρα ειμαι στο Tysabry, δεν ξερω αν οντως ο μικροκυματων ειναι επιζημιος αλλα δεν θα το απεκλεια τοσο ευκολα ή τοσο συνολικα!
 #127156  από tom80
 Κυρ Μαρ 05, 2017 6:43 pm
Επίσης είναι βέβαιο ότι:
• μας ψεκάζουν,
• ο Αρτέμης Σώρας θα πληρώσει όλους τους λογαριασμούς όλων των Ελλήνων (ΕΝΦΙΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ) ήδη έχει ξεκινήσει
• τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό στα παιδία
• μια γνώστη μου που ψώνιζε στα jumbo, ξαφνικά έκλεισαν οι πόρτες διότι είχε χαθεί ένα παιδάκι, που μετά από 2 ώρες το βρήκαν στις τουαλέτες με ξυρισμένο κεφάλι (το είχε απαγάγει κάποιος) μου το είπε η κουμπάρα μου
• ο αριθμός που υπάρχει στoν πάτο της συσκευασίας tetra-pack δείχνει πόσες φορές παστεριώθηκε το γάλα
ΑΑΑ και να μην ξεχάσω να πανηγυρίσω το τέλος της λιτότητας!!!!

Το συμπέρασμα είναι ένα:
O Έλληνας έχει την μυθοπλασία στο DNA του
 #127157  από Στάθης
 Κυρ Μαρ 05, 2017 7:09 pm
tom80 έγραψε:Επίσης είναι βέβαιο ότι:
• μας ψεκάζουν,
• ο Αρτέμης Σώρας θα πληρώσει όλους τους λογαριασμούς όλων των Ελλήνων (ΕΝΦΙΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ) ήδη έχει ξεκινήσει
• τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό στα παιδία
• μια γνώστη μου που ψώνιζε στα jumbo, ξαφνικά έκλεισαν οι πόρτες διότι είχε χαθεί ένα παιδάκι, που μετά από 2 ώρες το βρήκαν στις τουαλέτες με ξυρισμένο κεφάλι (το είχε απαγάγει κάποιος) μου το είπε η κουμπάρα μου
• ο αριθμός που υπάρχει στoν πάτο της συσκευασίας tetra-pack δείχνει πόσες φορές παστεριώθηκε το γάλα
ΑΑΑ και να μην ξεχάσω να πανηγυρίσω το τέλος της λιτότητας!!!!

Το συμπέρασμα είναι ένα:
O Έλληνας έχει την μυθοπλασία στο DNA του
tom80 λίγο προσοχή σε αυτά που γράφεις.

Ο αυτισμός και τα εμβόλια έχουν στενή "σχέση". Δυστυχώς το έζησα στην οικογένεια πολύ κοντινού μου προσώπου μετά από εμβόλιο και από τότε τρέχουμε και δεν φτάνουμε.

Πες την γνώμη σου με σεβασμό και ευαισθησία και προπάντων χωρίς να κρίνεις στην γνώμη του άλλου. Μην αποκαλείς κανένα ψεύτη και προπάντων μυθοπλάστη.

Ο χλευασμός και προσβολή έχει τα όρια του.
 #127158  από ΖΩΗ pen
 Κυρ Μαρ 05, 2017 9:26 pm
Καλησπέρα σε όλους . Θα συμφωνήσω με το Στάθη, ο οποίος απλώς έδωσε κάποια στοιχεία, τα οποία πιστεύει. Δεν είναι κακή η πολυφωνία, σε αυτή την περίπτωση θα ήταν παράνομη η δημοκρατία και μέγας ηγέτης ο Ερντογάν.... Μπορώ να έχω ή να έχεις άλλη γνώμη και αν θέλεις να την καταθέσεις. Δεν υποχρεώνεται κανείς να υιοθετήσει τις απόψεις και τη στάση κάποιου άλλου.