• Yoga:Ενδυναμωση,Υγεια,Ευεξια!!!!!

  • Διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση και ευεργετική σωματική άσκηση για την αντιμετώπιση της νόσου.
Διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση και ευεργετική σωματική άσκηση για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #124375  από Ελιζα
 Τετ Δεκ 28, 2016 6:05 pm
Η γιόγκα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασκήσετε την ευελιξία, την αντοχή σας και να γυμνάσετε μύες πιο δύσκολα «προσβάσιμους» με τους κλασσικούς τρόπους γυμναστικής . Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι όλων των ηλιακών ομάδων και οποιασδήποτε φυσικής κατάστασης μπορούν να κάνουν τις ασκήσεις που προβλέπει.

Ορισμένες κατηγορίες ασκήσεων της γιόγκα είναι για χαλάρωση. Σε άλλες περιπτώσεις, κινείστε περισσότερο και εκτελείτε πιο απαιτητικές στάσεις. Οι περισσότεροι τύποι επικεντρώνονται στην εκμάθηση των στάσεων, που ονομάζεται asanas. Πολύ σημαντικό μέρος των ασκήσεων γιόγκα είναι και οι τεχνικές της σωστής αναπνοής (εισπνοή – εκπνοή).

Δείτε σε ποιους τομείς σας βοηθούν οι ασκήσεις γιόγκα:

Γιόγκα για Ευελιξία

Οι ασκήσεις γιόγκα ασκούν τάση στους μυς σας. Μπορούν να σας βοηθήσουν να κινηθείτε καλύτερα και να αισθάνεστε λιγότερη δυσκαμψία ή κόπωση. Έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που έκαναν γιόγκα καθημερινά αύξησαν την ευελιξία τους έως και 35% μετά από μόλις 8 εβδομάδες.

Αυξάνει την δύναμη του κορμού

Μερικές μορφές της γιόγκα, όπως η Ashtanga και η Power Yoga, είναι πολύ απαιτητικές. Αν τις ακολουθήσετε επιτυχώς θα βελτιώσετε σημαντικά το μυϊκό σας σύστημα. Αλλά ακόμα και η λιγότερο έντονη μορφή της γιόγκα, η Hatha, σας ενδυναμώνουν σημαντικά.

Πολλές από τις στάσεις χτίζουν τη δύναμη του άνω μέρους του σώματος. Οι όρθιες στάσεις, ειδικά εάν τις κρατήσει για αρκετά μεγάλες αναπνοές, χτίζουν τη δύναμη στους τετρακέφαλούς σας και τους κοιλιακούς. Άλλες στάσεις εστιάζουν στην ενδυνάμωση του κάτω μέρους της πλάτης. Όταν γίνουν σωστά, σχεδόν όλες οι στάσεις της γιόγκα οικοδομούν την δύναμη του κορμού σας και των κοιλιακών σας μυών.

Καλύτερη στάση σώματος μέσα από τις ασκήσεις γιόγκα

Όταν είστε πιο δυνατοί και πιο ευέλικτοι, μοιραία θα έχετε και καλύτερη στάση σώματος. Οι περισσότερες όρθιες ή καθιστές στάσεις της γιόγκα ενδυναμώνουν τους μυς του κορμού, οι οποίοι συμβάλλουν τα μέγιστα στην καλύτερη στάση του σώματος.

Οφέλη της γιόγκα στην αναπνοή

Η γιόγκα επικεντρώνεται σημαντικά στην αναπνοή σας, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Μπορεί επίσης να απαιτούνται και κάποιες ειδικές τεχνικές αναπνοής σε ορισμένους τύπους ασκήσεων.

Αλλά η γιόγκα συνήθως δεν είναι η αερόβια, όπως το τρέξιμο ή το ποδήλατο, εκτός αν πρόκειται για μια έντονη μορφή γιόγκα ή αν εκτελείτε τις ασκήσεις σε πολύ ζεστό χώρο (bikram yoga).

Λιγότερο άγχος, μεγαλύτερη ηρεμία

Κατά κανόνα, οι άνθρωποι που κάνουν τακτικά γιόγκα αισθάνονται λιγότερο αγχωμένοι και πιο χαλαροί μετά από κάθε συνεδρία ασκήσεων. Μερικές μορφές της γιόγκα χρησιμοποιούν τεχνικές διαλογισμού που βοηθούν να ηρεμήσει το μυ!

Η γιόγκα κάνει καλό στην καρδιά σας

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η γιόγκα μειώνει την αρτηριακή πίεση και επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό. Ο πιο αργός ρυθμός της καρδιάς μπορεί να ωφελήσει τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση ή καρδιακές παθήσεις, καθώς και τους ανθρώπους που έχουν υποστεί κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο. Η γιόγκα έχει επίσης συνδεθεί με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων και με την καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πηγή: www.fitnesstogether.gr

****Δεν εχει καμια σχεση με τον σατανισμο και αλλα κουλα που κατα καιρους ακουγονται***

Η γιογκα ειναι γυμναστικη,θεραπεια,χαλαρωση,θετικη ενεργεια....τροπος ζωης!
Παιρνει το σκοταδι φερνει το φως!
Και οι δυο πλευρες μας σε μια φωτο!!! :)
Συνημμένα
10320519_633520276741301_9123830465579531945_n.jpg
10320519_633520276741301_9123830465579531945_n.jpg (56.25 KiB) Προβλήθηκε 27639 φορές