• Ωμα αυγουλακια ωφελιμα για την υγεια!

  • Διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση και ευεργετική σωματική άσκηση για την αντιμετώπιση της νόσου.
Διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση και ευεργετική σωματική άσκηση για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #124266  από Ελιζα
 Δευ Δεκ 26, 2016 2:12 pm
Και λογω οτι στο Μετ που παιρνεις πρωινο σου βγαζουν και την πιστη με το ετσι θελω,γιατι ποιος κοσμικος να σε δει να τρως ωμα στο πλουσιοπαροχο Μετ της θεσσαλονικης....στο ενα αυγο κανουν τα στραβα ματια και το σερβιρουν στα 9 τι γινεται ομως;;;; σε αφηνουν με την ορεξη!!!οποτε κ εγω βαζω αυτο το πολυ ομορφο αρθρακι για τα αγαπημενα κ παρεξηγημενα αυγουλακια!!!

Τα αυγά είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα στον πλανήτη. Δυστυχώς, για αρκετές δεκαετίες έχουν αποκτήσει μια κακή φήμη: ότι συμβάλουν στην υψηλή χοληστερόλη. Αυτή η δυσφήμηση πιθανότατα προήλθε από τις εταιρείες που θέλουν τους ανθρώπους να καταναλώνουν επεξεργασμένα και ανθυγιεινά τρόφιμα. Σε αντίθεση με το μύθο αυτό, η κατανάλωση αυγών μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και δεν επηρεάζει αρνητικά τα επίπεδα της χοληστερόλης.

Στην πραγματικότητα, τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Τα αυγά περιέχουν περισσότερη λουτεΐνη από τα περισσότερα πράσινα λαχανικά. Ανήκουν στην μικρή κατηγορία τροφίμων που περιέχουν σε φυσική μορφή την βιταμίνη D. Τα αυγά είναι επίσης γεμάτα με βιταμίνες Β, σίδηρο, φυλλικό οξύ, θείο και βιταμίνη Β12.

Σύμφωνα με το livingtraditionally, αν τρώτε ωμά αυγά είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε όλα τα οφέλη που προσφέρουν.

Ο ωμός κρόκος αυγού περιέχει σημαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες που μειώνονται στο μισό, αν το αυγό γίνει βραστό ή τηγανητό. Στην πραγματικότητα, 2 ωμοί κρόκοι αυγών περιέχουν σχεδόν στο διπλάσιο τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες ενός μόνο μήλου.

Ορισμένες βιταμίνες όπως η βιταμίνη C, Β6 και Β9 χάνουν την ισχύ κατά τη διάρκεια της θέρμανσης-μαγειρέματος.
Με την κατανάλωση ωμών αυγών διατηρείτε πολλά από τα εύκολα αναλώσιμα θρεπτικά συστατικά, όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη.

Οι θρεπτικές ουσίες τους μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας (AMD).
Είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές βιοενεργών θρεπτικών ουσιών που μειώνουν τις φλεγμονές, ενισχύουν τη λειτουργία των ορμονών, βοηθούν στην καύση λίπους, και την ενίσχυση της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Περιέχουν ριβοφλαβίνη και σίδηρο που είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά βιταμινών και μετάλλων.

Βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τα άτομα με καρκίνο.

Περιέχουν χολίνη, ένα διαιτητικό απαραίτητο συστατικό για τη φυσιολογική λειτουργία όλων των κυττάρων.

Ο κρόκος του αυγού είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που περιέχει πολύ υψηλά επίπεδα βιταμίνης D.

Δυναμώνουν τα μαλλιά και τα νύχια

Τι να προσέξετε

Θα πρέπει πάντα να αγοράζετε βιολογικά αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής, καθώς αυτά έχουν πολύ υψηλότερη διατροφική αξία. Τα «εργοστασιακά» είναι πολύ φτωχά σε βιταμίνες. Τα βιολογικά αυγά ελεύθερης βοσκής έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και βιταμίνες. Είναι μια πολύ καλύτερη πηγή των ωμέγα-3, ζωτικής σημασίας για την υγεία σας.

Ακόμα και για τα βιολογικά θα πρέπει να γνωρίζετε ποιο χρώμα κρόκου είναι υγιές και ωφέλιμο.

