• Vinyasa yoga!!!!

  • Διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση και ευεργετική σωματική άσκηση για την αντιμετώπιση της νόσου.
Διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση και ευεργετική σωματική άσκηση για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #124171  από Ελιζα
 Παρ Δεκ 23, 2016 10:40 pm
Τι σημαίνει Vinyasa;
Vinyasa σημαίνει "σειρά ασκήσεων σε λογική ακολουθία". Η vinyasa είναι μια σειρά από στάσεις-πόζες που προχωρούν παράλληλα με την εισπνοή και την εκπνοή. Οι κινήσεις ρέουν ομαλά σε λογική διαδοχή συγχρονισμένα με την αναπνοή και με ελάχιστες ενδιάμεσες παύσεις για ξεκούραση στο κυρίως-δυναμικό μέρος. Κάθε μάθημα Vinyasa είναι διαφορετικό από το προηγούμενο με διαφορετικές κάθε φορά προκλήσεις, καθώς υπάγεται στον ελεύθερο σχεδιασμό του δασκάλου, ανάλογα με τη δημιουργική του έκφραση και το προσωπικό του στυλ. Η δόμηση του μαθήματος ακολουθεί τη λογική της ποικιλίας με βάση μια κεντρική πόζα.

Ποια είναι τα οφέλη της;
Όπως όλες οι μορφές της yoga, η vinyasa έχει τόσο σωματικά, ψυχικά, διανοητικά, ενεργειακά και πνευματικά οφέλη. Για παράδειγμα, σωματικά, αποβάλλει τον ιδρώτα, τις τοξίνες και ενεργοποιεί εκ νέου το σώμα σας. Διανοητικά, η συγχρονισμένη αναπνοή χαλαρώνει το μυαλό σας. Ενεργειακά βοηθά στην απελευθέρωση τυχόν μπλοκαρισμάτων της ροής της ενέργειας σε όλο το σώμα σας. Τι στυλ έχει το μάθημα; Πρόκειται για μια πιο δυναμική μορφή της yoga που βασίζεται κυρίως στον συγχρονισμό των αναπνοών που παίρνεις με τις κινήσεις που κάνεις. Με την εν λόγω yoga καταφέρνεις να ενεργοποιήσεις και το αερόβιο κομμάτι της άσκησης χάρη στις συνεχείς κινήσεις, ενώ ταυτόχρονα δουλεύεις και το σύνολο των μυικών σου ομάδων. Έτσι πετυχαίνεις και την χαλάρωση που επιθυμείς, αλλά βοηθάς και στην περαιτέρω καύση του λίπους.

Σε ποιους ταιριάζει;
Μια τάξη Vinyasa είναι ένα εξαιρετικό μέρος για έναν τακτικό ασκούμενο στη yoga για να συνεχίσει να θέτει σε προκλήσεις τον εαυτό του. Αν σας αρέσει να επικεντρώνεστε στη δύναμη της αναπνοής και στη ρέουσα κίνηση μέσω νέων θέσεων, θα απολαύσετε το στυλ της Vinyasa. Τι να περιμένετε; Θα κινείστε και θα αναπνέετε ομαλά από τη μια στην άλλη στάση. Η πρακτική περιλαμβάνει Χαιρετισμούς στον Ήλιο. Η Vinyasa είναι σαν ένας χορός με συγχρονισμένη αναπνοή και κινήσεις.


Τι επίπεδο μαθητών αφορά;
Μεσαίο - Προχωρημένο. Το μάθημα αυτό απαιτεί προηγούμενη εμπειρία στη yoga ή σε άλλη δυναμικού τύπου σωματική τέχνη. Ωστόσο, δεν αποκλείονται και αρχάριοι μαθητές, εφόσον θεωρούν ότι αυτό είναι το στυλ που τους αρμόζει.

Τι να φορέσετε;
Η Vinyasa περιλαμβάνει πολλή κίνηση, έτσι καλό είναι να φοράτε κάτι άνετο για τη ροή από τη μια στάση στην άλλη. Πιθανότατα θα ιδρώσετε, έτσι φορέστε κάτι που να επιτρέπει στο σώμα να αναπνέει από την υγρασία. Τι πρέπει να φέρετε; Kαλό θα ήταν ο καθένας για λόγους υγιεινής να έχει το προσωπικό του στρωματάκι, καθώς και μια πετσέτα, επειδή αναμένεται να ιδρώσετε.

Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν vinyasa;
Άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό από μυοσκελετικά προβλήματα, καθώς και άτομα χωρίς εμπειρία στη yoga. Τα άτομα αυτά προτείνεται να παρακολουθήσουν το μάθημα 'hatha yoga' αρχαρίων.

Στην αρχή λαμβάνουμε ιατρικό ιστορικό, για να γνωρίζει ο δάσκαλος πώς θα προσαρμόσει το μάθημα στις ανάγκες του κάθε ασκούμενου. Στο τέλος μιας διδακτικής χρονιάς ο ασκούμενος συμπληρώνει μια φόρμα προσωπικής εξέλιξης, όπου καταγράφονται θετικές αλλαγές που τυχόν υπήρξαν μετά την παρακολούθηση στα μαθήματα στη διάρκεια κάποιου χρονικού διαστήματος. Οι φόρμες αυτές δύνανται να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά σε επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν τα οφέλη της γιόγκα και την καταξιώνουν ως επιστήμη.

Περιγραφή μαθήματος:
Προθέρμανση: Ροή με κινητικές Καράνες και κινητικές Ασάνες για ΄λάδωμα των αρθρώσεων' και ανάπτυξη της θερμότητας στο σώμα.
Κυρίως μέρος: Συνεχόμενη ροή από κινητικές Ασάνες σε εύκολες ή προχωρημένες παραλλαγές ανάλογα το επίπεδο των μαθητών (πχ. χαιρετισμούς στον Ήλιο/Syrua Namaskar) σε συνδυασμό με συγχρονισμένη αναπνοή.
Αποκατάσταση: κινητικές Καράνες και κινητικές ή στατικές Ασάνες.
Αναπνοές: έντεχνες αναπνοές για έλεγχο της Βιοενέργειας.
Βαθιά χαλάρωση: χαλάρωση για εισαγωγή στο Διαλογισμό.
Συνημμένα
13173819_1013391568736417_6981884131748768246_n.jpg
13173819_1013391568736417_6981884131748768246_n.jpg (91.25 KiB) Προβλήθηκε 27532 φορές