Υπάρχει κίνδυνος σαλμονέλας;

Ίσως να αναρωτιέστε αν τρώγοντας ωμά αυγά είναι ασφαλές. Σύμφωνα με τον Δρ Mercola, μόνο σε 1 στα 30.000 αυγά, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα σαλμονέλας.

«Ο κίνδυνος της σαλμονέλας αυξάνεται όταν οι όρνιθες εκτρέφονται σε ανθυγιεινές συνθήκες, οι οποίες είναι εξαιρετικά σπάνιες για τα μικρά αγροκτήματα όπου τα κοτόπουλα εκτρέφονται σε καθαρά, ευρύχωρα κοτέτσια, έχουν πρόσβαση στο φως του ήλιου και βρίσκουν με φυσικό τρόπο την τροφή τους. Τα «συμβατικά» αυγά, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των αυγών σε τυπικά παντοπωλεία και σούπερμαρκετ, έχουν αυξημένο κίνδυνο για σαλμονέλα, η οποία είναι ο λόγος που εγώ θα σας συμβούλευα ενάντια στην κατανάλωση ωμών αυγών (που δεν είναι βιολογικά). Μια μελέτη από τη βρετανική κυβέρνηση διαπίστωσε ότι στο 23% των γεωργικών εκμεταλλεύσεων με κλωβοστοιχίες ανιχνεύτηκε σαλμονέλα, με μόλις πάνω από 4% σε οικολογικές εκτροφές και 6,5% σε κοπάδια ελευθέρας βοσκής!!

Πηγη: diadrastika.com
 #124276  από ΝΤΙΑΝΑ
 Δευ Δεκ 26, 2016 4:47 pm
Τα ωμα αυγα αναμφισβητητα εχουν μεγαλη θρεπτικη αξια! Γενιες και γενιες παιδιων μεγαλωσαμε καταναλωνοντας ωμα αυγα που οι μαμαδες τα χτυπουσαν με κακαο και ζαχαρη, για να γινουν πεντανοστιμη λιχουδια!! Σε μια κοινωνια ομως που τα δολια μεσα επιτευξης κερδους βριθουν, και με παντα ορατο τον κινδυνο της σαλμονελας, δεν θα εδινα στα παιδια μου ωμα αυγα αβιαστα, αν κι εγω τα απολαυσα νεωτερη! Και το μαγειρεμενο εχει την αξια του, ισως οχι στον ιδιο βαθμο, τουλαχιστον ειναι ασφαλες!
 #124280  από Ελιζα
 Δευ Δεκ 26, 2016 5:49 pm
Μα μην τρολαρετε ενα τοσο χρησιμο αρθρο!


Ντιανα μου,εμεις που τα τρωμε γτ δεν παθαινουμε τιποτα; σαλμονελα να εχει ενα στα 100....
 #124282  από Ελιζα
 Δευ Δεκ 26, 2016 6:01 pm
Ξερεις ομως....γτ μεγαλωσες με αυτα!
Δεν αντιλεγω οτι ακουμε πολλα,το θεμα ειναι να κλεινουμε και λιγο τα αυτια μας!
 #124283  από greekinholland
 Δευ Δεκ 26, 2016 6:12 pm
Καλησπέρα, λοιπόν ο καθένας φυσικά είναι ελεύθερος να φάει ωμά αυγά, ωμά συκώτια, ακρίδες και ότι τραβάει η όρεξή του. Αυτό λέγετε ατομική ευθύνη για τις πράξεις του, είναι δικό του θέμα στη τελική. Όταν όμως έρχεται ως πρόταση σε ένα φόρουμ ανθρώπων που πάσχουν με ΠΣ, με διάφορα θέματα υγείας, τότε αλλάζει το πράγμα. Ειδικά όταν οι πληροφορίες έρχονται από αμφιλεγόμενους δήθεν γκουρού διατροφής όπως ο Mercola και "ψεκασμένες" ιστοσελίδες όπως τα diadrastika. Αν αρχίσουμε να κάνουμε αυτό το φόρουμ σε χώρο αναπαραγωγής κάθε εναλλακτικής "ψεκασμένης" άποψης να το ξέρουμε να πάμε παραπέρα.
Καλές γιορτές
 #124286  από Ελιζα
 Δευ Δεκ 26, 2016 6:16 pm
Δεν αντιλεγω,ειναι καθαρα προσωπικες αποψεις ετσι!!!

Απλα τα ατομε με ΠΣ χρειαζονται καλη πρωτεινη....!

Ο καθενας για τον εαυτο του με καθαρα προσωπικη ευθυνη! :)